Leijonien kokenut kaarti kovalla motivaatiolla olympiaturnaukseen: "Olisi aika nättiä voittaa kultaa"

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leo Komarov teki paluun maajoukkueeseen neljän vuoden tauon jälkeen.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tuttu pelitapa, hyvä yhteishenki ja kova motivaatiotaso ovat Leijonien aseita olympiajäillä. Pelaajilla on yksi selkeä tavoite, ja arvostus olympialaisia kohtaan on suuri.

Leijonien olympiajoukkue koostuu tutuista Euroopassa pelaavista huippupelaajista. Mukana on neljä miesten arvokisojen ensikertalaista ja ennen kaikkea runsaasti kokemusta: kymmenen pelaajaa on esiintynyt olympiajäillä ennenkin.

Edellisissä olympialaisissa vuonna 2018 nykyjoukkueesta olivat mukana puolustajat Mikko Lehtonen, Juuso Hietanen ja Atte Ohtamaa sekä hyökkääjistä Marko Anttila, Joonas Kemppainen, Teemu Hartikainen ja Sakari Manninen

Kokeneista pelaajista paluun Leijoniin on tällä kaudella tehnyt Leo Komarov, jonka edellinen maajoukkueturnaus oli kaudelta 2016–17. Talviolympialaisissa hän esiintyi jo 2014. Pohjois-Amerikan kaukalot KHL:ään vaihtanut Komarov kertoo olevansa valmis olympiaturnaukseen.

– Hyviä muistoja Sotšista. Olympialaiset on hienoin ja isoin turnaus, missä voi olla mukana. Sotšissa voitimme pronssia ja nyt on kovat tavoitteet myös. Päätös lähteä oli helppo. Jokainen haluaa olla mukana isoissa turnauksissa ja niin minäkin halusin.

Edelliset kahdeksan kautta putkeen Pohjois-Amerikassa pelannut 35-vuotias hyökkääjä kertoi KHL-rytmiin pääsemisen kestäneen muutaman viikon, mutta saatuaan pelejä alle homma alkoi rullaamaan paremmin.

Nyt räiskyvästä pelityylistään tunnettu Komarov lähtee haastamaan nuorempiaan olympiajäille.

– Toivottavasti jalka nousee. Nykynuoret ovat hyviä pelaajia ja yritän pysyä mukana. Kokemus auttaa ja tunnemme toisemme. Leijonissa on ollut aina hyviä pelaajia. Näytän vain sen, mitä minulle on nuorempana opetettu. Olen vain oma itseni ja se on kaikista tärkeintä.

– Katsotaan, kun päästään Pekingiin ja hommat selkiytyy, että missä mennään, Komarov kommentoi rooliaan joukkueessa.

Kivikova Ufan suomalaistrio yhdessä olympiajäille

Pohjois-Amerikassa vietettyjen vuosien jälkeen KHL:ään suuntasi myös Markus Granlund, joka on pelannut Salavat Julajev Ufan ykkösnyrkissä yhdessä Teemu Hartikaisen ja Sakari Mannisen kanssa.

Kolmikko on tehnyt tuhojaan ruplakentillä, nyt tavoitteena on siirtää sama menestys Pekingin olympiakaukaloon. Granlund ei epäröinyt kutsun käydessä.

– Totta kai päätös oli helppo. Halusin kisoihin ja oli iso kunnia saada kutsu.

Granlund kertoo hyvistä muistoista olympiakisojen seuraamisesta. Siksi motivaatio lähteä kesken kauden olympiaturnaukseen on korkealla.

– Ne on aina isot kisat ja on hienoa päästä itsekin mukaan. Totta kai odotukset ovat, että pärjäämme joukkueena ja pystymme voittamaan jotain hienoa. Onhan tässä myös kysymysmerkkejä, mutta toivottavasti pääsemme kaikki terveinä perille ja pelaamme hyvin, Granlund summaa.

Jalosen luottopelaaja ja esimerkillinen johtaja uransa toisiin olympialaisiin

Kansan suosioon vuoden 2019 MM-kisoissa noussut Marko Anttila on tälläkin kertaa mukana päävalmentaja Jukka Jalosen luottomiehenä. Leijonien tärkeimpiin alivoimapelaajiin kuuluva Anttila pukee Leijona-paidan ylleen uransa toisissa olympialaisissa.

– Olympialaisissa kaikki on isompaa. Hälinä, muut kisat ja urheilijat tuovat tunnelmansa. Jääkiekkoilullisesti on samanlaista, kovia pelejä kaikki. Neljän vuoden takaa mieleen jäi tunnelma ja olympiakylä, jossa pääsi juttelemaan ihmisten kanssa. Eri lajit kokoontuu yhteen, niin on siinä jotain erilaista, Anttila tunnelmoi.

Maajoukkueen pelaajistosta huokuu halu voittaa ja tavoitteet ovat korkealla. Entuudestaan toisille tutut pelaajat voivat antaa etulyöntiaseman muihin joukkueisiin verrattuna, mutta Anttila muistuttaa voittojen olevan silti tiukassa.

– Meillä on kova motivaatio voittaa. Olisi aika nättiä voittaa kultaa. Vaikka NHL ei ole mukana, Euroopassa on paljon hyviä pelaajia. 

– Yhtenäinen peli ja materiaalikin on meillä vahva. Löytyy erilaisia pelaajia ja jokaiselle pelipaikalle vahvuuksia. Pyrimme hiomaan kaiken mahdollisimman valmiiksi ja porukan yhtenäiseksi, niin sillä pärjää varmasti, Anttila päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle