Leijonat pelaaja pelaajalta – Suomen Karjala-joukkueessa sekä tuttuja nimiä että ensikertalaisia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomen maajoukkueessa Karjala-turnauksessa pelaa jopa 27 pelaajaa.
Suomen joukkue Karjala-turnauksessa tarjoaa yleisölle monia arvokisoissa nähtyjä pelaajia, mutta joukossa on myös tukku ensikertalaisia. Jatkoajan toimitus esittelee pelaajat pelipaikoittain.

Maalivahdit

Veini Vehviläinen, #35

Viime kaudella Liigan parhaaksi maalivahdiksi valittu Vehviläinen on jatkanut siitä, mihin jäi. On Oulussa osoittanut, että kestää myös kovissa paikoissa, mikä oli aikaisemmin hänen heikkoutensa.

Juha Metsola, #77

Pelasi kolme hyvää kautta Amur Habarovskissa, joka on koko KHL-historiansa kuulunut sarjan heikoimpien joukkueiden joukkoon. Täksi kaudeksi siirto Ufaan oli askel ylöspäin uralla, ja kauden tavoitteena lieneekin ensimmäiset pelatut pelit arvoturnauksessa.

Puolustajat

Ville Pokka, #2

Tavoitteli paikkaa NHL:stä neljän vuoden ajan, mutta otteluita ei kertynyt Chicagossa eikä liioin Ottawassa. Täksi kaudeksi KHL:n Avangard Omskiin siirtynyt puolustaja ei ole ainakaan vielä pystynyt lunastamaan täyttä potentiaaliaan kiekkoilijana.

Mikko Lehtonen, #4

Kertaalleen MM-kisoissa ja myös viime vuoden olympialaisissa esiintynyt Lehtonen siirtyi täksi kaudeksi Jönköpingiin, jossa hän oli jo voittamassa mestaruutta keväällä 2017.

Jani Hakanpää, #6

Isokokoinen puolustaja, joka säväytti erityisesti viime keväänä Liigan pudotuspeleissä. Loukkaantuminen esti MM-kisamatkan, mutta tällä kaudella hänellä on uusi yritys, kun toiveissa on palata vielä Pohjois-Amerikkaan.

Veli-Matti Vittasmäki, #7

Puolustavana puolustajana tunnettu Tappara-pelaaja ei mahtunut hienoista peleistä huolimatta viime kaudella maajoukkueeseen, mutta tämä kausi toi muutoksen. Joukkueen avainmiehiä alivoimapelissä.

Petteri Lindbohm, #40

40 NHL-ottelua neljän vuoden jaksollaan pelannut puolustaja palasi Eurooppaan ja otti suunnaksi Sveitsin. Vaikka kausi Lausannessa olisi voinut alkaa paremminkin (0+1=1, -6), hän tuo joukkueeseen sopivassa määrin myös kovuutta.

Teemu Eronen, #42

Parhaimmillaan ylivoimalla viivassa, jossa hallitsee niin laukomisen kuin syöttämisen. Vaikka onkin pelannut monella kaudella maajoukkueessa, todellinen kansainvälinen läpimurto on vielä tekemättä, sillä aikuisten arvokisoja ei ole takana.

Miika Koivisto, #50

Kaksi edellistä kautta Liigan parhaisiin puolustajiin kuulunut pelaaja suuntasi täksi kaudeksi KHL-jäille. Ensimmäinen kausi ulkomailla on sujunut kohtuullisesti niin olympialaisissa kuin MM-kisoissa viime kaudella nähdylle pelaajalle.

Atte Ohtamaa, #55

Liigan tämän kauden kovimpiin paluumuuttajiin kuuluva puolustaja on pelannut arvoturnauksessa viitenä edellisenä kautena. On kokemuksensa myötä joukkueen johtohahmoja.

Teemu Kivihalme, #61

Yhdysvalloissa syntynyt ja kasvanut puolustaja saapui viime kaudeksi Suomeen ja lunasti paikkansa Kärppien kovasta joukkueesta koeajan kautta. Ei olisi vielä viime kaudella ollut edustuskelpoinen Suomen MM-joukkueeseen.

Hyökkääjät

Marko Anttila, #12

Jokereiden isokokoinen (203 cm/104 kg) hyökkääjä, jolla on pitkä kokemus Liigasta ja aiemmista EHT-turnauksista. Oli mukana myös olympiajoukkueessa. Vahva päätypelissä ja kiekon suojauksessa.

Mikael Ruohomaa, #13

Ässien kasvatti, joka ehti jo kertaalleen lopettaa jääkiekon kokonaan. Nousi maajoukkueeseen viime kaudella ja siirtyi täksi kaudeksi KHL:ään Neftekhimik Niznekamskin joukkueeseen, jossa tehnyt 25 ottelussa tehot 3+12=15.

Miro Aaltonen, #15

Monipuolinen mutta pienikokoinen 25-vuotias pelaaja, joka ei vieläkään näytä saavuttaneen täyttä potentiaaliaan. Viime kauden tahkoi AHL:ää Torontossa nousematta kertaakaan NHL-joukkueen vahvuuteen; tällä kaudella KHL:n Vitjaz Podolskissa 26 ottelussa tehot 12+10=22. Parhaimmillaan erinomainen maalintekijä.

