Mestis-välierät: Samu Tuomaala toi Ketterän tasoihin, Kiekko-Espoolle toinen voitto Waltteri Ignatjewin nollapelillä

MESTIS / Artikkeli
Samu Tuomaala iski tehot 1+1 Ketterän voittaessa.
Kuva © Topi lainio
Mestiksen välierien toiset ottelut pelattiin lauantaina. Runkosarjavoittaja Kiekko-Espoo otti ottelusarjan toisen voittonsa Joensuussa, Imatralla kotijoukkue Ketterä tasoitti puntit.

JoKP−Kiekko-Espoo 0−5 (voitot 0−2)

Joensuussa kotijoukkueen Timotej Šillellä oli loistava paikka tehdä avausmaali ensimmäisen puolen minuutin aikana, mutta Waltteri Ignatjew venytti eteen. Kiekko-Espoo otti johtoaseman neljännellä minuutilla vapaaksi unohdetun Janne Hämäläisen onnistuessa.

Miro Keskitalo rikkoi peräkkäin kahdesti ja tarjosi Joensuun Kiekko-Pojille neljän minuutin ylivoiman. JoKP ei saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi, vaikka näennäisesti laukausten määrä oli iso. Kun oli vieraiden vuoro pelata ylivoimaa, Jaakko Heikkinen ja Anton Ollikainen juonivat komean osuman ja tilanne oli 0−2. Maali oli Heikkisen ensimmäinen näissä pudotuspeleissä, syöttöpisteitä oli kasassa jo seitsemän.

Vielä ennen erän loppua Olli Iisakka vei Kiekko-Espoon kolmen maalin karkumatkalle. Hienon syötön tarjosi aiemmin jäähyillyt Keskitalo.

Toisessa erässä JoKP:n puolustus jatkoi löysää pelaamista ja Tommi Huhtala pelasi itsensä maalipaikkaan. Se ei vielä tuonut maalia, mutta seuranneen aloituksen jälkeen Anton Ollikainen ohjasi Keskitalon laukauksen maaliin ja tilanne oli 0-4. Samalla Juho Ahopelto sai tehdä maalilla tilaa Riku Lindroosille.

JoKP jäähyili toisessa erässä, mutta lisämaaleja ylivoimalla Kiekko-Espoo ei saanut aikaiseksi. Ignatjew pelasi Kiekko-Espoon maalilla vahvasti ja näin toinen erätauko alkoi vierailijoiden neljän maalin johdossa.

Kolmanteen erään JoKP otti takaa-ajoasemassa hallintaa, ja päävalmentaja Simo Karjalainen veti Lindroosin pois maalilta jo erän puolivälissä Joona Tammisen otettua rangaistuksen. Osumaa kumpaankaan päätyyn ei JoKP:n ylivoiman aikana nähty.

JoKP jatkoi painetta kuudella pelaajalla aina viimeistä edelliselle minuutille asti, jolloin Iisakka iski kiekon tyhjään maaliin. Kiekko-Espoo otti näin toisen kiinnityksen finaalipaikkaan. Ignatjew tarvitsi nollapeliinsä 31 torjuntaa, kun JoKP:n maalivahdeille kirjattiin yhteensä 19 pysäytystä.

Ketterä−RoKi 2−1 (voitot 1−1)

Imatralla pelin alusta alkaen saatiin pudotuspelitunnelmaa, kun vihellyksen jälkeisestä kahakasta Ketterän Jere Vertanen ja RoKin Jere-Matias Alanen komennettiin rangaistusaitioon. Vierailija sai pian tilaisuuden pelata neljällä kolmea vastaan. Yhtään laukausta kohti maalia se ei kuitenkaan tänä aikana saanut.

RoKi meni johtoon 14 ja puolen minuutin jälkeen Aleksi Kenttämaan osumalla. Nopean vastahyökkäyksen tuloksena Valtteri Sunin tarjoamasta vastakiekosta Kenttämaa ampui kiekon maaliin ensimmäisen ottelun tapaan. Viihdyttävässä erässä Ketterän Severi Auvinen torjui kolmesti ja RoKin Sami Suni kahdeksan kertaa.

Toisessa erässä nähtiin enemmän draamaa. Ketterän Samu Tuomaalan taklaus lopetti Antti Erkinjuntin pelin, ja sama mies onnistui vähän myöhemmin tasoittamaan ottelun komealla rannelaukauksella.

RoKi sai ison mahdollisuuden ottaa uudelleen johtoaseman, kun Henry Karjalainen ajettiin ulos polvitaklauksesta, jossa kohteena oli Miika Tiihonen. RoKi pelasi huonon ylivoiman, ja tuhlasi osan siitä kun Alanen sai kaksiminuuttisen.

Kolmannen erän alussa kotijoukkue Ketterä sai pidemmän paineen aikaiseksi, ja vaikka RoKi sai purettua tilanteen, nopea hyökkäys toi tulosta, kun Tuomaala syötti maalin eteen, josta Mikko Haaparanta iski kiekon maaliin.

Ottelua oli jäljellä minuutti ja 41 sekuntia, kun RoKi lähti hakemaan tasoitusta kuudella viittä vastaan. Ketterä sai purettua tilanteen monta kertaa, ja näin imatralaisjoukkue sai ottelusarjan tasoihin. Pitkän välimatkan aiheuttaman poikkeuksellisen ottelujärjestyksen myötä kotietu on kuitenkin yhä RoKin hallussa. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Rovaniemellä.