Lukon upea kiri johti Tampere Cupin finaalipaikkaan − kanukkisentteri ratkaisi jatkoerän viimeisellä sekunnilla

LIIGA / Artikkeli
Lukon uusi hankinta Daniel Audette iski ottelussa kaksi osumaa.
HIFK ja Lukko saivat kunnian käynnistää tämän vuoden Tampere Cupin. Lukko oli ottelun alussa vaikeuksissa, mutta loppua kohti raumalaiset saivat pelistä kiinni. Lopulta Daniel Audette ratkaisi Lukolle finaalipaikan jatkoerässä.

HIFK sekä Lukko lähtivät varsin erilaisista asetelmista Tampere Cupin avausotteluun. Lukolla oli takana jo neljä täysimittaista harjoitusottelua ja kokoonpano oli lähes paras mahdollinen. HIFK sen sijaan oli pelannut vain yhden täysimittaisen harjoitusottelun ja varsinkin stadilaisten hyökkäyskalusto oli perjantaina sangen ohut.

Lukolla oli ottelussa käytössä vain yksi maalivahti, sillä Lassi Lehtinen ei matkustanut Tampereelle flunssan vuoksi.

Avauserä pelailtiin tasaisissa merkeissä ja isoimmat pelilliset hienoudet loistivat poissaolollaan. Erän näkyvin pelaaja oli Lukon Kristián Pospíšil, joka kyseenalaisen taklauksen lisäksi laukoi tyylillä Lukon 1−1-tasoitusmaalin. Pospisilin lisäksi avauserän fyysisestä pelistä piti huolen HIFK:n tuore hankinta Miro Karjalainen.

Ottelun toinen erä sujui ensimmäisen tapaan fyysisenä, mutta maaliverkot heiluivat peräti kolmesti. Lukon tyhmien jäähyjen seurauksena HIFK karkasi jo 1−3-johtoon. Stadilaisten maalintekijöinä kunnostautuivat Rasmus Heljanko sekä Rony Ahonen. Erän loppua kohden Lukko sai selkeästi enemmän painetta hyökkäyspäätyyn. Lukon uusi hankinta Daniel Audette kavensi ottelun komealla laukauksella toisen erän lopussa.

Kolmannessa erässä Lukko haki tasoitusta ja HIFK puolusti parhaansa mukaan. Lopulta ajassa 54:04 Sebastian Repo tasoitti ottelun tilanteeksi 3−3. Tiukan taistelun päätteeksi edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika näytti jo valuvan ohi, kunnes HIFK:n puolustuksen sekoilun ansiosta Lukon Daniel Audette ratkaisi ottelun komealla laukauksella ajassa 64.59.

Lukko kohtaa huomenna turnauksen finaalissa Tappara-Ilves-ottelun voittajan. HIFK kohtaa taas kyseisen parin häviäjän.

Lukon pelaaminen oli ottelun alussa todella vaikeaa. Puolustus oli suurissa vaikeuksissa HIFK:n kovan karvauksen alla. Loppua kohti Lukko pääsi paremmin pois omista ja samalla hyökkäyspeli parani huomattavasti.

Lukon uusista hankinnoista sentteri Daniel Audette teki kaksi maalia, mutta pelillisesti kanadalainen ei vielä esittänyt parastaan. Aikaisemmat näytöt harjoituskaudelta kertovat siitä, että Audette on raumalaisille selkeä vahvistus.

Iloa varmasti raumalaisille tuo myös slovakkihyökkääjä Pavol Skalický. Härkämäinen hyökkääjä jakoi kovia taklauksia ja myös erikoistilanteissa Skalický on käyttökelpoinen.

Puolustuksesta esiin on nostettava Vili Saarijärvi. Teknisesti todella taitava puolustaja väläytteli kiekollisia taitojaan perjantaina. Kun nuori puolustaja saa vielä lisää pelejä alle, niin Saarijärvi saattaa tulevalla kaudella olla yksi koko sarjan parhaimpia kiekollisia puolustajia.

HIFK:n vaarallisin ketju oli ehdottomasti Jesse Saarinen - Anton Lundell - Sebastian Dyk. Superlupaus Lundell laukoi ottelun avausmaalin ja muutenkin ketju oli vaarallinen aina kentälle päästessään. HIFK:n ohut hyökkäyskalusto koki lisää kovia, kun Ville Leskinen jätti pelin kesken törmäyksen jälkeen.

Jere Sallinen ja Alex Broadhurst olivat sivussa Lukko-ottelusta, mutta on jo tässä vaiheessa selvää, että punapaitojen materiaali hyökkäyksessä on selvästi viime kautta heikompi. HIFK menetti viime kauden päätteeksi Michael Keräsen, Antti Tyrväisen, Teemu Turusen sekä Otto Paajasen. Hyökkäyksen isoin hankinta on toistaiseksi ollut Broadhurst, joka on vielä täysin kirjoittamaton kortti tällä tasolla.

Pelillisesti varsinkin ottelun alussa näkyi, että HIFK pelaa vasta kauden toista harjoitusottelua. Merkkausvirheet omissa ja harhasyötöt olivat tuttu näky varsinkin ottelun avauspuoliskolla. Hyökkäyspäässä HIFK yritti karvata korkealta, mutta kapean materiaalin seurauksena peliä edistävät ratkaisut hyökkäyspäässä olivat käytännössä vain ykkösketjun vastuulla.