Maple Leafsin kausi on alkamassa ilman William Nylanderia − palkkaneuvotteluissa miljoonien kuilu

NHL / Artikkeli
Maple Leafsin William Nylander on edelleen ilman NHL-sopimusta.
Kuva © Getty Images
Toronto Maple Leafs avaa kautensa ensi torstaina, mutta viime kaudella runkosarjassa yhteensä 61 tehopistettä taiteillut rajoitettu vapaa agentti ei ole tällä hetkellä joukkueen kuvioissa.

Auston Matthewsin tutkapariksi kahden viime kauden aikana noussut William Nylander taistelee Toronto Maple Leafs -johdon kanssa miljoonistaan ja on vaarassa myöhästyä sen takia NHL-kauden avauksesta.

Nyt päävalmentaja Mike Babcock on pakotettu rukkaamaan ketjukoostumuksensa uuteen uskoon.

− Meidän pitää löytää tilalle joku toinen pelaaja. Jonkun täytyy pelata Matthewsin kanssa. Joku saa huikean mahdollisuuden ja sen seurauksena me saatamme löytää uuden tekijän joukkueeseemme, Babcock pyöritteli.

Babcockille tilanne ei tietenkään ole toivotunlainen. Matthews ja Nylander pelasivat viime kaudella tasakentällisin yhdessä yli 700 minuuttia.

Mike Babcock toivoo saavansa William Nylanderin takaisin käyttöönsä mahdollisimman pian.
Kuva © Getty Images

− Willy tietää, että me kaikki haluamme hänet takaisin kuvioihin.

Sopimuksen syntymistä estää useamman miljoonan dollarin näkemysero Maple Leafs GM:n Kyle Dubasin kanssa. Torontolaismedian mukaan Nylanderin leiri hakee kahdeksan miljoonan dollarin suuruista kausikorvausta, kun taas Maple Leafsin kerrotaan tarjonneen hänelle 6-7 miljoonaa dollaria kaudesta.

− Keskustelut jatkuvat. Ei tämä ole mitenkään epätavallinen tilanne, kommentoi niukkasanainen Dubas.

Vertailun vuoksi: Nylanderin kanssa samaa varausluokkaa oleva Nikolaj Ehlers sai Winnipeg  Jetsiltä noin vuosi sitten seitsemän vuoden mittaisen sopimuksen, joka tuottaa tanskalaiskiiturille noin kuusi miljoonaa dollaria kaudessa.

Siinä missä Nylanderin piste per peli -tahti (0.73) on Ehlersin vastaava aavistuksen kovempi (0.69), kuulostaa kahdeksan miljoonan dollarin vaatimus lähes kohtuuttomalta.

Toisena esimerkkinä Bruinsin David Pastrnak, joka tienaa kaudessa 6,6 miljoonaa dollaria. Pastrnak on niin ikään Nylanderin varausluokkaa. Pastrnakin tahti on ollut kahtena viime kautena hurjaa: toissa kaudella nuori tšekkilaituri nakutti 34 ja viime kaudella 35 maalia. Piste per peli -lukema hänellä on 0.80. Sopimusta voidaan pitää todella edullisena Bruinsin kannalta.

Nylanderin kohdalla puhutaan niin ikään laitahyökkääjästä, joka ei vielä ole päässyt yli 61 tehopisteen runkosarjassa. Yhden kauden henkilökohtainen maaliennätys syntyi kaudella 2016-17, jolloin ruotsalainen kihautti 22 osumaa.

Hyvin määrätietoisena Nylander kuitenkin on pysynyt vaatimustensa suhteen, sillä neuvottelut ovat jatkuneet jo ilmeisen pitkään. Kissa ja hiiri -leikki jatkuu, eikä kumpikaan neuvotteluiden osapuolista halua tulla vaatimuksissaan riittävästi vastaan.

Edullista tällainen leikki ei kuitenkaan ole sopimuksettomalle Nylanderille.

Tilanne on vähemmän otollinen myös Dubasin kannalta, joka yrittää saada kaikki nuoret tähtensä sitoutumaan Maple Leafsiin pidemmäksi aikaa ahtaan palkkakattonsa alle. Dubas varmasti toivoo, että vuoden päästä samassa tilanteessa olevien Matthewsin ja Mitch Marnerin kanssa selvitään helpommalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle