Mestis-kierros: Hermes murskaava kotonaan, neljä maalivahtia tositoimissa Turussa

MESTIS / Artikkeli
TUTO esitti vahvan nousun kotiottelussaan.
Kuva © Saimi Airaksinen
Mestis-perjantain neljässä ottelussa suosikit pitivät suurimmaksi osaksi pintansa. Ainoastaan Turussa sarjataulukossa alempana oleva joukkue venyi voittoon.

Hermes-RoKi 6−1

» katso videokooste

Halliongelmiensa takia viidettä peräkkäistä vierasotteluaan pelannut RoKi pysyi Hermeksen kyydissä vain avauserän lopulle. Hermes siirtyi Riku Sihvosen ylivoimaosumalla johtoon, ja vain 42 sekuntia myöhemmin kova karvaus toi kotijoukkueelle toisen maalin.

Toisessa erässä Oskari Kantola osui ensimmäistä kertaa Mestis-urallaan ja Jerry Sammalisto sai nimiinsä erikoisen osuman, kun hän pelasi maalin katolla olleen kiekon takaisin peliin ja sen jälkeen Ville Väinölä sähläsi kiekon omaan reppuun. Heikki Harju lisäsi Hermeksen johdon jo viiteen maaliin kolme minuuttia ennen loppua.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet osuivat kertaalleen, ja näin Hermekselle kirjattiin 6−1-voitto. Ville Saloranta oli kotijoukkueen ainoa kahden maalin mies, ja kaikkiaan neljälle pelaajalle kirjattiin kaksi tehopistettä.

TUTO-SaPKo 6−5 ja.

» katso videokooste

SaPKon aloitus Turussa oli vauhdikas. Tuomo Viitasalo avasi maalinteon neljän minuutin jälkeen. Juuso Walli ja pistepörssin kärki Matias Lainio onnistuivat ylivoimalla, ja kolmen takaiskun jälkeen Conrad Mölder vaihtui TUTO-maalilla Samu Lonkilaan.

Kotijoukkue piristyikin ja Niko Ahoniemi osui vielä ennen avauserän loppua. Lokakuun Mestis-tulokas Lassi Vanhatalo iski kaksi osumaa toisessa erässä. Välissä Tatu Vihavainen oli iskenyt komean maalin vieraille.

Kolmatta erää ehdittiin pelata vain kuusi minuuttia, kun TUTO osui kahdesti. Karri Forsblom vastasi tasoitus- ja Juho Mäkelä johtomaalista. Tässä vaiheessa oli myös SaPKon aika vaihtaa maalivahtia, kun Roope Urpolahti korvasi Oskari Salmisen.

Lainion illan toinen osuma vei pelin jatkoajalle, jossa Oskari Siiki onnistui kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä ja ratkaisi kaksi pistettä TUTOlle.

Hokki-KOOVEE 0−4

» katso videokooste

Vahvaa alkukautta pelannut Miro Nalli jatkoi tehoiluaan viemällä vierasjoukkueen johtoon jo neljännellä minuutilla tarkalla laukauksellaan. Aivan avauserän lopulla KOOVEE onnistui toistamiseen Jesper-Juhani Ilvessuon kauden ensimmäisellä osumalla.

Myös Joona Tolvanen avasi kauden maalisaldonsa viemällä tamperelaiset kolmen maalin karkumatkalle. erän lopulla Hokki pelasi yli minuutin kahden miehen ylivoimaa kahdessa eri jaksossa, mutta Eetu Mäkiniemi piti ottelun torjuntaprosenttinsa sadassa.

Kolmannessa erässä Hokin hallinta ei tuonut tulosta, vaan erän ainoasta maalista vastasi Jimi Kuronen sinetöidessään loppulukemat tyhjään maaliin. Mäkiniemi tarvitsi nollapeliin 23 torjuntaa.

Peliitat-Ketterä 2−4

» katso videokooste

Samuli Tanhuan kauden avausmaali vei hallitsevan mestarin johtoon Heinolassa. Kuvio syntyi ylivoimalla, mutta Lauri Heino ehti takaisin kaukaloon juuri ennen avausmaalia.

Peliitat tasoitti toisessa erässä, kun Aapo Ahola osui kahden miehen ylivoimalla. Kolmannessa erässä Ketterä oli vahva, ja Joel Olkkonen sekä Nicklas Nousiainen tekivät maalin mieheen reilun minuutin sisään.

Peliittojen pelatessa kuudella viittä vastaan Samu Kaasinen toi ensin kotijoukkueen maalin päähän, mutta toista kertaa Peliitat ei enää onnistunut, vaan Sebastian Sjöholm sinetöi Ketterän 4−2-voiton tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle