Leijonille on luvassa Moskovan EHT-turnauksessa isoja haasteita – Venäjä ei lähde leikkimään kotiyleisönsä edessä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Vadim Šipatšjov on Venäjän kirkkaimpia nimiä kotiturnauksessa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

Suomi saa vastaansa Moskovassa pelattavassa EHT-turnauksessa isäntäjoukkue Venäjän lisäksi Ruotsin ja Tšekin. Joukkueiden kokoonpanoissa on paljon nimiä, jotka ovat tuttuja myös suomalaisyleisölle.

Ruotsin joukkue on täynnä kokemusta ja tuttuja nimiä

Maalivahdit Magnus Hellberg sekä Anders Lindbäck ovat KHL-joukkueidensa tukipilareita. Hellberg on alkukaudella pelannut ottelussa SKA Pietarin kokoonpanossa, ja Lindbäck on ollut Jokerien aloittavana maalivahtina useissa alkukauden kamppailussa.

Helsinkiläisseuran puolustajat Jonathan Pudas sekä Viktor Lööv saivat myöskin vahvasti sujuneen alkukauden myötä kutsun Moskovan EHT-turnaukseen.

Hyökkäykseen kokemusta tuo Magnus Pääjärvi, joka on tälläkin kaudella esiintynyt mainiosti Lokomotiv Jaroslavlissa.

Pääjärvi antaa kokemusta sarja- sekä maajoukkue-otteluihin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Tšekki marsittaa turnaukseen joukkueen ilman Zohornan veljeksiä

Tšekin maajoukkue on kasattu tähän turnaukseen pääsääntöisesti KHL-pelaajista.

Helsingin EHT-turnauksessa vahvasti esiintyneitä Hynek ja Tomáš Zohornaa ei joukkueessa nähdä, eikä myöskään vahvaa KHL-kautta Traktor Tšeljabinskissa pelavaa Tomáš Hykaa.

Boston Bruinsin hyökkääjälupaus Jakob Lauko sen sijaan pukee aikuisten maajoukkuetasolla ensimmäistä kertaa Tšekin paidan ylleen. Lauko on pelannut alkukauden lainalla kotimaassaan HC Energie Karlovy Varyn riveissä odottaen NHL-kauden alkua. 

Myös Jokerien David Sklenickan nimi komeilee pelaajalistalla. Puolustaja on esittänyt vahvoja otteita KHL-kaukalossa ja ansainnut pelipaikkansa kokoonpanossa.

Kiekollisen puolustajan roolissa nähty Sklenicka on esittänyt Jokereissa tälläkin kaudella loistavia pelitaitojaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen

Venäjä tuo tähtensä kotiturnaukseen

Kotiturnaukseen lähtevä Venäjä on muokannut kokoonpanonsa Helsingin turnauksesta uuteen uskoon.

Tulevan turnauksen kokoonpano on täynnä KHL:n kirkkaimpia nimiä sarjan isoimmista joukkueista. Esimerkiksi hyökkääjä Vadim Šipatšjov johtaa KHL-pistepörssiä 37 (11+26) pisteellään.

Maalivahtiosastolla on kaksi SKA Pietarin luottovahtia Mihail Berdin sekä Aleksandr Samonov. Kakkosvahti Berdin on torjunut 14 ottelussa ja päästänyt keskimäärin 2,51 maalia ottelua kohden kirittäen pietarilaisjoukkueen ruotsalaisvahtia Magnus Hellbergiä. Samonov on päästänyt keskimäärin ottelua kohden 2,46 maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. 

Venäjällä on siis koossa joukkue, jolla se ei lähde kotiyleisönsä edessä leikkimään vaan pelaa tosissaan jokaisen ottelun ja tilanteen voitosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle