Liigan sopimuksettomien kotimaisten pelaajien TOP 5 – HIFK:n konkarit ja ylivoimapelin taiturit etsivät uutta seuraa

LIIGA / Artikkeli
Konkariosastoon kuuluvan Jesse Saarisen ensi kauden osoite on vielä auki.
Kuva © Timo Savela
Vaikka valmistavat ottelut ovat jo pyörähtäneet käyntiin, eivät kaikki pelaajat ole päässeet vielä pelaamaan. Vapaista suomalaispelaajista löytyy useita mielenkiintoisia konkareita.

Viime kaudella kotimaisessa Liigassa pelanneista 33 suomalaispelaajaa ovat vailla sopimusta lähdettäessä kohti uutta kautta. Tässä artikkelissa on nostettu esille Liigan näkökulmasta mielenkiintoisimmat pelaajat, joiden ensi kauden kuviot ovat vielä avoinna.

Mikko Kousa

Kokenut liigapuolustaja on pelannut hyvällä tasolla kaksi viimeistä kautta HIFK:ssa ja sitä aiemmin Pelicansin paidassa kolme kautta, joista kahtena hän toimi myös joukkueen varakapteenina.

Kousa oli viime kaudella joukkueen tehokkain puolustaja ja hän luuti hurjia minuutteja helsinkiläisten alakerrassa. Joukkueessa on tällä hetkellä kymmenen puolustajaa, jotka taistelevat pelipaikasta, joten lahtelaispuolustaja siirtynee muualle.

Jesse Saarinen

Saarinen on Kousan tapaan kokenut liigapelaaja sekä pelannut kaksi edellistä kautta Helsingissä ja sitä aiemmin Lahdessa. Saarinen pelasi viime kaudella ainoastaan 24 ottelua, joissa syntyi 12 tehopistettä.

Pienikokoinen hyökkääjä on kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista, mutta lähes jokaisessa pelaamassaan ottelussa konkari onnistuu silti laittamaan parastaan pöytään. Huhut ovat viemässä lahtelaispelaajaa takaisin kotikonnuille. Saarinen on kunnossa pysyessään kova vahvistus Liigaan ja on mielenkiintoista nähdä, mihin ratkaisuun 36–vuotias hyökkääjä päätyy.

Teemu Suhonen

Tappara on naarannut takalinjoilleen uusia nimiä sekä paluumuuttajia, mutta Suhosen nimeä ei listalta löydy. Kuopiosta lähtöisin oleva puolustaja pelasi kahtena edellisenä kautena lähes täyden runkosarjan ja teki niiden aikana 27 ja 22 tehopistettä. Suhonen on jokaisella kaudellaan pystynyt olemaan joukkueelle avuksi, joten todennäköisesti ottajia kyllä löytyy.

Matias Myttynen

Kasvattajaseuraansa kesken viime kauden palannut Myttynen solmi ainoastaan loppukauden mittaisen sopimuksen, ja jatkosopimusta ei ole julkaistu. Tampereelta lähtöisin olevaa hyökkääjää voitaneen sanoa maailmanmatkaajaksi, sillä pelejä on kertynyt vyölle Suomen lisäksi esimerkiksi Ruotsissa, Venäjällä, Latviassa sekä Kiinassa. Myttynen onkin edustanut viimeisen viiden kauden aikana peräti seitsemää eri seuraa.

Parhaimmillaan keskushyökkääjä pelaa loistavasti molempiin suuntiin, jos viereltä löytyy luotettavat ketjukaverit. Taitava hyökkääjä on kärsinyt edeltävinä kausina loukkaantumisista. Viime kaudella otteluita kertyi yhteensä ainoastaan 28.

Niclas Lucenius

Kotimaista jääkiekkoa seuraaville on myös Luceniuksen nimi tuttu, sillä vahva luistelijana tunnettu pelaaja on pelannut niin Mestiksessä kuin Liigassakin. Viimeisimpänä kokenut 32–vuotias hyökkääjä pelasi Vaasan Sportissa iskien lähes 0,5 pistettä ottelua kohden. Tätä aiemmin Lucenius kiekkoili Hämeenlinnassa ja käväisipä pelaaja myös Saksan maaperällä.

Sekä laiturina että keskushyökkääjänä pelaavaa Luceniusta voidaan peluuttaa monipuolisesti eri pelitilanteissa. Lucenius on pelannut Suomessa eniten uransa aikana, joten tuleva seura saattaa hyvinkin löytyä kotimaasta.

» Lähetä palautetta toimitukselle