Mestis-kierros: Tarjottimella neljällä paikkakunnalla Mestis-herkkua – Illallisen kruunasi Jokipoikien murskavoitto kotiyleisön edessä

MESTIS / Artikkeli
Henri Kiviaho oli kuin muuri karhumaalilla. 42 torjuntaa esittänyt maalivahti oli iso tekijä, ettei Ketterä ole vieläkään voittanut Mestis-ottelua Iisalmessa.
Kuva © Janne Falck
Kierroksen kärkikamppailu pelattiin Iisalmessa, kun kotijoukkue IPK sai vieraaksi Imatran Ketterän. Joensuussa Jokipojat isännöi Kokkolan Hermestä, Vantaan Trio-areenalla kotijoukkue Kiekko-Vantaa kohtasi Tampereen KOOVEE:n ja Rovaniemellä RoKi isännöi TUTO:a. KOOVEE nousi voitollaan taulukossa toiseksi ja IPK jatkaa edelleen sarjakärjessä

IPK − Ketterä 4−3

» Katso ottelukooste

Iisalmelaiset lähti otteluun sarjataulukon kärkipaikalta kerättyään edellisistä otteluista 33 pistettä, kun taas Imatralaiset vieraat piti taulukossa sijaa viisi 30 pisteellään. Ennen illan ottelua IPK oli kolmen ottelun voittoputkessa, vastaavasti Ketterä katkaisi edellisessä Jokipojat-kotiottelussaan kahden ottelun tappioputkensa.

Vieraat tuli erittäin vahvasti otteluun ja yllättikin kotijoukkueen nopealla ja aggressiivisella ottellaan. Tasaisessa avauserässä nähtiin ottelun avausmaali, kun Ketterän Henry Karjalainen laukoi joukkuueensa taitavasti läpiajosta maalivahti Henri Kiviahon jalkojen välistä 0−1 johtoon.

Toisen erän avausmaalista vastasi myöskin vieraat, maalintekijänä 0−2 maalissa toimi Rasmus Hämäläinen. Tätä maalia edelsi sekava tilanne, jossa kotiyleisö vaati ottelun tuomaristolta vihellystä Ketterän pitkästä kiekosta, mutta peli jatkui kuitenkin ilman pysäytystä. IPK:n Niklas Mikkosen ote herpaantui tilanteen johdosta ja hän purki hieman huonosti, josta sitten Ketterä käänsi ja Hämäläinen iski tarkan rannelaukauksen ohi Kiviahon.

Erän puolenvälin jälkeen IPK kavensi tilanteen 1−2 Aleksi Hämäläisen toimesta tasavajaalla kiekon lipuessa maaliin Tervon varusteista. 33 sekuntia ennen toisen erän päätöstä Henry Mäntylä toi kotijoukkueen tasoihin ja tilanteeksi 2−2.

Ennen IPK:n maaleja nähtiin ulosajo, kun kotijoukkueen Valtteri Parikka taklasi poikitaisella mailalla Ketterän Jesse Halliikaan maahan ja jäi hakkamaan taklauksen jälkeen maassa makaavaa Halliikasta.

Viimeisen erän alkuhetkillä kotijoukkue nousi johtoon, kun Mikko Juusola laukoi tilanteeksi 3−2 siirretyn rangaistuksen aikana. Aleksi Hämäläinen vielä kaunisteli lukemia 4−2:een. Ottelun loppuhetkillä vieraat ottivat aikalisän luoden uusia kuvioita ja se kannatti, sillä ilman maalivahtia joukkue teki Valtteri Lipiäisen toimesta kavennusmaalin 4−3. Maalin jälkeen vieraiden maalivahti Samuli Tervo seilasi vaihtoaition ja maalinsuun väliä, mutta tämä ratkaisu ei toistamiseen tuonut tulosta.

Jokipojat − Hermes 8−2

» Katso ottelukooste

Kotijoukkueen sijoitus ennen illan ottelua oli sarjataulukon kahdeksas. Vierasjoukkue löytyi sijalta kuusi. Joensuulaisten otteet ovat kaukalossa kauden aikana ailahdelleet ja Kokkolalaiset ovat keränneet viimeiseen viiteen otteluun 11 pistettä 15 mahdollisesta.

