Mestis-kierros: Sarjakärki vaihtui – Hokin hurja kiri ei riittänyt

MESTIS / Artikkeli
TUTOn ja Ketterän välisessä ottelussa riitti tapahtumia.
Perjantai-illan neljän ottelun Mestis-kierros tarjosi jälleen paljon maaleja. KeuPa putosi sarjan piikkipaikalta kolmanneksi, kun Ketterä sekä TUTO saivat pisteitä keskinäisestä ottelusta.

Hokki–IPK 4–6 (1–4, 0–1, 3–1)

Derbypelissä oli kova lataus heti alkuun ja IPK joutuikin rikkomaan alussa. Hokki sai lentävän lähdön, kun kapteeni Risto Mattila lämäsi viivasta sisään alkuminuuteilla.

IPK otti kuitenkin pelin avauserässä haltuun ja Hokki ei saanut erässä mitään aikaiseksi.

Toisessa erässä peli tasottui, ja IPK:n Mikko Juusola teki erän ainokaisen. Apinaa selässä koko alkukauden kantanut Juusola pujotteli näyttävästi ensiksi Hokki-puolustajat ja ohtitti vielä maalivahti Teemu Seppäsenkin.

Päätöserä näytti aluksi pelailulta, mutta Hokki sai kuitenkin hieman vahingossakin 2–5-kavennuksen. Maalin jälkeen alkoi kajaanilaisten kiri, kun IPK edelleen vain pelaili. Lopulta Hokin kiri tyssäsi maalin päähän, ja Ilkka Pikkarainen viimeisteli loppulukemat 4–6 tyhjään maaliin.

Jokipojat–K-Vantaa 4–3 (0–1, 2–0, 1–2, 1–0)

Jokipojat ja heikosti kauden avannut Kiekko-Vantaa kävivät tiukan kamppailun Joensuussa. Päätöserässä lohipaidat kirivät kaksi kertaa rinnalle Petteri Villasen maaleilla ja venyttivät ottelun jatkoajalle.

K-Vantaan tappioputki kasvoi kuitenkin jo neljän ottelun mittaiseksi, kun Jokipoikien Saku Kivinen ratkaisi ottelun Mestis-kauden ensimmäisellä maalillaan. Loppulukemat 4–3.

KeuPa HT–SaPKo 3–7 (1–3, 1–2, 1–2)

Kärkipaikalta perjantai-illan kierrokselle lähtenyt KeuPa putosi piikkipaikalta kolmanneksi, kun Savonlinnan Pallo Kerho nappasi 7–3-voiton Keuruulta.

SaPKo iski ensimmäiset kaksi maalia, KeuPa seuraavan ja pässipaidat kolme seuraavaa.

Peräti neljä savonlinnalaisten soturia vietti kahden pisteen iltaa. Roope Hirvonen, Matias Lainio, Matias Rauvola sekä Joonas Savolainen kirjauttivat tehot 1+1.

TUTO–Ketterä 5–4 (1–0, 1–4, 2–0, 0–0, 2–0)

Turun Kupittaalla TUTO ja Ketterä pelasivat melkoisen vuoristorataottelun. Turkulaiset karkasivat jo 2–0-johtoon heti toisen erän alussa, mutta sortuivat jäähyilyyn ja imatralaiset takoivat peräti neljä maalia toisessa erässä.

Päätöserässä oli Ketterän vuoro istua jäähyaitiossa. Peräti viisi kahden minuutin rangaistusta johtivat TUTOn tasoitukseen. Tasoitusmaalin teki kaksi kihausta iskenyt Juho Virtanen.

Ottelun hahmo oli vieraiden Ketterän maalivahti Samuli Tervo, joka otti kolmannessa erässä pari paraatipelastusta.

Ketterän päävalmentaja Matias Lehtonen teki yllätysratkaisun voittomaalikilpailuun, kun vaihtoi Santeri Lipiäisen torjumaan hyvin pelanneen Tervon tilalle. Tämä ei kuitenkaan auttanut, vaan TUTOn Jonne Jantunen ja Niko Ahoniemi ratkaisivat pelin.

TUTO nousi voitolla sarjan kärkeen, mutta turkulaiset ovat pelanneet kolme peliä Ketterää ja kaksi peliä KeuPaa enemmän.