Mestis-ennakko: SaPKo lähtee kauteen nälkäisenä – siirtää ennakkosuosikin paineet Ketterälle

MESTIS / Artikkeli
Pasi Räsänen on erittäin värikäs valmentaja, jota kannattaa peleissä seurata pelaajien ohella.
Kuva © Antti Varonen https://anttivaronen.com/
Tasaisen Mestiksen kärkijoukkueet tulevat Itä-Suomesta. Nostellaanko kannua Etelä-Savossa vai Etelä-Karjalassa, valmentajat ainakin koittavat siirtää paineet toisilleen.

Mestiksestä povataan todella tasaista sarjaa, mutta suurimmat ennakkosuosikin paineet istutetaan vahvasti Itä-Suomeen. Sekä Imatran Ketterä että SaPKo Savonlinnasta nousevat kärkeen, kun joukkueita aletaan laittamaan paremmuusjärjestykseen kauden alun ennakoissa.

SaPKon päävalmentajana toimii nyt viidenteen kauteensa lähtevä Pasi Räsänen, joka paljasjalkaisena savonlinnalaisena janoaa menestystä kasvattiseuralleen. Räsänen on valmentanut SaPKon jokaisena päävalmentajavuotenaan pudotuspeleihin. Savonlinnassa juhlittiin mestaruutta 2017 ja seuraavalla kaudella pässipaitojen kauloihin ripustettiin pronssiset mitalit.

Kuten Mestiksessä yleensä on tapana, niin SaPKonkin joukkue koki melkoisia muutoksia kesän aikana. Joukkue on kuitenkin saanut hankittua mielenkiintoisia vahvistuksia lähtijöiden tilalle, joista varsinkin norjalainen Even Myreng Kjellesvik tuntuu mielenkiintoisimmalta. 21-vuotias lupaava puolustaja saapuu Savonlinnaan Stavager Oilersista. Varsinkin juniorisarjoissa sekä -maajoukkueissa vahvaa tulosta tehnyt nuorukainen on ehdottomasti tulevaisuuden pelaaja, joka kannattaa laittaa seurantaan.

Puolustukseen SaPKo saa takaisin KOOVEE:sta isokokoisen Juuso Wallin, joka tuo johtajuutta sekä äijämäisyyttä nuoreen joukkueeseen. Myös Ilveksessä loppukauden pelannut hyökkääjä Toni Henttonen pelaa ainakin toistaiseksi pässipaidoissa. Joukkueen hyökkääjistä kannattaa katseet kiinnittää myös Tatu Vihavaiseen, joka on valmis tekemään lopullisen läpimurron ja ottamaan seuraavan stepin kohti liigakaukaloita.

SaPKolla ei ole virallista yhteistyösopimusta liigaseurojen kanssa, jollei junioripuolen sopimusta Jukureiden kanssa sellaiseksi lasketa. SaPKolla on hyvät kontaktit kaikkiin liigaseuroihin ja apuja on tarvittaessa saatavilla mistä tahansa joukkueesta.

Räsäsen mukaan joukkue on erittäin nälkäinen, valmentajia myöten, ja menestystä lähdetään hakemaan. SaPKo asettaa tavoitteensa jaksoittain ja tarkastelevat aina jakson päättyessä onko jotain tarvetta muutoksille. Räsänen odottaa sarjan olevan vielä viime kauttakin tasaisempi ja nostaa kärkikahinoihin mukaan viime kaudesta selvästi vahvistuneet KOOVEE:n sekä Peliitat. Ennakkosuosikin viittaa hän on tarjoamassa kilpakumppani Ketterälle, jonka materiaalia hän pitää Mestiksen kovimpana.

Ketterän päävalmentaja Maso Lehtonen puolestaan on painottanut SaPKon olevan sarjan kovin joukkue, mutta tämän kuultuaan on Räsäsellä vastaus valmiina:

− Maso on aina ollut huumorimiehiä, Räsänen hymyilee pilke silmäkulmassaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle