Mestis-kierros: Vain Tampereella mätettiin runsaammin maaleja

MESTIS / Artikkeli
KeuPa HT väänsi voittomaalikilpailun voiton KOOVEEn vieraana.
Kuva © Jarno Hietanen
Keskiviikon viiden ottelun kierroksella ei päästy juhlimaan maaleilla. Neljässä ottelussa maalimääräksi jäi kolme, sillä maalivahtipeli oli monella paikkakunnalla vahvaa. Ottelut olivat kuitenkin tasaisia, ja vain Hermes nappasi voiton suuremmalla kuin yhden maalin erolla.

KOOVEE − KeuPa HT 3−4 vl

» Katso videokooste

Hakametsässä KOOVEE oli ensimmäisen erän hallitsija. Kotijoukkue pyöritti peliä aktiivisesti, mutta välillä hyökkäysinto kostautui vastaiskuina. Molemmat joukkueet tekivät yhden maalin, ja ne nähtiin 24 sekunnin sisään. Lassi Korpela vastasi KOOVEEn avausmaalista, ja Justus Mikkonen kuittasi sen hienolla laukauksella pian kiekonriiston jälkeen.

Toisessa erässä KeuPa oli selvästi parempi. KOOVEEn pakit eivät saaneet kiekkoa riittävän nopeasti eteenpäin, ja syötöt olivat hiukan huolimattomia. KeuPan liike oli parempaa ja heillä syöttöpelinsä toimi mallikkaasti.

KeuPa HT teki erän ainoan maalin, josta vastasi Aleksi Rutanen. Valtteri Kakkonen teki vahvan nousun, kiersi maalin, ja antoi syötön maalin eteen Rutaselle.

KOOVEE nosti tasoaan vahvasti kolmanteen erään, ja Otto Mäkinen sekä Jimi Kuronen nakkasivat maalin ja syötön mieheen, kun kotijoukkue käänsi tappioaseman johdoksi. Täysi pistepotti kariutui kuitenkin Erik Ahopellon rangaistukseen, jonka aikana Janne Kumpulainen iski tasoitusosuman.

Jatkoaika tarjosi hyviä maalipaikkoja, mutta ratkaisu haettiin kuitenkin voittomaalikilpailussa. Pääosin yritykset olivat heikkoja, mutta vieraiden viidentenä laukojana William Mäkinen onnistui, ja näin voitto matkasi Keuruulle.

Ketterä − K-Vantaa 2−1 ja

» Katso videokooste

Ketterä hallitsi vahvasti avauserää. Kiekko-Vantaan Waltteri Ignatjew piti joukkuettaan pystyssä. Kiekko-Vantaa pääsi erän kuluessa peliin paremmin kiinni, osin myös Santeri Airolan rangaistuksen myötä. Avauserä päättyi kuitenkin maalittomana, vaikka erän lopulla nähtiin myös Jaakko Lantan puolittainen läpiajo, jonka Ignatjew pysäytti.

Toisessa erässä Kiekko-Vantaa paransi otettaan, ja pääosin mentiin sen hallinnassa. Joukkueen toinen ylivoima oli kuitenkin heikko, ja vierasjoukkue saa olla tyytyväinen, ettei Ketterä onnistunut alivoimalla maalinteossa.

Ketterä avasi lopulta ottelun maalitilin kaksi minuuttia ennen erän loppua, kun Rasmus Hämäläinen iski maalin edestä kiekon ohi Ignatjewin. Erää leimasi kuitenkin tietynlainen huolimattomuus, joka näkyi niin puolustus- kuin hyökkäyspelissä.

Kiekko-Vantaa oli parempi ottelun toisessa erässä, ja onnistui tasoittamaan pelin erän puolivälissä. Ketterä oli alivoimalla Henry Karjalaisen hutiloitua kiekon katsomoon, ja Ville-Valtteri Mustonen laukoi suoraan syötöstä ensimmäisen maalinsa lähes kahteen kuukauteen.

Edessä oli jatkoaika, jota ehdittiin pelata vain 18 sekuntia. Ketterän Marlo Koponen esitti vahvan soolon ja laukoi terävästi kiekon vantaalaisten maaliin varmistaen kaksi pistettä kotijoukkueelle.

Hermes − SaPKo 3−0

» Katso videokooste

Kokkolassa ensimmäinen erä oli tasainen. Hermes oli hieman aktiivisempi, kun vastaavasti SaPKo haki vastaiskuja. Ainoasta osumasta vastasi Hermeksen Miika Tiihonen ylivoimalla, kun hän ohjasi Oskari Uomalan viivavedon ilmasta maaliin.

SaPKo paransi toisessa erässä, ja erityisesti erän jälkimmäisellä puoliskolla joukkue oli iskussa. Maalinteossa onnistui kuitenkin vain kotijoukkue Hermes, joka onnistui kaksi sekuntia ennen erän loppua. Samu Markkula hyödynsi Jerry Sammaliston aloitusvoiton ja iski pukukoppimaalin.

Joukkueet tiivistivät puolustustaan kolmannessa erässä. Hermes onnistui kertaalleen myös päätöserässä, kun Heikki Harju viimeisteli loppulukemat viitisen minuuttia ennen loppua.

Maalivahti Samuel Baros pelasi loistavan ottelun, ja hänelle kirjattiin 28 torjuntaa, kun slovakkiveskari torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä.

TUTO − Peliitat 2−1

» Katso videokooste

Turussa ottelu alkoi varovaisella pelillä, eikä avauserässä nähty maaleja. Joukkueet saivat maalia kohti yhteensä 12 laukausta.

Toisessa erässä molemmat osuivat kertaalleen. Ensin Sakke Hämäläinen vei vieraat johtoon päästyään siirtämään irtokiekon puolityhjään maaliin. Erik Embrich kuittasi ylivoimalla Oskari Siikin nappisyötöstä.

TUTO raapi kuitenkin pelistä voiton Mikke Levon ollessa kolmannen erän ainoa maalintekijä. Puolustaja laukoi ratkaisevan osumansa siniviivan tuntumasta. Juho Virtasen tekemä maski oli suurena apuna.

Sarjan häntäpäässä oleva Peliitat takkuili erityisesti avauspelaamisensa kanssa. TUTOlle voitto oli viides peräkkäin, Peliitat ei puolestaan ole saanut täyttä pistepottia kahdeksaan otteluun.

Jokipojat − Hokki 2−1

» Katso videokooste

Joensuun ottelussa avauserä oli kierroksen muuhunkin menoon samankaltainen eli maaliton. Jokipojat hallitsi, sillä Teemu Seppänen oli kiekon tiellä 13 kertaa avauserän aikana.

Seppänen oli entistä työllistetympi toisessa erässä, jossa varsinkin venytys Miro Väänäsen laukaukseen ansaitsee hehkutusta. Kaikkiaan hänelle merkittiin 19 torjutaa toisessa erässä, kun Kasperi Kotkaniemi selvisi toisessa päässä viidellä pysäytyksellä.

Kolmannessa erässä Hokki tarrasi kiinni pisteisiin, kun Samu Pyykkönen onnistui ohittamaan laukauksellaan Kotkaniemen. Jokipojat nousi tasoihin Tatu Kokkolan osumalla, johon komean syötön tarjosi Saku Kivinen. Ratkaisu nähtiin minuutti ja sekunti ennen pelin loppua, kun maalinedusruuhkasta Jaakko Kuusisto sohi kiekon maaliin varmistaen Jokipojille neljännen peräkkäisen täyden pistepotin.

Hokki on puolestaan hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja viimeisistä 16 ottelustaan sillä on vain kolme voittoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle