MM-Leijonista jää pois pataljoonallinen huippupelaajia – Katso koko mittava lista

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomalaisjääkiekkoilijat jättävät MM-kisat väliin Barkovin johdolla.
Kuva © VesaPhoto / Vesa Pöppönen
Suomen maajoukkue tiedotti keskiviikkona kolmen Pohjois-Amerikassa pelanneen pelaajan liittyvän MM-leiritykseen. Muita vahvistuksia NHL:stä ja KHL:stä kautensa päättäneistä ryhmistä ei ole tulossa, joten pois jäävien pelaajien lista on massiivinen.

NHL:ssä torjuvista maalivahdeista MM-kisat väliin jättävät Edmonton Oilersin Mikko Koskinen, Montreal Canadiensin Antti Niemi sekä Arizona Coyotesin Antti Raanta. Kolmikosta Koskinen ja Raanta ovat torjuneet aiemmin MM-areenoilla.

Ufan Juha Metsola ja kahdesti aiemmin MM-kisoissa mukana ollut Vityazin Joni Ortio eivät ole tällä kertaa Jukka Jalosen käytettävissä.

Puolustajista Bratislavan jäillä ei nähdä sen paremmin Buffalo Sabresin Rasmus Ristolaista tai New Jersey Devilsin Sami Vatasta kuin Pittsburgh Penguins-kaksikkoa Olli Määttä- Juuso Riikolaakaan.

MM-kisojen vakiokävijänä tunnettu Moskovan Dynamon Juuso Hietanenkaan ei tällä kertaa ole mukana. KHL-puolustajista Sami Lepistö, Tommi Kivistö, Jyrki Jokipakka ja Ville Lajunen eivät myöskään saavu auttamaan Leijonia tänä keväänä.

Hyökkäyspään poisjäänneistä selvästi merkittävin on Florida Panthers-hyökkääjä Aleksander Barkov. Hänen lisäkseen MM-kisaspekulaatioista voidaan vetää viiva Henrik Borgströmin, Jesperi Kotkaniemen, Artturi Lehkosen, Joel Armian, Jesse Puljujärven, Markus Granlundin sekä Mikko Koivun nimien päälle. Maajoukkueen luottohyökkääjiin lukeutuneen Koivun kisamatkan estää helmikuussa hänen kautensa päättänyt polvivamma.

Pois kisoista jäävien KHL-hyökkääjien listakin on pitkä, sillä kisoissa ei nähdä Teemu Hartikaista, Joonas Kemppaista, Juuso Puustista, Mikael Ruohomaata, Petri Kontiolaa, Miro Aaltosta, Jesse Joensuuta, Iiro Pakarista, Jarno Koskirantaa, Teemu Pulkkista ja Jukka Peltolaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle