Mestis-kierros: Kärki konttasi ja nousija oli liekeissä, mutta talonmies Pikkarainen laittoi ihan oman show'n pystyyn

MESTIS / Artikkeli
KeuPa HT juhli, kun sarjakärki KOOVEE kaatui 5-1
Kärkijoukkueet KOOVEE ja TUTO kompuroivat tänään ja sarjan kärki tasoittui. Sarjanousija Kajaanin Hokki on näyttänyt, ettei se aio olla mikään heittopussi, vaan kamppailee sarjan kärkisijoista. Talonmies Pikkarainen oli puolestaan liekeissä iskien peräti neljä maalia RoKin verkkoon. Mestis on todellakin Suomen viihdyttävintä lätkää!

Hokki -Peliitat 5−1 (1-0, 1-0, 3-1)

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja tilanteita siunaantui useita molemmille joukkueille. Nousijajoukkue Hokki on päättänyt näyttää heti kauden alussa kuuluvansa sarjaan, ja vielä kärkipäähän. Pelaaminen näytti raikkaalta ja yleisöön menevältä ja katsojat palkitsivat tämän hyvällä kannuksella. Avauserän ainoasta maalista vastasi isäntien Heikki Klemetti, joka kauden avausosumallaan huudatti kotiyleisöä.

Toisessa erässä Peliitat oli aktiivisempi ja hallitsevampi osapuoli, mutta Hokki oli se, joka onnistui maalinteossa. Kauden neljännellä osumallaan siirtää Jarkko Harjula isännät 2-0 johtoon. Teemu Seppänen Hokin maalilla pelaa vahvasti ja pitää maalinsa koskemattomana.

Kolmanteen erään Peliitat tuli raivokkaasti mukaan ja palkinto tuli maalin muodossa reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun Petteri Haveri avasi vieraiden maalihanat. Hokilla ei montaa tilaisuutta erässä ollut, mutta kun Sami Tamminen pehmeine käsineen pääsi avopaikalle, niin hän ei erehtynyt. Peliitat yrittivät kavennusta vielä kahteenkin otteeseen ilman maalivahtia, mutta molemmilla kerroilla Hokki iski kiekon verkkoon, maalintekijöinä olivat Harjula toistamiseen sekä Samuel Salonen. Hokki otti näin hienon 5-1 kotivoiton.

Ketterä − TUTO Hockey 4−1 (2-1, 0-0, 2-0)

Imatralla hallitseva mestari aloitti ottelun pirteästi ja siirtyikin nopeasti 1-0 johtoon Ville Paalasen osumalla. Nopeasti iskee myös vierailija TUTO, kun Jonne Jantunen tasoittaa pelin ylivoimalla. TUTO hukkaa otteensa jäähyihin ja erän loppupuolella on isäntien vuoro rankaista ylivoimalla. Marlo Koposen laukaus yllättää virolaisvahti Conrad Mölderin.

Toisessa erässä pelin hallinta oli TUTO:lla, mutta imatralaisten maalissa Santeri Lipiäinen piti joukkueensa pelissä mukana eikä antanut vieraiden yllättää itseään. Ketterällä oli vaikeuksia päästä maalintekopaikoille ja laukauksia kohti maalia kertyikin ainoastaan viisi koko erässä.

Imatralla kolmas erä oli tasaista vääntöä vailla isompia maalipaikkoja. Erän alussa Ketterä onnistuu ylivoimalla siirtymään 3-1 johtoon, Arttu Rämö toimittaa kiekon verkon perukoille. TUTO yrittää vielä kavennusta ilman maalivahtia, mutta maalinteossa onnistuu isäntien Sebastian Sjöholm. Näin TUTO kärsii kauden ensimmäisen tappionsa lukemin 4-1.

KeuPa HT – KOOVEE 6−1 (3-0, 1-1, 2-0)

Keuruulla sarjakärki KOOVEE aloittaa vahvasti, mutta isäntien puolustus maalivahti Niko Parkkisen johdolla kestää rynnistyksen. Erän puolessa välissä alkaa KeuPan kone läämmetä ja avausmaalin iskee isäntäjoukkue reilun 12 minuutin jälkeen. Kauden avausmaalinsa tekevä Aleksi Rutanen saa keuruulaiset faneilta ansaitut aplodit. Viime kaudella vielä KOOVEE:n paidassa pelannut Niki Huovinen kaataa lisää kylmää vettä KOOVEE:n niskaan tekemällä ylivoimalla 2-0 johto-osuman. Vielä kun hyvin kautensa aloittanut Justus Mikkonen onnistuu ohittamaan Kristian Tammisen, siirrytään tauolle hieman yllättävissä 3-0 -tilanteessa.

