Liigan runkosarjan kymmenen eniten rikottua pelaajaa − HPK:n tähti karanteenista huolimatta ylivoimaiseen voittoon

LIIGA / Artikkeli
Jere Innala oli kauden aikana eniten jäähyjä aiheuttanut pelaaja.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Liiga-kauden aikana vihellettiin yli 9 000 minuuttia rangaistuksia. Liiga tilastoi kyllä pelaajat, jotka saatellaan jäähyaitioon, mutta ei rikottuja pelaajia. Videoilta löytyvät kuitenkin myös rikotut pelaajat, joiden kärkikymmenikkö on tässä artikkelissa.

HPK:n vauhtikone Jere Innala oli Liigan runkosarjan rikotuin pelaaja. Kaikkiaan Innalaa rikottiin rangaistuksen arvoisesti 32 kertaa. Rikkeistä kaksikymmentä on tuomittu kiinnipitämisestä tai kampituksesta. Kahdesti Innalaa taklattiin päähän 2+10 minuutin rangaistuksen arvoisesti. 

Innala oli myös useimmin yhdessä ottelussa rikottu pelaaja, sillä lokakuun lopun ottelussa HIFK:ta vastaan helsinkiläiset ottivat neljä rangaistusta, joista jokaisessa rikkeen kohde oli Innala. 

Innalan taustalla hopeasijasta taisteli TPS:n kaksikko Markus Nurmi ja Josh Kestner. Kärkikymmenikön TPS-trion täydensi Ruslan Ishakov. 

Valtaosa kärkikymmenikön pelaajista tunnetaan kiekollisista taidoistaan, mutta Tommi Tikka ja Jari Sailio edustavat romuluista kaartia. Tikan jäähyistä valtaosa on ollut seurausta vahvasta kiekon suojaamisesta, kun Sailio on pelannut maineensa mukaisesti työntäen itsensä ahtaisiin rakoihin ja pakottanut vastustajat rikkomaan. 

Pelaaja / pelatut ottelut / aiheutetut rangaistukset
Jere Innala, HPK 42 32
Markus Nurmi, TPS 46 27
Josh Kestner, TPS 59 27
Tommi Tikka, HPK 49 25
Nicolai Meyer, Ässät 53 25
Ruslan Ishakov, TPS 54 25
Eemeli Suomi, Ilves 52 24
Juuso Könönen, KalPa 54 24
Jari Sailio, Kärpät 47 23
Kristian Tanus, Tappara 54 23

Laajemmat, kaikkiaan yli 150 pelaajaa kattavat joukkuekohtaiset listat julkaistaan Jatkoajassa keskiviikkona. 

» Lähetä palautetta toimitukselle