Lukko käynnistää CHL:n puolivälierät itsenäisyyspäivänä – "On hienoa olla vielä mukana tässä vaiheessa"

CHL / Artikkeli
Daniel Lebedeff ei ole hävinnyt vielä otteluakaan CHL-kaukaloissa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Liigassa alisuorittanut Lukko eteni ainoana suomalaisjoukkueena Champions Hockey Leaguen puolivälieriin. Vastaan asettuu Tšekin pääsarjaa johtava Dynamo Pardubice, joten vastus on huomattavasti kovempi kuin aiemmalla kierroksella.

Suomalaisjoukkueista ainoana CHL:n puolivälieriin edennyt Lukko pitää sinivalkoista lippua korkealla itsenäisyyspäivänä pelattavan ottelun kunniaksi. Raumalaisten vastustaja on Tšekin Extraliigaa johtava Dynamo Pardubice, joka isännöi ensimmäistä kohtaamista.

Tuttuun tapaan välieriin jatkaa joukkue, joka on viimeistellyt enemmän maaleja kahdessa ottelussa. Jos maalit ovat tasan toisen ottelun varsinaisen peliajan päätyttyä, pelataan kymmenen minuutin jatkoerä.

– Joukkueessa on hyvä fiilis ja on hienoa olla vielä mukana tässä vaiheessa. Olemme pelanneet CHL:ssä hyvin ja ansainneet paikkamme puolivälierissä, Lukon päävalmentaja Tomi Lämsä sanoo.

Neljännesvälierissä Lukko eteni niukasti jatkoon voittamalla HC Innsbruckin yhteismaalein 4–3. Jatkopaikan ratkaissut maali syntyi vasta jatkoajalla Tarmo Reunasen lavasta. Pardubice on ennalta selkeästi kovatasoisempi vastustaja, joten Liigassa alisuorittaneen Lukon täytyy parantaa otteitaan. Tämän tiedostaa myös joukkueen pääkäskijä.

– Pardubice on todella kokenut joukkue. Isokokoinen ja fyysinen. Heillä on NHL-kokemusta ja todella paljon KHL-kokemusta. Kun katsoo heidän pelaajiensa pelattujen otteluiden määriä, niin ne ovat huimia lukuja. Kokenut ja meritoitunut joukkue on vastassa ja meidän pitää pystyä ihan parhaimpaamme.

HC Innsbruckia vastaan joukkue laukoi ratkaisevassa ottelussa peräti yli 90 kertaa, mutta varsinaisella peliajalla syntyi vain yksi maali. Sama trendi jatkui myös kotimaan kaukaloissa, joten maalinteon tehokkuuteen sekä etenkin ylivoimapeliin tarvitaan uusia lähestymiskulmia. Avaimet menestykseen ovat kuitenkin olemassa.

– Olemme tutkineet tarkkaan heidän vahvuutensa sekä kohdat, mihin iskeä. Meidän on oltava urheilullisia, nopeita, energisiä ja liike viritetty huippuunsa. Meidän on oltava askel edellä liikkeessä ja tasapainoiltava sen sekä järjen kanssa, Lämsä avaa.

Lukko pääsee avausotteluun suhteellisen täydellä kokoonpanolla. Sivussa ovat varmuudella ainoastaan Harri Kainulainen ja Oliver Suni.

Viime viikonlopun TPS-ottelussa kättään loukanneen Jami Krannilan nimi sen sijaan puuttui seuran julkaisemasta loukkaantumisraportista, joten raumalaiset saattoivat selvitä säikähdyksellä. Maalilla saatetaan nähdä jälleen Daniel Lebedeff, joka ei ole CHL-kauden aikana hävinnyt vielä otteluakaan. 

Tähän mennessä CHL:n pudotuspeleissä Lukon paras pistemies on Liigan tapaan Sebastian Repo, joka teki Innsbruck-sarjassa tehot 1+2. Runkosarjassa tehokkain oli Tarmo Reunanen tehoilla 3+3. Pardubicen riveistä vastaavasti tehokkaimpia ovat olleet Lukáš Radil (2+1) ja runkosarjassa Tomáš Hyka (1+5).

Pardubicen ja Lukon välinen ottelu pelataan itsenäisyyspäivänä kello 19 alkaen. Toinen kamppailu mitellään Raumalla ensi viikon tiistaina 12. joulukuuta kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle