Mestis-kierros: Kärkipaikka vaihtui, kun IPK otti maukkaan kotivoiton KeuPa HT:sta

MESTIS / Artikkeli
KeuPa HT:n Joona Kiviniemi mietteliäänä hävityn kärkiottelun jälkeen
Mestiksessä oli neljän ottelun ilta. Kierroksen kärkiottelussa IPK kaatoi kotonaan KeuPa HT:n ja nappasi itselleen sarjan kärkipaikan. Muita voittajia olivat Hermes, SaPKo sekä Ketterä. Tasaisesta kärjestä kertoo viiden kärkijoukkueen oleminen ainoastaan kolmen pisteen sisällä toisistaan.

Hermes − Peliitat   5 − 4

Kokkolassa Hermes sai vieraakseen Heinolan Peliitat, jolla oli takanaan kahden ottelun mittainen tappioputki. Tuo putki sai myös jatkoa, sillä isäntäjoukkue oli tasaisessa ottelussa lopulta maalin verran parempi.

Ottelun avauserä sujui Hermekseltä vieraitaan paremmin ja se pystyi kahdesti ohittamaan Peliittojen nuorten maajoukkueen maalivahdin Jasper Patrikaisen. Toinenkin erä alkoi isäntien vyöryttäessä hyökkäyksiään heinolaisten maalille ja ratkaisun makua oli jo ilmassa Hermeksen siirtyessä 3−0 johtoonkin. Peliitat saivat kuitenkin maalitilinsä avattua erän loppupuolella ja tuo kavennus toi uutta sähköä otteluun.

Kolmanteen erään vieraat tulivatkin paremmalla liikkeellä ja onnistuivat kaventamaan tilanteeksi jo 3−2. Hermeksen illan sankari Henri Limma kuitenkin kaatoi kylmää vettä Peliittojen niskaan vieden isännät jälleen kahden maalin johtoon. Tämän jälkeen Peliitat onnistuivat kahdesti iskemään maalin pelatessaan ilman maalivahtiaan,mutta pisteet jäivät silti Kokolaan, kun Limma iski illan toisen osumansa tyhjään maaliin.

Hokki − SaPKo   1 − 5

Sarjanousija on loistavan alun jälkeen saanut huomata, että pisteitä ei todellakaan irtoa helpolla. Tänään Hokki kärsi jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa ja noiden pelien maalisuhdekin on melkoisen lohduton 11 − 41. Ongelmia on siis sekä viimeistelyssä että puolustuspelaamisessa.

Hokki ei oikein missään vaiheessa saanut hyökkäyspeliään kulkemaan ja sai aikaan ainoastaan 12 laukausta koti maalia. Maalintekoa on tulossa parantamaan kokenut liigajyrä Jyri Junnila, mutta tänään hän ei vielä ollut käytettävissä.

Kajaanilaiset iskivät kyllä ottelun avausmaalin, mutta tuon jälkeen maaliverkkoa heiluttivat ainoastaan vierailijat. Tino Siren keräsi ainoana pelaajana kaksi tehopistettä ja Roope Urpolahti vieraiden maalilla oli melkoisen työtön torjuen ainoastaan 11 kertaa ottelussa.

IPK − KeuPa HT   7 − 3

Illan kärkiottelu pelattiin Iisalmella, jonne sarjakärki KeuPa HT saapui vierailulle. Keuruulaisten kuuden ottelun voittoputki oli lauantaina katkennut kotitappiolla Jokipojille, joten heidän odotettiin sisuuntuneena saapuvan vierasotteluun. IPK:lla oli takanaan kahden ottelun mittainen voittoputki, jonka runsaslukuinen kotiyleisö toivoi jatkuvan.

Ottelun avauserä antoikin kotiyleisölle riemunaiheita, kun kahdesti isännät iskivät kiekon ohi Niko Parkkosen. Toisessa erässä tahtipuikkoa heiluttikin sitten keuruulaiset, jotka ensin tasoittivat tuon kahden maalin johdon ja tasoittivat vielä kertaallen IPK:n onnistuessa siirtymään johtoon. Lähellä oli, ettei KeuPa olisi mennyt johtoonkin, mutta videotarkistuksen päätös oli heidän kannaltaan negatiivinen. Isännät saivat kuitenkin iskettyä vielä kertaalleen kiekon maaliin, joten päätöserään lähdettiin jännittävässä 4−3 tilanteessa.

Päätöserässä IPK pystyi pitämään oman maalinsa puhtaana ja onnistui samalla itse tekemään kolme maalia, joten kotiyleisö sai mitä halusi ja varmasti nautti näkemästään. IPK:n sankareita olivat 1+2 tehot iskeneet Jere-Matias Alanen sekä Ilkka Pikkarainen.

Ketterä − Jokipojat   6 − 1

Isäntäjoukkue Ketterä oli hävinnyt kaksi edellistä otteluaan ja vierailija Jokipojat puolsestaan edellisottelussaan oli voittanut sarjakärki Keupa HT:n, joten odotettavissa oli tasainen ottelu.

Vieraat onnistuivatkin avausmaalin tekemään, mutta saivat siitä nauttia ainoastaan vajaan kaksi minuuttia.Illan sankari Aku Kestilä iski tasoitusmaalin ja ensimmäiselle tauolle mentiin tilanteen ollessa tasan.

Kestilä iski maalin joka erässä ja viimeisteli hattutemppunsa iskemällä illan viimeisen osuman, jolla Ketterä varmisti kolme pistettä hienolla 6−1 voitollaan. Myös Valtteri Niemi sekä Henry Karjalainen saalistivat kolme tehopisteitä, nuo kaikki pisteet tulivat syötöistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle