Mestis-karsinnat: Hunters yrittää pysäyttää Peliitat Salaman voimalla

MESTIS, Suomi-sarja / Artikkeli
Luisteleeko Peliitat Huntersin jään rakoon?
Kuva © Antti Varonen
Hyvästä kevätkaudesta huolimatta karsintoihin ajautunut Peliitat saa vastaansa Suomi-sarjan yllättäjäjoukkue Huntersin. Porvoolaisjoukkueen menestyksen kulmakivi on loistavan kauden pelannut maalivahti Dominik Salama. Maalivahtipelin on syytä toimia, sillä Hunters lähtee ottelusarjaan selkeänä altavastaajana.

Heinolan Peliittojen kausi päättyi kaksijakoisissa tunnelmissa. Takana oli suorastaan käsittämättömän vahva kevätkausi uuden päävalmentaja Vesa Petäjän johdolla. Myös valmentajan vaihtoon kesken kauden turvautunut IPK yltyi vieläkin hurjempaan menoon jättäen Peliitat lopulta karsintasarjaan.

Peliitat lähtee karsintoihin poikkeuksellisen hyvistä asetelmista, sillä alla on voittoja ja kokonaisuutena vahva loppukausi. Yleensä karsintoihin ajaudutaan tappioputki niskassa. Tilanne on heinolalaisille otollinen, sillä väkinäistä mailan puristamista tuskin tullaan näkemään.

Kokemusta karsinnoista on myös viime keväältä, jolloin heinolalaiset löivät Suomi-sarjan mestari JHT:n suoraan neljässä pelissä. Karsintapeleistä on Heinolassa kaikkiaan vain hyviä muistoja ja kokemuksia.

Karsintapeleissä ja kaikissa muissa liemissä marinoituneella kapteeni Ville-Matti Koposella on iso rooli ja vastuu esimerkin näyttäjänä nuoremmille pelaajille. Nälkää ja näyttöhaluja joukkueessa riittää. Hunters-kasvatti Henri Ruotsalainen ja Porvoossa tehokkaasti kaksi viime kautta pelannut Reno Goodwin syttyvät varmasti vanhoissa tutuissa maisemissa. 

Peliitat ja edeltäjäjoukkue HeKi ovat joutuneet tämä kevät mukaan lukien karsintapeleihin kaikkiaan kolme kertaa ja sarjapaikka on onnistuttu uusimaan joka kerta. Mukaan mahtuu myös voitokas playout-sarja LeKiä vastaan.

Peliitat on maalivahtipeliä vaille kaikessa vastustajaansa edellä. Mestis-tason rutiinisuorittamisen pitäisi riittää voittoon, mikäli asenne on kunnossa. Ylimielisyydellä on tapana kostautua otteluissa, joissa pelataan elämästä ja kuolemasta.

Riittääkö Huntersin pelinopeus Peliittoja vastaan?

Rajusti viime kaudesta uusiutunut Hunters yllätti Suomi-sarjassa vastustajansa ja miltei itsensäkin. Taakse jäi materiaaliltaan kovempia joukkueita kuten suursuosikin viittaa harteillaan kantanut Nokian Pyry.

Huntersin liike oli Suomi-sarjan eliittiä, mutta riittääkö jalka myös Mestis-joukkuetta vastaan?

Hunters sijoittui Suomi-sarjan runkosarjavaiheessa kolmanneksi. 104 päästettyä maalia 39 ottelussa oli sarjassa vähiten. Maalinteon tehokkuudessa porvoolaiset hävisivät Hokille ja Pyrylle selvästi. 168 maalia oli kuitenkin sarjassa kolmanneksi eniten.

Pudotuspelien ensimmäisen kierroksen ottelut JHT:ta vastaan olivat Huntersin osalta maalirikkaita molempiin suuntiin. Paikka välieriin irtosi vasta viidennessä ja viimeisessä ottelussa voitoin 3−2.

Välierissä Hunters hyydytti Kiekko-Espoon paremmalla liikkeellä ja tiiviillä puolustuspään pelillä. Ottelusarjassa nousi esiin maalivahti Dominik Salama, joka pysäytti ratkaisupelissä lähes puolisensataa laukausta.

Hyökkäyspäässä Teemu Mielonen on joukkueelle Salaman tavoin kaikki kaikessa. Muutoin joukkue on varsin tasainen. Hunters yrittänee horjuttaa Peliittoja samaan tapaan kuin Koovee, jonka tiivis oman alueen keskustan puolustuspeli ja nopeat vastahyökkäykset olivat myrkkyä heinolalaisille.

Porvoolaisten mahdollisuudet lepäävät pääosin vastustajan alisuorittamisen varassa. Takki voi olla tyhjä jo karsintoihin pääsystä. Riittääkö nälkää vielä aidosti Mestis-paikan metsästämiseksi?

Tiistaina Porvoossa pelattava ottelu on koko ottelusarjan kannalta merkittävin yksittäinen peli, ellei Hunters onnistu näpäyttämään Peliittoja jo heti ensimmäisessä kohtaamisessa Heinolassa. Nousua ottelusarjan voittoon on enää vaikea uskoa, mikäli voitot ovat Peliitoille 2−0 jo kahden ensimmäisen pelin jälkeen.

Toimituksen arvio

Ennalta kirjoitetun käsikirjoituksen mukaan Peliittojen pitäisi viedä sarja näytöstyyliin suoraan neljässä ottelussa. Hunters pystyy kamppailemaan tosissaan vastaan yhdessä tai kahdessa yksittäisessä ottelussa, mutta neljän voiton ottaminen vaatisi jo ihmeitä. Peliitat säilyttää paikkansa voitoin 4−0.

» Lähetä palautetta toimitukselle