Liiga-SaiPa Oy tekee arvokasta yhteiskuntavastuutyötä paikallisesti

LIIGA / Artikkeli
SaiPa on osa Etelä-Karjalan identiteettiä.
Kuva © Timo Savela
Käynnissä olevan koronaepidemian aikana yhdessä heikoimmassa asemassa ovat vähävaraisten perheiden lapset. Jos heidän harrastaminensa on perheen varallisuuden vuoksi ollut jo aiemminkin haastavaa, niin nyt se on vanhempien mahdollisten lomautusten tai irtisanomisten vuoksi entistäkin hankalampaa. Tämä hiljaisten ihmisten joukko jääkin helposti vähälle huomiolle. Tähän Liiga-SaiPassa on herätty ja tehty sen vuoksi toimenpiteitä.

Icehearts on jo yli 24 vuotta pyrkinyt auttamaan vähävaraisten perheiden lapsia harrastusten kautta paremmalle elämän polulle. Siinä se on onnistunutkin hyvin eri tutkimusten mukaan. Iceheartsin tuloista merkittävä osa tulee yksityisen sponsorirahan muodossa, joten luonnollisesti koronan mahdollisesti aiheuttama taantuma vaikuttaa myös heidän toimintaansa.

Lappeenrantaan Icehearts-toiminta on rantautunut vasta vuosi sitten, joten tällaisen vakiintumattoman toiminnan osalta riski toiminnan hiipumiseen taantuman seurauksena on suuri.

Tätä varten Liiga-SaiPa Oy onkin omalta osaltaan päättänyt auttaa Lappeenrannan Iceheartsia.

− Sveitsiläisen kosmetiikkayhtiön paikallinen jälleenmyyjä otti meihin keväällä yhteyttä ja tiedusteli lupaa sopimuspelaajamme käyttämiseen mainoskampanjassaan. Keskustelimme ideasta heidän kanssaan ja päädyimme ratkaisuun, että myönnämme luvan kyseisen pelaajan käyttämiseen kampanjassa, jos vastavuoroisesti kyseinen jälleenmyyjä ohjaa osan kampanjan myyntituotosta paikalliseen hyväntekeväisyyteen, kertoo Liiga-SaiPa Oy:n viestintä- ja markkinointijohtaja Jussi Viljakainen.

− Tämä sopi heille ja valitsimmekin heille hyväntekeväisyyskohteeksi Lappeenrannan Iceheartsin, koska haluamme olla tukemassa Iceheartsin paikallista toimintaa. Muutenkin meille Liiga-SaiPa Oy:ssä yhteiskuntavastuu on tärkeä asia, mistä osoituksena ovat muun muassa seuramme siirtyminen kaasuautoihin ja päävalmentajamme Tero Lehterän mukana olo Traficomin kaasuautoilukampanjassa, jatkaa Viljakainen.

Liigajoukkueilla on erinomainen mahdollisuus edistää yhteiskuntavastuuta, joten olisikin erittäin toivottavaa, että mahdollisimman monet muutkin Liiga-seurat ottaisivat mallia Liiga-SaiPa Oy:stä ja tekisivät konkreettisia toimenpiteitä, jotka parantavat yhteiskuntaa. Varsinkin nyt koronakriisin aikana tukea tarvitsevia tahoja on paljon.

Lisää tietoa Icehearts-kampanjasta

» Lähetä palautetta toimitukselle