Liiga suurin tähti Jussi Jokinen kummastelee, kuinka vähän tuomarit ovat antaneet Kärpille ylivoimaa – "Kaksi kolmeen otteluun"

LIIGA / Artikkeli
Jussi Jokinen on Kärppien ratkaisupelaajia seitsemännessäkin finaaliottelussa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Liiga-finaalien edelliset osaottelut ovat olleet huomattavan jäähyttömiä. Se sai Kärppien supertähden, laitahyökkääjä Jussi Jokisen huomion tappiollisen kuudennen osaottelun jälkeen. Ymmärrettävästi Jokisen näkökulma oli oululainen.

– Viimeisimmissä kolmessa ottelussa olemme saaneet yhteensä kaksi ylivoimaa. Kaikissa niissä kahdessa olemme kyllä mielestäni pelanneet hyvää ylivoimaa. Olemme pystyneet parantamaan ylivoimapelaamistamme kevään edetessä, Jokinen mietti.

Onko sinusta kummallista, että olette saaneet vain ne kaksi ylivoimaa?

– No, onhan se vähän, totta kai. Mutta tietysti nämä ovat muutenkin tiukkoja kamppailuja, ja niinhän se aina menee, että sellaisista tilanteista, joista runkosarjassa vihelletään rangaistuksia, ei näissä otteluissa enää vihelletäkään, Jokinen vastasi.

HPK voitti tänään 1–0 ja tasoitti voitot 3–3-tasatilanteeseen.

Vaikka Kärpät on liikkunut kauden alusta saakka hyvin nimekkäällä miehistöllä ja voitti runkosarjan dominoivasti, 36-vuotias yli 1000 NHL-ottelua pelannut veteraani kokee, että mestaruuden ratkaiseminen vihoviimeisessä seitsemännessa finaaliottelussa on joukkueelle loppujen lopuksi mielestä.

– Varmaan, jos meille olisi kauden alussa sanottu, että seiskapeli kotona, kyllä me olisimme sen ottaneet.

Kärpät pelasi tänään ehkä koko pudotuspelien parhaan ottelunalkunsa. HPK ei tällä kertaa onnistunut hyödyntämään kotietuaan jyräävään alkurynnäkköön, sillä Kärpät käänsi asetelman erittäin aggressivisella paineistamiselle päinvastaiseksi. Alkutahdit olivat Kärppien.

Jokisen mukaan pikkupedot ovat pyrkineet jokaisessa finaaliottelussa samanlaiseen alkuun, mutta onnistuivat kunnolla vasta tänään kuudennella yrittämällä.

– Alkumme oli vahva. Kyllä yritimme ottaa sillä nimenomaan pois sitä HPK:n alkurynnistystä. Se ei ole aivan helppoa, mutta tänään onnistuimme. Loimme siihen heti alkuun pari hyvää maalintekopaikkaakin.

Yksi tämänvuotisten SM-finaalien tarinoista on ollut järisyttävänä ennakkosuosikkini ottelusarjaan lähteneiden oululaisten pelaamisen muuttuminen kohtaamisten huvetessa. Kärppiä on syytetty julkisessa keskustelussa opportunistisesta passivoitumisesta, ja päävalmentaja Mikko Manner sanoi, että kotitappioon päättyneen kolmannen mittelön jälkeen joukkueelta "putosi pieni taakka".

Jokinen myöntää käänteen.

– HPK oli toisessa ja kolmannessa ottelussa parempi. Varsinkin kolmas ottelu oli meiltä heikko. Sitten pelasimme kaksi jämäkkää suoritusta. Tuntuu, että saimme siinä koneet käyntiin.

Kuten olettaa saattaa, Kärpät aikoo tehdä seuraavat parisen vuorokautta töitä sen eteen, että joukkue löytää lauantaiksi ratkaisuotteluun mahdollisen ratkaisevan lisäarvon tuovia pieniä konsteja.

– Pienet asiat ratkaisevat; maalivahtipelaaminen, erikoistilanteen ja niin edelleen. Siellä on sankarinviittaa tarjolla, Jokinen hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle