Mestis-kierros: IPK kruunasi hurjan nousunsa jatkoajalla, SaPKo murskasi Jokipojat ja nousi sarjan kärkeen

MESTIS / Artikkeli
IPK:n päävalmentaja Niko Härkönen luotsasi joukkueensa hurjaan nousuun.
Illan Mestis-kierros tarjosi runsaasti osumia kaikilla kolmella pelipaikkakunnalla. Mestiksen kärkipään joukkueista SaPKo, KOOVEE ja KeuPa olivat erityisesti pelipäällä ja latoivat maaleja.

Hermes − IPK 5−6 ja.

» katso videokooste

Hermeksen ja IPK:n välinen mittelö huipentui jatkoaikaan ja voittajana selviytyi lopulta vierasjoukkue Mikko Juusolan maalilla. Joukkueet tykittivät ottelun toisen erän aikana peräti seitsemän maalia. IPK ehti olla peräti 1−5-tappiolla, mutta toisessa erässä alkanut nousu jatkui vahvasti päätöserässä.

Iisalmelaiset nimittäin nousivat neljällä perättäisellä maalilla tasoihin ajassa 49.41, ja aikaa voittomaalin kärkkymiseen jäi vielä ruhtinaallisesti. Ottelun syöttökoneena kunnostautui "Talonmiehenä" tunnettu Ilkka Pikkarainen, joka sai tililleen kolme syöttöpistettä.

38-vuotias Pikkarainen on pelannut Mestistä tällä kaudella piste per ottelu -tahdilla, mutta tämän kierroksen jälkeen yhdeksässä ottelussa on syntynyt pisteet 5+6. IPK:n hurja takaa-ajo Hermeksen kustannuksella siivitti joukkueen runkosarjassa kolmanneksi.

KOOVEE − KeuPa 5−7

» katso videokooste

Maali-iloittelun teema jatkui myös Tampereella, kun KOOVEE ja KeuPa heiluttivat vuoron perään maaliverkkoja. Vierasjoukkue KeuPan 7−5-voittoon päättyneessä ottelussa nähtiin 11 eri maalintekijää. Keuruulaisjoukkueesta Janne Kumpulainen äityi lentoon annettuaan neljä maalisyöttöä. Yhteistyö ketjukaveri Janne Kettusen kanssa sujui mallikkaasti, sillä Kettunen kirjasi kolme tehopistettä.

Joukkueiden maalivahdeilla ei ollut lopulta kovin mieluinen iltapuhde, sillä maalien lisäksi laukauksia sateli useasti maalin läheisyydestä. KeuPan ylivoima toimi illan aikana tehokkaasti, sillä joukkue onnistui jokaisella kolmella ylivoimallaan maalinteossa.

Joukkueiden välinen sarvienkalistelu oli osoitus Mestiksen kärkipään tasaisuudesta ja tulivoimasta. KOOVEE ja KeuPa ovatkin vain muutamien pisteiden päässä sarjataulukon kärkipaikasta.

SaPKo − Jokipojat 6−1

» katso videokooste

Viime ottelukierroksella runkosarjassa toiseksi kivunnut SaPKo sai vieraakseen Jokipojat, joka on alkukaudella paininut sarjataulukon häntäpäässä. Pässipaidat pidensivät voittoputkeaan neljään otteluun, kun Jokipojat kaatui tennislukemin.

Ottelun näkyvimpinä hahmoina toimivat hyökkääjät Tino Sirén (2+1) ja Matias Lainio (0+3). Lainio nousi tehoillaan koko Mestiksen pistepörssin kärkeen ja ylsi ensimmäisenä pelaajana 20 tehopisteeseen. Myös puolustaja Juuso Walli erottui edukseen, kun hän ohitti sekä Kasperi Kotkaniemen että Dominik Salaman.

SaPKon kuudesta maalista viisi syntyi ylivoimalla, ja maalintekoon pääsivät joukkueen molemmat ylivoimaviisikot. Lisäksi kaikki osumat syntyivät ykkössektorilta eli pässipaitojen hyökkäyspelaaminen oli illan aikana tehokasta.

Voitollaan SaPKo nousi Mestiksen piikkipaikalle ohi KOOVEEn.

» Lähetä palautetta toimitukselle