KeuPa pystyi pitämään sarjakärkeä ahdingossa toisessakin erässä, vaikka KOOVEE onnistuukin ensimmäisenä maalinteossa. Janne Seppänen onnistui ylivoimalla iskemään kiekon ensimmäisen kerran ohi Parkkisen ja toiveet vieraiden vaihtoaitiossa nousivat hetkeksi. KeuPa vastasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa ja mahdollista maalia tarkisteltiin kuvanauhalta. Tuota ei vielä hyväksytty, mutta Jesse Pelamo onnistuu kuitenkin lähes välittömästi ja siirsi KeuPan jälleen kolmen maalin johtoon.

KOOVEE ei saanut päätöserässä luotua kunnollista loppukiriä, vaan motivoitunut kotijoukkue piti pintansa ja iski vielä kaksi maalia sarjakärjen verkkoon. Joni Piipponen ja Janne Kumpulainen katkaisivat KOOVEE:n taisteluhalukkuuden lopullisesti ja Keuruulla loppulukemiksi saatiin 6-1.

RoKi – IPK 4−5 (3-1, 1-1, 0-3)

Rovaniemellä ensimmäinen erä oli varsin rikkonainen, jäähyjä ja maaleja tuli tasaiseen tahtiin, eikä ottelua ainakaan tylsäksi voinut haukkua. Maalinteon aloitti IPK ylivoimalla, kun Lauri Huhdanpää iski jo kauden neljännen osumansa. Kauaa eivät vieraat kuitenkaan saanet johdostaan nauttia, sillä Olli-Matti Järvinen tasoittaa pelin lähes välittömästi. RoKi saa tästä uutta virtaa ja iskeekin nopeaan tahtiin vielä kaksi osumaa, maalaajina Eemeli Piippo sekä Samu Paajanen.

Toinen erä alkaa räväkästi, kun Olli Iisakka iski RoKi:n jo 4-1 johtoon. Jäähyjä riitti tässäkin erässä varsinainen 5-5 pelaaminen jäi vähäiseksi. IPK:n Ilkka Pikkarainen toi vieraat kahden maalin päähän iskemällä kiekon ohi Paavo Hölsän vajaa kolme minuuttia ennen erän loppua.

Kolmannessa erässä vieraat aloittivat hurja rynnistyksen kohti isäntien maalia ja talonmies Pikkarainen näytti miltä voitontahto näyttää. Ensin ylivoimalla kavennus, kuudella viittä vastaan pelaten hän täydensi hattutemppunsa ja kirsikkana kakun päällä vielä 19 sekuntia ennen loppusummeria isketty voitto-osuma! Näin täysi pistepotti matkasi lopulta Iisalmeen 4-5 vierasvoitolla.

SaPKo – Kiekko-Vantaa 3−7 (0-3, 1-2, 2-2)

Nollakerhossa ennen kierrosta majaillut K-Vantaa saapui Savonlinnaan täynnä tulta ja tappuraa. Vaikka isäntäjoukkue hallitsikin peliä, iski vieraat kovalla onnistumisprosentilla. Kuudesta laukauksestaan kolme ohittaa maalivahti Roope Urpolahden. Maalinteossa onnistuivat Aleksi Halme, Joonas Valkonen sekä Joonas Niemelä, joka onnistui alivoimalla siirtämään vieraat 0-3 johtoon.

SaPKo vaihtoi toiseen erään maaliinsa Oskari Salmisen, joka kuitenkin joutui antautumaan reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen. Selvitettyään kaksi alivoimaa, pääsi Eetu Mäki yllättämään Salmisen. Erän puolen välin jälkeen onnistui isännätkin vihdoin maalinteossa, kun Julius Marva rikkoi kuparisen. Vantaalaiset onnistuivat kuitenkin vielä iskemään kiekon kerran isäntien verkkoon, tämä Jesse Niemen toimesta.

SaPKo tuli päättäväisesti kolmanteen erään ja onnistuikin alussa kaventamaan ylivoimalla, kun Tomi Henttonen onnistui maalinteossa. Mutta kun myös vantaalaiset onnistuivat omassa ylivoimassaan Roopen Reinin maalilla, karkasivat he jälleen neljän maalin johtoon. Vieraiden kuluttaessa jäähypenkkiä, siunaantui SaPKolle vielä mahdollisuus päästä peliin mukaan. Atte Karppisen ylivoimaosuma herätti toiveet vielä hetkeksi, mutta loppulukemat 3-7 iskee K-Vantaan Eemeli Räsänen tyhjään maaliin.