Mestis-viikko: Atro Leppänen rikkoi puolustajien Mestiksen yhden kauden piste-ennätyksen

MESTIS / Artikkeli
Atro Leppänen pelaa hurjaa kautta Mestiksessä.
Kuva © Aleksi Koskinen
Mestis-viikko tarjosi katsojille tuttuun tapaan viihdettä. Sarjan häntäpäässä oleva Peliitat säväytti esityksillään, ja iskivät lauantaina Keuruulla peräti yhdeksän maalia. Sarjan tähtipuolustaja Atro Leppänen tehoili ennätykset uusiksi.

Viime viikolla Mestiksessä pelattiin 13 ottelua. Sarjan ykköspaikalla majaileva Kiekko-Espoo voitti kaikki kolme otteluaan ja johtaa Mestiksen runkosarjaa jo 17 pisteellä. Sarjan häntäpään joukkue Heinolan Peliitat voitti myös molemmat ottelunsa viime viikolla.

Viikon kohokohta: 

Tiistai-iltana Espoossa ikuistettiin hieno hetki, kun Kiekko-Espoon puolustajasta Atro Leppäsestä tuli tehokkain puolustaja yhden kauden pisteissä Mestiksen runkosarjassa. Ottelussa Kiekko-Espoo kaatoi TUTOn lukemin 5–2. Leppänen nakutti kamppailussa kaksi syöttöpistettä, ja nosti pistesaldonsa jo 48 tehopisteeseen.

Viikon onnistujat: 

Martynas Grinius nousi Peliittojen sankariksi lauantaina.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Peliittojen Martynas Grinius oli ilmiliekeissä lauantaina KeuPaa. Keuruulla nähtiin todellinen maalijuhla, kun ottelu päättyi Peliittojen eduksi 5–9. Liettualainen sentteri Grinius teki ottelussa kolme maalia.
RoKi jatkoi vahvaa vieraspelaamistaan ottamalla viikonlopun molemmista vierasotteluista mukaansa voitot. Perjantaina kaatui TUTO ja lauantaina FPS.

Viikon erikoisuus: 

Tässä vaiheessa kautta kaikki Suomalaiset joukkueet ovat tehneet Mestiksessä vähintään 100 maalia. Viimeisimpinä joukkoon nuosi Peliitat.

Ainoastaan Latvialaisseura HK Zemgale on jäänyt alle 100 maalin. Pelejä on pelattu noin 40 tässä vaiheessa kautta. Tämä tilasto kertoo selkeästi, että Mestiksessä hyökkäys on paras puolustus.

Viikon pettymys: 

Kajaanin Hokin kausi on jäämässä runkosarjaan.
Kuva © Tiia Mahkonen

Kajaanin Hokki hävisi molemmat viikon ottelunsa Peliittoja ja KOOVEEta vastaan. Pudotuspelipaikka alkaa karata Hokilta, sillä eroaa kymmenentenä olevaan TUTOon on jo yhdeksän pistettä.

Viikon odotetuin ottelu: 

Perjantaina Iisalmessa kohtaavat Iisalmen Peli-Karhut ja Joensuun Kiekko-Pojat. Luvassa on tasainen ja vauhdikas ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle