Mestis-kierros: IPK kyykytti K-Vantaata − KOOVEE nousi kärkeen

MESTIS / Artikkeli
Jokipojilla oli kiekko hallussa myös lauantaina. Kuva perjantain kierrokselta.
Kuva © Juuso-Valtteri Kivimäki
Lauantai-illan Mestis-kierroksen onnistujia olivat etenkin IPK ja Jokipojat kuuden maalin illoillaan. Sitä vastoin K-Vantaa oli ongelmissa Iisalmessa ja TUTO koki kirvelevän tappion Kokkolassa.

Hermes − TUTO 4−3 (1-1, 1-0, 2-2)

Hermes ja TUTO tarjoilivat Kokkolan lauantai-illassa tasaista ja vauhdikasta kiekkoa. Tilanteita nähtiin oikeastaan yhtä paljon kummassakin päässä, mutta lopulta kokkolalaisisäntä oli tehokkaampi.

Isännät saivat kunnian aloittaa maalinteossa, kun Juho Korhonen vei Hermeksen johtoon. TUTO tuli kuitenkin muutaman minuutin päästä perästä varsin yllättävällä maalilla: turkulaiset eivät nimittäin edes aluksi huomanneet, että kiekko oli pompannut maaliin.

Toisen erän aikana Hermes sai pelistä pientä yliotetta, kun TUTO joutui kahden miehen alivoimalle. Vaikka kokkolalaispoppoon kahden miehen ylivoima ei suoraan tuottanutkaan tulosta, onnistui Hermeksen silti väsyttää vastustajansa. Aleksi Poikolan vapauduttua jäähyaitiosta, Heikki Harju iski isännät johtoon.

Vaikka päätöserän kuluessa Lassi Vanhatalo toikin vieraat tasoihin hieman onnekkaalla maalillaan, näytti kokkolalaisisäntä kuitenkin kaapin paikan niin ylivoima- kuin alivoimamaaleillakin. TUTO-vahti Conrad Mölderin ollessa pois maaliltaan, Henri Limma iski taululle 4−2-lukemat.

Vanhatalon illan toinen osuma ei enää turkulaisvieraita pelastanut ja Hermes nappasi mieluisat kolme pistettä kotiyleisönsä edessä.

IPK − K-Vantaa 6−0 (4-0, 2-0, 0-0)

Heikkoa syksyä tahkova K-Vantaa jäi Imatralla täysin isäntäjoukkueen jalkoihin. Vaikka vantaalaisilla oli allaan perjantai-illan kohtalainen esitys Jokipoikia vastaan, ei se näkynyt enää lauantaina.

Isäntäjoukkue IPK:lla oli allaan puolestaan voitokas perjantai, sillä se kaatoi Hokin lukemin 6−4. Lauantaina IPK laittoi vieläkin paremmaksi, sillä tällä kertaa kuusi maalia syntyi kahden erän sisällä.

IPK:lta löytyi osaamista laajalta rintamalta, sillä illan kaikilla kuudella maalilla oli eri tekijät. Niko Koskinen aloitti maalijuhlat jo ottelun ensimmäisen minuutin aikana ja Janne Koponen iski illan viimeisen maalin jo toisen erän puolessa välissä.

Vaikka lohipaitojen peli olikin menetetty jo varsin varhaisessa vaiheessa, sai vierasjoukkue muutamiakin tilaisuuksia kavennukseen ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan ollut yhtään sen tehokkaampaa ja K-Vantaa jäi lopulta täysin nollille.

Isäntäjoukkue IPK:lle viikonloppu oli erityisen onnistunut yhteensä 12 maalin ja kuuden pisteen myötä. Imatralaisvahti Tuomas Tolosella oli myös syytä juhlaan, sillä ottelu K-Vantaata vastaan oli veskarin kauden ensimmäinen nollapeli. 

Ketterä − KOOVEE 1−4 (0-2, 0-1, 1-1)

Lauantai-illan kierroksella Imatran Ketterä sai vieraakseen KOOVEEn Tampereelta. Koovee osoittautuikin varsin tiukaksi vastukseksi, vaikka peli näytti kaikin puolin tasaiselta isäntien jopa aika ajoin hallitessa peliä.

Tamperelaisvieras käytti paikkansa kuitenkin paremmin ja se näkyi lopputuloksessa. Toisen erän alussa Koovee johti jo kahdella maalilla eikä imatralaispoppoo saanut maalia aikaiseksi kuin vasta päätöserän loppupuolella. Jaakko Lantta iski isäntien ainoan maalin.

Ketterällä oli kaikin puolin nihkeä viikonloppu, sillä perjantaina imatralaiset saivat tyytyä yhteen pisteeseen. Lauantain ottelu oli puolestaan Ketterän tämän kauden ensimmäinen täysin pisteetön kamppailu. 

KOOVEEn lauantai sitä vastoin oli kaikin puolin onnistunut, sillä täyden kolmen pisteen siivittämänä tamperelaiset nousivat sarjan kärkipaikalle.

Peliitat − Jokipojat 1−6 (1-1, 0-4, 0-1)

Viime aikoina piristymisen merkkejä osoittanut Jokipojat saapui lauantai-illaksi Peliittojen vieraaksi Heinolaan. Heinolalaisisäntä on ollut ongelmissa omassa kotikaukalossaan eikä lauantai-ilta ollut poikkeus. 

Peliittojen osalta illan ottelu alkoi pirteästi, kun lopulta heinolalaisten ainoaksi maaliksi jäänyt Eemeli Jeskasen osuma syntyi reilun minuutin pelin jälkeen. Joensuulaisvieras pääsi peliin kuitenkin koko ajan paremmin ja paremmin mukaan, ja toisessa erässä maalihanat aukesivat kunnolla: toisen erän ilotteluihin osallistuivat Sami MutanenJoonas LarinmaaLassi Raitanen ja Matias Varttinen. 

Jokipojat onnistui maalinteossa vielä viimeisen erän viimeisten minuuttien aikana, mutta muuten päätöserä oli vain kosmetiikkaa. Peliitat oli jäänyt jälkeen jo aikoja sitten ja näin ollen joensuulaiset saivat juhlia onnistunutta kuuden pisteen viikonloppuaan.

SaPKo − Hokki 5−2 (1-2, 1-0, 3-0)

Savonlinnassa pässipaitaiset isännät ja vierasjoukkue Hokki tarjoilivat varsin tasaista peliä. SaPKon maali-ilottelu ylsi miltei perjantain lukemiin, mutta Hokki jäi maalipaikoissa jälkeen.

Ensimmäinen erä eteni maalittomana ensimmäiset kymmenen minuuttia, mutta tämän jälkeen maaleja alkoi syntyä puolin ja toisin muutaman minuutin eroilla. Hokin maalihanat avasi Samu Pyykkönen ylivoimalla. SaPKon Kasper Piitulaisen tasoitusmaalin jälkeen vieraiden Risto Mattila siirsi hallinnan jälleen kajaanilaisille 2−1-osumallaan.

Ottelun päätöshetkiä päästiin seuraamaan jännittävässä 2−2-tasatilanteessa, kun SaPKon Matias Lainio tasoitti tilanteen toisen erän viimeisellä minuutilla. Lopulta Tuomas Viitasalon kovan kudin seurauksena syntynyt 3−2-johtomaali aloitti pässipaitojen maali-ilottelun: Henri Keskilohko ja Joonas Savolainen viimeistelivät 5−2-loppulukemat vain minuutin erolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle