Mestis-kierros: Joka pelissä nähtiin kotivoitto, myös maaleja piisasi

MESTIS / Artikkeli
TUTO löylytti Hokkia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Mestiksen perjantaikierros tarjosi värikästä kiekkoviihdettä. Kotijoukkueet olivat kultaa.

KeuPa−IPK 6−2

KeuPa laittoi kotiottelussaan hulinaksi heti avausvaihdosta alkaen, kun Janne Kettunen maalasi Jani Siekkisen ja William Mäkisen syötöistä jo 16 sekunnin pelin jälkeen. KeuPa joutui heti perään alivoimalle, mutta selvitti sen ja iski reilua neljää minuuttia myöhemmin jo toisen maalinsa omalla ensimmäisellä ylivoimallaan. Tällä kertaa osujana toimi Joni Piipponen Sakari Turtiaisen ja Valtteri Kakkosen syöttäessä.

Kotijoukkue paisutti johtoaan vielä erän 12. minuutilla, kun Piipponen osui toistamiseen Olli Aitolan ja Jesse Pelamon syötöistä. Enempää maaleja ei enää nähty yhdestä kotiylivoimasta huolimatta.

Toisen erän alku oli todella rikkonainen, kun siihen mahtui kolme kahden minuutin jäähyä sekä yksi kymmenminuuttinen. Erä ehti kuitenkin yli puolivälinsä, kunnes Kakkonen lisäsi kotijohdon jo neljään maaliin Riku Tiaisen syötöstä. Heti perään kumpikin joukkue otti kaksiminuuttiset ja IPK sai viimein kuparisen rikki tasavajaalla, kun Lauri Huhdanpää osui Ville Järvisen syötöstä.

IPK selvitti vielä yhden alivoiman, muttei kyennyt enää estämään KeuPan viidettä maalia aivan erän lopussa. Joel Järvenpää huudatti sillä kertaa kotiyleisöä Oula Kuuren syöttäessä.

IPK sai päätöserään hyvän alun, kun se pääsi kaventamaan alivoimastaan huolimatta Niki Koskisen maalilla. Kiri ei kuitenkaan ottanut tuulta purjeisiinsa, vaan Siekkinen viimeisteli loppulukemat ylivoiman juuri päätyttyä erän 16. minuutilla. Syötöt kirjasivat Kettunen ja Janne Kumpulainen. KeuPalla oli varaa tuhlata lopussa vielä rangaistuslaukauskin, kun Justus Mikkonen epäonnistui.

Peliitat−Kiekko-Vantaa 3−2

Ottelun avauserä kiekkoiltiin tasaisissa merkeissä. Erän puolivälin lähestyessä Kiekko-Vantaan Joel Sund aiheutti kuitenkin rangaistuslaukauksen ja Peliittojen Samuel Salonen ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä.

Heinolan toinen erä alkoi vantaalaisten ylivoimalla, mutta kun lohipaidat eivät sitä hyödyntäneet, isäntien Joonas Uimonen lisäsi kotijohdon kahteen maaliin erän viidennellä minuutilla Atte Antinahon ja Lauri Heinon syötöistä.

Peliitat otti erän loppupuolella kaksi jäähyä, mutta selvitti ne takaiskuitta. K-Vantaan Joonas Niemelä iski kuitenkin vain viisi sekuntia ennen erätaukoa Sundin syötöstä kavennuksen, joten päätöserään mentiin jännittävissä tunnelmissa.

Vantaalaiset aloittivat päätöserän vahvasti ja tulivat puolivälissä tasoihin ylivoimalla Niemelän illan toisella osumalla Mikael Sahan ja Eetu Mäen syöttäessä. Riemu kesti kuitenkin vain reilut kaksi minuuttia, kunnes Uimonen teki isännille illan toisensa Antinahon syötöstä. K-Vantaa yritti vielä kiriä, mutta kolme pistettä jäivät Heinolaan.

