Mestis-karsinnat: Onko Hokilla realistiset mahdollisuudet horjuttaa Kooveeta?

MESTIS / Artikkeli
Kajaanissa tuumitaan jo paluuta Mestikseen.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Suomi-sarjan mestaruuden voittanut Hokki saa karsinnoissa vastaansa Mestiksen runkosarjassa viimeiseksi jääneen Kooveen, joka ei jumboasemastaan huolimatta ollut täysi heittopussi.

Tampereen Kooveen kausi Mestiksessä alkoi juuri niin tahmeasti kuin arvata saattoi. Kauden mittaan joukkue on pystynyt nostamaan tasoaan. Kauden mittaan voittoja irtosi lähinnä alemman kastin joukkueita vastaan. Varsinaiset rökäletappiot olivat kuitenkin harvassa.

Karsintapaikan ja jumbosijan varmistuminen varsin aikaisessa vaiheessa vei parhaat mehut lopuista runkosarjaotteluista joukkueen alkaessa keskittymään jo kevään tärkeisiin karsintapeleihin.

Osaltaan Kooveen urakkaa helpottaa se, että joukkue on voinut valmistautua karsintapeleihin kaikessa rauhassa. Joukkueen päätavoite on ollut syksystä lähtien sarjapaikan uusiminen ja siitä joukkue lähtee nyt pelaamaan. Runkosarjan päättyminen neljään tappioon ei kuitenkaan ole optimaalisin lähtökohta karsintoihin.

Mestiksessä altavastaajan asemaan tottunut Koovee joutuu karsinnoissa hyppäämään itse kuskin pukille, jolloin joukkue ei ehkä ole mukavuusalueellaan.

Kooveella on lyödä karsintapeleihin kovan luokan yksilötaitoa 24+16 pistettä runkosarjassa nakuttaneen Vili-Jesper Koivulan ja 17+21 pistettä takoneen Ville Salorannan muodossa. Viime kaudella Kooveen takaportin kautta Mestikseen torjunut Tomi Risteli on ollut joukkueelle kaikki kaikessa. Ristelin odotetaan nousevan esiin kevään tärkeimmillä hetkillä.

Suomi-sarjan mestarilta löytyy Mestis-osaamista

Kajaanin Hokin toinen peräkkäinen kausi Suomi-sarjassa päättyi mestaruusjuhliin. Joukkue hallitsi täysin suvereenisti runkosarjaa. Pudotuspelien välierävaiheessa joukkue joutui taistelemaan Forssan Palloseuraa vastaan täydet viisi ottelua.

Hokista löytyy Mestiksestä tuttuja kokeneita nimimiehiä kuten puolustajat Risto Mattila ja ikinuori Jarkko Heikkinen, hyökkääjistä Niko Saarenpää, Tuomas Komulainen, Jarkko Harjula sekä taiturimainen Jesperi Viikilä. Maalilla Lari Kukkohovi on noussut ykköseksi ohi Tomi Raution.

Nimimiehiä ja taitoa Hokin kokoonpanosta kyllä löytyy, mutta pystyykö joukkue vastaamaan Kooveen liikkeeseen? Joukkueet pelasivat vastakkain viime kaudella Suomi-sarjassa Hokin voittaessa kolme neljästä keskinäisestä ottelusta.

Koovee on kuitenkin vahvistunut merkittävästi Mestis-nousunsa myötä. Isoin ero tulee rutiinista. Koovee on pelannut tiiviissä tahdissa 50 kovatempoista Mestis-peliä. Nykymuotoisessa Suomi-sarjassa kovia pelejä ei ole liikaa tarjolla otteluidenkin painottuessa lähinnä vain viikonloppuihin.

Oletusarvoisesti Hokki pystyy kantamaan karsinnoissa Suomi-sarjan mestarin viittaa kunniakkaammin kuin kaikki neljä peliään pystyyn hävinnyt JHT viime keväänä. Materiaalinsa puolesta Hokin olettaisi pystyvän tamperelaiset haastamaan. Mikäli pelitempossa on selkeä etu Kooveen eduksi tulee ottelusarjan voittaminen olemaan vaikeaa.

Hokin on kyettävä iskemään kotipeleissään. Kajaanin jäähalli pullisteli tiistaina mestaruuden ratkaisseessa ottelussa. Yli 1000-päisen kotiyleisön edessä joukkue pystyy hyvinkin ottamaan henkisen yliotteen vastustajastaan.

Toimituksen arvio

Materiaaliero joukkueiden välillä ei ole suuren suuri. Koovee lähtee selkeänä ennakkosuosikkina ottelusarjaan. Hokki pystyy haastamaan Kooveen mikäli pysyy jalalla mukana, onnistuu kotipeleissään ja käyttää osaamistaan ylivoimatilanteissa hyväkseen. Koovee vie todennäköisesti sarjan, mutta saattaa kärsiä reissun päällä parikin tappiota. Koovee säilyttää paikkansa voitoin 4−2.

» Lähetä palautetta toimitukselle