Leijonien onnistujat ja pettymykset: EHT-avauksen puolustustaistelussa vain muutama hyökkääjä nousi esiin

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Harri Säteri oli mies paikallaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi kohtasi EHT-turnauksen avausottelussa isäntämaa Tšekin. MM-kisoihin valmistavan turnauksen ensimmäisessä kamppailussa nähtiin potentiaalisia arvokisapelaajia sekä heitä, joiden tie ei nähdyn perusteella jatku Riikaan asti.

Suomi joutui pelaamaan valtaosan ottelusta Tšekkiä vastaan omassa puolustuspäässään. Leijonalauma osoittikin, että se on valmis sitkeästi varjelemaan omaa maaliaan. Vaikka suurta hyökkäyksen riemujuhlaa ei kotimaisin silmin katsottuna nähty, oli pilkahduksia silläkin osastolla nähtävissä.

Tässä artikkelissa käydään läpi Suomen EHT-turnauksen avausottelun onnistujat ja sen myötä mahdolliset MM-kisapelaajat sekä ne pelaajat, joilla on vielä turnauksen edetessä parannettavaa arvokisapaikan lunastamiseksi.

Tšekki-pelin leijonaonnistujat

Harri Säteri oli kiekkosateessa ottelun alusta lähtien ja piti Leijonia pystyssä otteillaan. Ei hätiköinyt, joten ei joutunut venymään erikoisliikkeisin. Hoiti ison työmäärän rauhallisesti ja MM-kisapelaajan varmuudella. Vastaiskuille maalivahti ei voinut mitään.

Teemu Turunen ja Mikael Ruohomaa muodostivat toimivan kaksikon ja oli Leijonien parhaimmistoa. Turunen pääsi kertaalleen avopaikkaan, mutta Roman Will oli veräjällään hereillä. Laituri tarjoili myös muutaman maukkaan tilanteen joukkuekavereilleen. Ruohomaa pelasi vahvasti kahteen suuntaan ja väläytti jo KHL-kaudelta tuttua taitoaan.

Hannes Björninen oli aloitusympyrässä elementissään ja onnistui luomaan myös yhden maalipaikan, josta ei kuitenkaan kolmannessa erässä johtomaalia syntynyt. Pelicansissa huippukauden pelannut sentteri hoiti myös puolustusleiviskänsä tyylikkäästi.

Petri Kontiolan johtama vitja pystyi muutamaan hyvään pyöritykseen ottelun edetessä, mutta jatkossa tarvitaan myös tulosta.

Axel Rindell vastasi Suomen avausmaalista ja pelasi hyökkäyspäähän rohkeasti. Hän myös kamppaili vahvasti vastustajan jässikkähyökkääjien kanssa. Myös Petteri Lindbohm pelasi hyvin tuoden rauhallisuutta Säterin työpisteen edustalle.

Tšekki-pelin leijonapettymykset

Tony Sund otti kaksinkamppailutappion jälkimainingeissa jäähyn oman maalin taustalla ensimmäisessä erässä. Kiekolliseen peliin kykenevä Sund ei päässyt Tšekkiä vastaan näyttämään vahvuuksiaan, eikä hän ollut kovassa puolustusmankelissa omimmillaan.

Totutusti maaliahneet hyökkääjät Jere Karjalainen ja Niko Ojamäki olivat oikeastaan koko ottelun täysin näkymättömissä. Ojamäki kurkkasi kolmannessa erässä kertaalleen Willin maalin kulmalle. Ykkösketjussa pelatessa Ojamäeltä olisi odottanut aktiivisempaa pelaamista jo aiemmin kuin päätöserässä.

Nelosketju Marko AnttilaSaku MäenalanenMarkus Hännikäinen jäi ottelussa varsin vähälle huomiolle eikä se toisaalta pystynyt roolilleen ominaisesti tuomaan omalle joukkueelleen energiaa omalla tekemisellään. Mäenalanen lisäksi aiheutti yltiöpäisellä hyökkäysyrityksellään tilanteen, josta Tšekki iski 2−1-osuman.

» Lähetä palautetta toimitukselle