Mestis-viikko: Antti-Roiko Hermeksen tähtenä, tuomari Vuohtoniemi hyvästeli kaukalot

MESTIS / Artikkeli
Turussa nähtiin avausviikon suurin yleisömäärä, kun 1572 silmäparia seurasi kauden avausta.
Kuva © Timo Savela
Jatkoaika seuraa alkanutta Mestis-kautta tällä kaudella viikkoraporttien muodossa. Mestis on käyttänyt viime vuodet iskulauseenaan ”Suomen Viihdyttävintä Lätkää” ja se toteutui heti avausviikolla. Paljon maaleja, hienoja suorituksia, vahvoja debyyttejä ja mukavasti yleisöä katsomoissa toi pirteän lisämausteen kotimaisen kiekkoilun kartalle.

Kauden avausottelussa kevään finalistiparin keskinäisessä kohtaamisessa oli K-Espoo maalin verran mestari-Ketterää parempi. Mestaruusviirin nostaminen hallin kattoon alkaa olla imatralaisille jo rutiinia, mutta perinteen jatkaminen taitaa tällä kaudella olla haastavampaa kuin edellisillä kausilla.

Avausviikon 12 ottelussa tehtiin yhteensä 75 maalia, mikä todennäköisesti on ainakin yleisöä miellyttänyt. Se kertooko se enemmän hyökkäysvoittoisesta pelistä vai alkukauden puolustuspään virheistä, jää nähtäväksi.

Mielenkiintoisia uusia pelaajia Mestiksessä nähtiin jälleen runsaasti. Heistä ehkä mielenkiintoisimmat seurattavat ovat Kiekko-Poikien japanilaishyökkääjä Kohei Sato ja kotimaiset Hermeksen maalivahti Niklas Kokko, sekä hyökkääjät Konsta Jääskeläinen KeuPa HT:sta ja Samu Bau KOOVEEsta.

18-vuotias Samu Bau saalisti debyytissään syöttöpisteen, mutta K-Vantaata hän onnistui kahdesti maalinteossakin.
Kuva © Timo Savela

Tuhannen katsojan raja rikkoontui kolmesti, Turussa, Joensuussa sekä Rovaniemellä. Alhaisin yleisömäärä nähtiin Keuruulla, jossa paikalle saatiin 306 katsojaa. Katsojakeskiarvo avausviikolta oli 797, mitä voidaan pitää kohtalaisen onnistuneena määränä.

Viikon onnistuja

Hermes ja hyökkääjä Aleksi Antti-Roiko ovat avausviikon suurimmat onnistujat. Hermes voitti molemmat ottelunsa, RoKi kaatui Kokkolassa ja KeuPa HT taipui kotonaan peräti 0–6. Kärpistä lainalla oleva Antti-Roiko iski tehot 4+1, jolla hän on pistepörssin kärjessä. Häntä voi pitää lähes debytanttina, sillä tilillä oli ennen tätä kautta ainoastaan kaksi Mestiksen runkosarjaottelua. Viiteen tehopisteeseen on päässyt myös K-Vantaan Tomi Purmola 3+2 tehoilla.

K-Vantaan oma kasvatti Tomi Purmola on aloittanut kauden todella vahvasti.

Viikon yllättäjä

Hermestä kahdella voitollaan voidaan pitää myös viikon suurimpana positiivisena yllättäjänä. Ennakkoasetelmissa joukkuetta on povattu lähemmäs karsintasarjaa kuin pudotuspelejä, mutta nuori joukkue sai lentävän lähdön sarjaan. Viime joulukuussa päävalmentajaksi Slovakiasta siirtynyt Tuukka Poikonen on saanut myytyä pelitapansa joukkueelle erinomaisesti.

Viikon pettymys

Ehkä vieläkin yllättävämpää on kestomenestyjä Ketterän löytyminen sarjan hänniltä ilman pisteitä. Toki vastustajat ovat olleet sarjan kärkijoukkueita, K-Espoo ja Kiekko-Pojat, mutta siltikin nolla pistettä tuntuu yllättävältä sekä oudolta Ketterän kohdalla.

Avausviikolla ei Ketterällä paljoa ollut aihetta juhlia.
Kuva © Topi Lainio

Viikon erikoisuudet

21 vuotta Mestiksessä tuomaroinut Ville Vuohtoniemi laittoi pillin lopullisesti naulaan K-Vantaan ja KeuPa HT:n kohdatessa toisensa. Yli 500 ottelua Mestiksessä ja reilut 160 Liigan ottelua tuomaroinut Vuohtoniemi jättää melkoisen isot saappaat nuorempien tuomareiden täytettäväksi.

Vuohtoniemi on urallaan käynyt tuhansittain keskusteluja pelaajien kanssa.

Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat kamppailut

Kuumin kamppailu nähtäneen todennäköisesti jo tiistaina, kun IPK isännöi Kiekko-Poikia. Ottelu on molemmille vasta kauden toinen ja kahden vahvan joukkueen kohtaamisesta on luvassa tiukka ja tasainen vääntö.

Mielenkiintoisimmat ottelu nähdään kuitenkin perjantaina ja lauantaina Latvian Jelgavassa, kun HK Zemgale isännöi kahdesti Peliittoja. Zemgale on aloittanut vahvasti maansa pääsarjassa ja pääsee nyt mittaamaan tasoaan suomalaisjoukkuetta vastaan.

Peliitat hävisi molemmat ottelunsa ja onnistui tekemään ainoastaan yhden maalin. Ennakkokaavailuissa sekä Zemgale että Peliitat on arvioitu taistelemaan jumbopaikasta, joten tasaiset kamppailut on Jelgavassakin luvassa.

Peliitat pääsee ensimmäisenä mittaamaan HK Zemgalen iskukyvyn.
Kuva © Joonas Kämäräinen

» Lähetä palautetta toimitukselle