Joonas Nättinen, 19

Nättisen veljessarjan keskimmäinen, joka kolkutteli NHL:n portteja useita kausia muttei pelannut kuin yhden ottelun Canadiensissa. Pelasi viime kaudella uransa parhaan kauden JYPissä, josta siirtyi täksi kaudeksi Ruohomaan seurakaveriksi Niznekamskiin. Monipuolinen pelaaja, joka pelaa siellä, missä käsketään.

Arttu Ruotsalainen, #20

Joukkueen juuri 21 vuotta täyttänyt kuopus. Kärppien kasvatti pelaa Liigassa todellista läpimurtokauttaan (18 ottelussa tehot 7+9=16). Kolunnut läpi nuorisomaajoukkueet mutta debytoi A-maajoukkuetasolla.

Juhani Tyrväinen, #21

28-vuotias maajoukkuedebytantti, jolla on pitkä kokemus Liigasta. Valittiin vuonna 2016 A-maajoukkueen ensimmäiseen MM-leiritykseen mutta joutui luopumaan paikasta loukkaantumisen vuoksi.

Mika Niemi, #22

Ailahtelevaisen uran pelannut 30-vuotias keskushyökkääjä. Oli jo mukana viime kevään MM-kisoissa, mutta kisapassi jätettiin lopulta leimaamatta. Siirtyi kaudeksi 2016-2017 Liigasta Jokereiden KHL-miehistöön, jossa suorittaminen on ollut tasaisempaa.

Ville Leskinen, #24

24-vuotias laitahyökkääjä, joka voitti vuonna 2013 A-junioreissa sekä piste- että maalipörssin ja seuraavana vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kultaa. Nousu Liigan kärkikastiin ollut hitaampaa ja pelaa ensimmäistä maajoukkueturnaustaan.

Toni Rajala, #25

Tähän mennessä mittavan kansainvälisen uran pelannut laitahyökkääjä, jolla edessään kolmas EHT-turnaus. Edustaa Sveitsin liigan EHC Biel -joukkuetta, jossa tällä kaudella tehnyt 17 ottelussa tehot 8+8=16. Hyvä kiekonkäsittelijä mutta kärsii pienehköstä (178 cm/76 kg) koostaan.

Oula Palve, #27

26-vuotias pelaaja, joka on muutamassa vuodessa noussut ensin Mestiksen eliittiin ja sieltä Liigan eliittiin. Tällä hetkellä Liigan maalipörssin kolmantena 9:llä osumalla 17 pelissä. Taiturimainen keskushyökkääjä, joka on tottunut tekemään peliä myös ylivoimalla. Lähtee ensimmäiseen maajoukkueturnaukseensa.

Harri Pesonen, #28

30-vuotias EHT-pelien konkari, joka on pelannut ulkomailla vuodesta 2012 lähtien. Siirtyi täksi kaudeksi Sveitsin liigan SCL Tigersiin, jossa aloittanut vahvasti: 8+10=18 pistettä 16 ottelussa.

Teemu Turunen, #38

Koko uransa Suomessa pelannut 22-vuotias maajoukkueen ensikertalainen, joka on aloittanut kautensa HPK:ssa vahvasti: 6+13=19 pistettä 20 pelissä. Tällä tahdilla melkein tuplaa aikaisempien Liiga-kausiensa piste-ennätyksen. Parhaimmillaan tehokas maalintekijä.

Sakari Manninen, #65

Pienikokoinen (170 cm/71 kg) 26-vuotias keskushyökkääjä, joka siirtyi täksi kaudeksi Jokereihin ja on aloittanut kauden vahvasti (9+13=22 pistettä 25 ottelussa). Tuttu nimi maajoukkueesta, jossa pelannut useita EHT-turnauksia sekä viime kevään olympia- ja MM-kisat.

Teemu Hartikainen, #70

Isokokoinen (186 cm/105 kg) hyökkääjä, jolla on jo takanaan sekä pitkä kansainvälinen seuraura että mittava EHT-ura. Oli mukana myös Suomen viime kevään olympiajoukkueessa. Vahva fyysinen pelaaja, joka kykenee myös tekemään pisteitä.

Juuso Puustinen, #71

30-vuotias hyökkääjä, joka edustaa joukkueen kokeneempaa kaartia. Luotettava kahden suunnan hyökkääjä, jolla on hyvä rightin laukaus. Teki viime kaudella JYPissä jopa 30 maalia ja siirtyi täksi kaudeksi KHL:n Neftehimik Niznekamskiin, jossa 25 ottelussa teho 13+8=21.

Iiro Pakarinen, #81

Monipuolinen rightin puolelta laukova pelaaja. Pelannut viimeiset neljä kautta Pohjois-Amerikassa osittain Edmonton Oilersissa ja osittain farmissa. Kärsinyt loukkaantumisista. Siirtyi täksi kaudeksi KHL:ään, jossa 27 ottelussa tehnyt tehot 9+0=9. Oli mukana Suomen MM-hopeajoukkueessa vuonna 2014.

» Lähetä palautetta toimitukselle