Joensuussa vierasjoukkue Hermes aloitti maalinteon ensimmäisten minuuttien aikana Oskari Uomalan lauottua kiekon maaliin. Ensimmäisen erän puolenvälin jälkeen Ville Räsänen toi kotijoukkueen tasoihin ja tasaisuutta otteluun. Erän loppupulolella vieraiden ottama jäähy kostautuu ja kotijoukkue rankaisee ylivoima-kuvion päätteeksi tilanteeksi 2−1. Johtomaalin tekijänä toimi Saku Kivinen.

Toisen erän alussa Hermes tasoitti ottelun Juuso Ketolan lauottua kiekon maaliin. Kunnes muutama minuutti maalin jälkeen joensuulaiset tuulettivat jälleen maalia Kivisen tehtyä illan toisensa vieden joukkueen 3−2-johtoon. Maalin jälkeen Jokipojat laittoi jalkaa kaasupolkimelle ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteen ollessa 5−2.

Ottelun viimeisessä erässä kotijoukkue jatkoi siitä mihin edellisessä erässä jäi ja laukoi Miro Väänäsen, Matias Varttisen sekä Taavi Tialan toimesta kolme maalia. Kolme pistettä jäi joensuulaisten taskuun.

Kiekko-Vantaa − KOOVEE 1−5

Tamperelaiset lähtivät otteluun sarjataulukon sijalta kolme, kun taas vantaalaiset löytyivät sijalta yhdeksän. Ennen illan ottelua K–Vantaa porskutti neljän ottelun voittoputkessa. Vieraiden voittoputki oli ennen ottelua kolmen ottelun mittainen.

Ensimmäisen erän tehokkain joukkue oli KOOVEE, jonka pelaaja Jere Helenius toimi kapellimestarina erän molemmissa maaleissa.

Toisen erän puolenvälin jälkeen Elias Elomaa tykitti taululle lukemat 0−3, mutta seuraavaksi tamperelaiset nappasivat rangaistuksen ja antoivat vantaalaisille mahdollisuuden kavennusmaaliin. Tätä tilaisuutta he eivät hyödyntäneet, vaan vieraat lisäsivät johtoaan Otto Mäkisen maalilla tilanteeksi 0−4

Ottelun lopussa vieraat jatkoivat maalitehtailuaan tehden yhden maalin. Maalista vastasi Miika Heikkilä. Joonas Niemelä teki vielä ottelun lopussa kotijoukkueen ottelun ainokaisen ja vierasjoukkue lähti kolme pistettä rikkaampana kotimatkalle.

RoKi − TUTO 1−2

Rovaniemeläiset katkaisivat viiden ottelun tappioputken edellisessä SaPKo-kotiottelussaan napaten samalla kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Kotijoukkue löytyi ennen iltaa sarjataulukon viimeiseltä sijalta. Turkulaiset liitelivät pohjoiseen kolmen ottelun tappioputkessa ollen sarjataulukon sijalla seitsemän.

TPS-laina Hannu Kuru matkusti turkulaisten kanssa Rovaniemelle ja illan ottelussa Kuru pelasi ensimmäisessä ketjussa yhdessä Jonne Jantusen ja Niko Ahoniemen kanssa.

Kierroksen ensimmäinen maali syntyi Lappi-areenalla. TUTOn Ahoniemi tälläsi kiekon maaliin Jantusen syötöstä ja vei joukkueensa 0−1 johtoon ajassa 00:12. Maalin jälkeen molemmat joukkueet jäähyilivät, mutta kumpikaan ei onnistunut ylivoimiaan hyödyntämään.

Vieraat pääsivät aloittamaan toisen erän illan toisella ylivoimallaan, tuloksetta. Tämäkin erä tarjoili tunnetta sekä maaleja oikein kaksin kappalein. Erän maaleista vastasi RoKin Ville Heikkinen ja TUTOn Juho Mäkelä, joten viimeiseen erään lähdettiin 1−2 tilanteesta.

Viimeisessä erässä ei nähty lisää maaleja tilanteista huolimatta, vaikkakin kotijoukkue yritti maalintekoa myöskin ilman maalivahtia ottelun loppuminuuteilla.