SaPKo−KOOVEE 5−4 ja

Savonlinnan perjantai-illassa aloitettiin myös räväkästi, kun SaPKo ja KOOVEE latoivat neljä maalia avauserässä. Isännät hukkasivat alkuminuuteilla ensimmäisen ylivoimansa ja vieraat aloittivatkin maalinteon erän kymmenennellä minuutilla, kun Roby Järventie iski Markus Västilän ja Joona Tolvasen syötöistä. Nopeasti tämän jälkeen KOOVEE otti jäähyn ja se kostautui Atte Karppisen osuessa Juuso Forsströmin syötöstä.

Lisäosumia saatiin odottaa aina erän viime minuuteille saakka ja ne tulivatkin sitten 43 sekunnin sisään. Ensin osui isäntien Juuso Walli Joonas Savolaisen ja Matias Lainion syötöistä, kunnes vieraiden Miika Heikkilä tasoitti Anton Ollikaisen syötöstä.

Isännät aloittivat toisen erän räväkästi, kun se karkasi kahden maalin päähän reilussa puolessatoista minuutissa, kun ensin Lainio osui Forsströmin ja Karppisen syötöistä ja toisella kertaa Matias Rauvola oli onnistumisvuorossa Wallin syötöstä. Loppuerä pelattiin tiukemmissa merkeissä. Kumpikin pääsi kertaalleen ylivoimallekin, mutta lisäosumia ei Savonlinnassa nähty.

KOOVEE sai päätöserän alussa ylivoiman ja kavensi nopeasti pelin 4−3:een, kun Mikko Pukka osui Järventien ja Janne Seppäsen syötöistä. Reilut kuusi minuuttia myöhemmin Ollikainen toi pelin jo tasoihin Jimi Kurosen syötöstä. Hetken päästä koittanut ylivoima ei auttanut kuitenkaan tamperelaisia.

Edessä oli jatkoaika. Sitä ehdittiin pelata kolmannelle minuutille, kunnes Toni Henttunen osui Bernad Isiguzon syötöstä ja otti lisäpisteen SapKolle.

TUTO−Hokki 6−2

TUTO oli vahvasti niskan päällä Turun avauserässä. Se hyödynsi heti illan ensimmäisen ylivoimansa, kun Eetu Elo osui Mikke Levon ja Jonne Jantusen syötöistä. Lisää nähtiin reilut kuusi minuuttia myöhemmin, kun Jeremi Wehmas maalasi Erik Embrichin ja Jantusen syötöistä.

Kotijoukkue hankki itselleen ongelmia ottamalla erän loppupuolella kaksi jäähyä, mutta se selvisi kuitenkin erätauolle kahden maalin johdossa.

Hokki rokotti kuitenkin avauserästä jatkuneen ylivoimansa aikana, kun Christoffer Seppelin avasi vieraiden maalitilin toisen erän alkuun Heikki Klemetin ja Risto Mattilan syötöistä. Isännät eivät tätä kauaa ihmetelleet, vaan Vili-Jesper Koivula lisäsi kotijohdon kahteen maaliin Jantusen syötöstä 50 sekuntia myöhemmin. Reilu minuutti myöhemmin Juho Mäkelä pääsi koettamaan vielä rangaistuslaukausta, mutta tuloksetta.

TUTO hallitsi vahvasti erän tapahtumia, mutta Hokki tuli taas maalin päähän reilut neljä minuuttia ennen erätaukoa Jarkko Harjulan osuessa Tuomas Komulaisen ja Alejandro Ramirez Salinasin syötöistä. TUTO vastasi taas nopeasti, kun reilua kahta minuuttia myöhemmin Elo iski taukolukemiksi 4−2 Juho Virtasen ja Mäkelän syötöistä.

TUTOn dominanssi jatkui päätöserässä. Se selvitti alkuminuuteilla alivoimansa ja iski juuri ennen erän puoliväliä jo viidennen maalinsa, kun Levo osui Jere Karlssonin ja Elon syötöistä. Perään tullut ylivoima ei tuottanut tulosta, mutta kun Hokki otti maalivahdin pois viimeisellä minuutilla, Oskari Siiki pääsi viimeistelemään loppulukemat 6−2 tyhjiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle