Leijonat pelaaja pelaajalta − Liiga-Leijonilla kohti Karjala-turnausta

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Tämän syksyn Leijonissa on tarjolla näyttöpaikkoja uusille vastuunkantajille.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Karjala-turnaukseen matkaava Leijonien joukkue on tänä vuonna kasattu pelkästään Liigassa pelaavista kiekkoilijoista. Mukana on niin luottoratsuja kuin kiinnostavia maajoukkuetulokkaitakin.

Maalivahdit

#30 Sami Rajaniemi, Jukurit

Jukurien monivuotisen luottovahdin tekeminen on ollut tasaisen hyvää läpi kausien, mutta pohjakastin joukkueen takana toimiminen ei ole juuri näyttöpaikkoja avannut. Joukkueen kokoaminen pelkistä liigapelaajista avasi miehelle mahdollisuuden maajoukkueessa, eikä varmasti tule sielläkään pettämään. Edessä A-maajoukkuedebyytti.

#32 Oskari Setänen, Lukko

Lukon tasaisen maalivahtitandemin toinenkin osapuoli sai ensimmäisen maajoukkuekutsunsa, kun kollega Lassi Lehtiselle se tuli eteen viime kaudella. Tällä kaudella kuusi joukkueensa kymmenestä ottelusta pelannut Setänen on saanut pelata vahvan joukkueen takana.

Puolustajat

#4 Alex Lintuniemi, JYP

Viime kaudella kuuden Pohjois-Amerikan kauden jälkeen takaisin Suomeen palannut Lintuniemi kiekkoili ensin 24 ottelua Pelicansissa, kunnes siirtyi loppukaudeksi JYPin riveihin. Jyväskylässä on alkanut tämäkin kausi ja jykevätekoinen puolustaja onkin ollut hyvässä vireessä. Enemmänkin fyysinen peruspuolustaja, mutta pystyy myös tukemaan hyökkäyksiä.

#5 Lasse Lappalainen, KalPa

KalPan kasvatti on pelannut läpi uransa ainoastaan Suomessa, kun tie on vienyt juniorivuosien jälkeen Mestiksen kautta Liigaan. Kuopiolaisten alkukauden peliaikakuningas tekee maajoukkuedebyyttinsä 31-vuotiaana.

#6 Axel Rindell, Jukurit

Vasta parikymppinen Jukureiden puolustaja pelasi viime kaudella ensimmäisen kautensa Liigassa. Kesällä tuli NHL-varaus Toronto Maple Leafsiin kuudennella kierroksella. Tällä kaudella oikealta laukova kiekollinen puolustaja on nauttinut suurta vastuuta mikkeliläisten puolustuksessa ja summannut viisi pistettä kymmeneen otteluun.

#13 Valtteri Kemiläinen, Tappara

Elokuuhun asti ilman pelipaikkaa ollut Kemiläinen sorvasi lopulta marraskuun loppuun asti voimassa olevan sopimuksen Tapparan kanssa. Kemiläinen on tuttu mies kirvesrinnoille, sillä Tampereella mies on viihtynyt jo neljä aiempaakin kautta. Kauden alku on ollut tehokas eikä maajoukkuekomennus erityisemmin yllättänyt. Ensimmäiset pelit maajoukkuepaidassa Kemiläinen pelasi jo kaudella 2016-2017.

#18 Vili Saarijärvi, Lukko

Nuorten maailmanmestari vuodelta 2016 saa nyt alleen ensimmäiset A-maajoukkuepelinsä. Kuusi kautta Pohjois-Amerikassa kiekkoilleen ja NHL-läpimurtoa hakeneen Saarijärven matka kävi täksi kaudeksi Rauman Lukkoon ja jälki on ollut tuhoisaa. Lukon takalinjojen kiekollinen maestro on tehoillut yli piste per peli -tahdilla, ja joukkue komeilee sarjan kärkipaikalla. Sattumaako? Tuskin.

#36 Elmeri Eronen, HPK

Junioreista aina Liigaan asti TPS:n riveissä kiekkoillut Eronen vaihtoi viime kaudeksi Turun Hämeenlinnaan. Vastuuta on tullut ja sen myötä tulostakin, kun viime kaudella puolustaja ylitti 30 pisteen rajan ensi kertaa urallaan. Tykkikausi toi tuolloin myös maajoukkuekutsun, joten tulevat pelit eivät ole miehen ensimmäiset.

#50 Mikael Seppälä, KalPa

Kärppien Mikko Niemelän tilalle joukkueeseen jälkikäteen mukaan kutsuttu Seppälä pääsi myös maistamaan maajoukkuevauhtia viime kaudella. KalPan kapteenistoon kuuluva Seppälä tuo suoritusvarmuutta Leijonien alakertaan.

#51 Jarkko Parikka, Ilves

Ilves-puolustaja lähtee nuoresta iästään huolimatta jo kolmanteen EHT-turnaukseensa. 23-vuotias tasainen suorittaja on päässyt tällä kaudella nauttimaan pelaamisesta korkealla tasolla suorittaneen NHL-laina Juuso Välimäen vierellä.

Hyökkääjät

#10 Eemeli Suomi, Ilves

Ilves-kippari on jatkanut viime kausien pistetahtiaan, ja jo neljäntenä kautena peräkkäin tamperelainen pukee Leijona-paidan ylleen. Suomella on käynnissä viimeinen sopimuskausi Ilveksessä, joten maajoukkuenäytöt voivat tulla hyvään saumaan jatkon kannalta.

#15 Markus Nurmi, TPS

Isokokoinen rightin laitahyökkääjä on päässyt vahvaan vireeseen alkukaudella, vaikka viime kauden tutkapari Lauri Pajuniemi ei ole koko kautta vierellä ollutkaan. Vuosi vuodelta isompaan rooliin TPS:ssa noussut Nurmi sai tänä syksynä ensi kertaa kutsun miesten maajoukkueen matkaan.

#20 Kasper Björkqvist, KooKoo

Nuorten maailmanmestari vuosimallia 2016 palasi yliopistovuosien ja AHL-kokeilun jälkeen täksi kaudeksi Suomeen, kun KooKoo sai miehen riveihinsä koko kauden lainasopimuksella. Työteliäs hyökkääjä on näyttänyt olevansa etevä pistenikkari liigatasolla, joten maajoukkuekutsukin oli odotettavissa.

#21 Otto Karvinen, Kärpät

Kärpissä pelaa lukuisia huippuhyökkääjiä, kuten Jesse Puljujärvi, Mika Pyörälä, Aleksi Mustonen tai Jussi Jokinen, joten aivan ensimmäisten joukossa Karvista tuskin kukaan olisi ollut veikkaamassa Kärpistä Leijoniin. Näin kuitenkin kävi, ja 30-vuotias rouhijahyökkääjä tekee maajoukkuedebyyttinsä Karjala-turnauksessa. Karvisella on toki hyvä alkukausi alla ja hetken aikaa päässä oli kultakypäräkin, mutta selkeä yllätysveto EVU-kasvatti joukkueeseen on.

#24 Hannes Björninen, Pelicans

Pelicans-kapteeni on noussut tasaisesti vuosi vuodelta kohti Liigan kärkihyökkääjiä ja sellainen mies hän jo onkin. Tunnollinen kahden suunnan sentteri tekee kovasti töitä puolustussuuntaan ja johtaa siinä sivussa joukkojaan myös hyökkäyspäässä. Lahtelainen on maajoukkueen mukana kolmantena vuonna peräkkäin.

#25 Jerry Turkulainen, JYP

22-vuotias Turkulainen valmistautuu uransa ensimmäisiin aikuisten maaotteluihinsa. Jukureiden kasvatti siirtyi jo nuorempana Jyväskylään ja JYPiin. 22-vuotiaalle laitahyökkääjälle on Liigassa jo kertynyt mukavanlaisesti pelejä ikäänsä nähden, yli 200 ottelun verran. Tälläkin kaudella Turkulainen on kuulunut jyväskyläläisten kärkinimiin, ja onkin mielenkiintoista nähdä taitava laitahyökkääjä EHT-tasolla.

#27 Miska Siikonen, JYP

24-vuotias Valkealan Kiekon kasvatti palkittiin jo viime kaudella kahdella ottelulla Leijonissa. Keskushyökkääjä siirtyi viime kaudeksi JYPiin Lahden Pelicansista, jossa Siikonen vakiinnutti paikkansa Liigassa kakkos-kolmossentterinä. Hän lähti kuitenkin Jyväskylään ottamaan uutta askelta uralleen viime kaudella. Tehopisteiden valossa Siikonen pelasikin uransa parhaan kauden Liigassa, kun 53 otteluun hän iski tehot 8+23= 31. Siikoselta löytyy palkintokaapistaan nuorten maailmanmestaruus vuoden 2016 kotikisoista.

#37 Eetu Koivistoinen, Lukko

Koivistoinen on ottanut uuden askeleen urallaan tällä kaudella, ja vakuuttavat peliesitykset toivat ansaitusti ensimmäisen kutsun Leijoniin. 25-vuotias Koivistoinen edustaa Rauman Lukkoa nyt kuudetta kauttaan. Hän on espoolaisen kiekkokoulun kasvatteja, joita tästä joukkueesta löytyy useampikin. Alkukaudesta hän on tehnyt tuhoisaa jälkeä kaukalossa, kun yhteentoista otteluun syntynyt tehot 7+5=12. Koivistoinen on näillä otteillaan siirtämässä parhaan kautensa piste-ennätyksen historian kirjoihin.

#38 Jere Innala, HPK

22-vuotias HPK:n laitahyökkääjä sai uransa toisen EHT-kutsun. Kolme ensimmäistä peliä Leijonissa eivät ole vielä tuottaneet tehopisteitä. Kiekko-Ahmojen kasvatti on edustanut koko liigauransa HPK:ta. Innala nousi koko Liigan tietoisuuteen kaudella 2018-19. Laitahyökkääjä on ollut HPK:n paras maalintekijä alkaneella kaudella, onhan 11 otteluun syntynyt jo 7 maalia. Liigassa Innala on osoittanut pystyvänsä tekemään kaudessa yli 20 maalia. Alkukaudesta ruuti on ollut kuivaa, joten valintaa maajoukkueeseen ei voida missään nimessä pitää yllätyksenä.

#47 Peter Tiivola, Ässät

Pisteiden valossa Ässien ykkössentteri on alkukauden isoimpia yllättäjiä Liigassa. Monta vuotta hyvänä kakkossentterinä pidetty Tiivola on ollut liekeissä koko alkukauden, ja nyt mies valmistautuu uransa ensimmäisiin peleihin Leijonissa. 27-vuotiaan keskushyökkääjän tilillä ei ole edes juniorivuosilta maajoukkuekutsuja, joten espoolaisen kiekkokoulun kasvatti pukee maajoukkuepaidan ensimmäistä kertaa päälleen. Mielenkiintoista onkin nähdä jatkuuko meno EHT:llä samalla tavalla kuin Liigan puolella.

#71 Ahti Oksanen, KooKoo

Ahti Oksanen palasi täksi kaudeksi Liigaan ja KooKooseen ja paluu palkittiin heti kutsulla maajoukkueeseen. Viime kausi meni Jokereiden mukana KHL:ssä. Oksanen lukeutuu aikuisten puolella maajoukkueen ensikertalaisiin. Myös fyysistä peliä pelaamaan  kykenevä laituri tuo joukkueeseen rutkasti asennetta, mutta myös taidot riittävät tällä tasolla operoimiseen.

#76 Jere Sallinen, HIFK

HIFK:n kultakypärä sai jälleen odotetun kutsun EHT-turnaukseen. Monipuolinen hyökkääjä tuo varmasti lisää kamppailuvoimaa joukkueeseen, minkä lisäksi Sallista voi peluuttaa monipuolisesti niin laidassa kuin keskelläkin. Viime kaudeksi HIFK:hon siirtynyt pelimies on osoittanut otteillaan olevansa vakiokasvo maajoukkueessa. Alkukaudesta Sallinen on ollut jälleen yksi helsinkiläisten kantavista voimista.

#81 Jukka Peltola, Tappara

Kahden KHL:ssä vietetyn kauden jälkeen Tapparaan palannut 33-vuotias Peltola tuo erinomaisen lisän joukkueeseen. Kapteenina Tapparassa pelaava Peltola tuo johtajuutta melko kokemattomaan nippuun. Peltolasta on kehkeytynyt vakiokasvo Leijonissa ainakin EHT-tasolla. Monipuolinen pelaaja sopii rooliin kuin rooliin, sillä miestä voidaan peluuttaa sekä laidassa ja keskellä että ja yli- ja alivoimissakin.

82 Aleksi Saarela, Lukko

Alkusyksystä Saarela pelasi vielä pudotuspelejä NHL:n kuplassa, mutta nyt hän on pelaamassa odotetun vahvaa alkukautta Liigassa ja Lukossa. Yksi Liigan parhaista hyökkääjistä tuo maalintekovoimaa joukkueeseen. Alkukaudesta Saarela on naputtanut jo kahdeksan kertaa kiekon maaliin asti. Voi hyvin olla, että kutsu käy rapakon taakse, kun pelit siellä joskus jatkuvat. Alkukauden hyvät otteet eivät ainakaan vähennä Floridan kiinnostusta Saarelaa kohtaan. Vuoden 2016 nuorten maailmanmestari pukee pitkästä aikaa päälle Leijonien pelipaidan.

» Lähetä palautetta toimitukselle