LeKillä alkaa uusi aika konkurssin jälkeen − missä menevät viimeisen Mestis-kauden runkopelaajat?

Muut Sarjat / Artikkeli
Kapteeni Sami Laakso jatkaa LeKissä konkurssin jälkeenkin.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi sijoittui viime kaudella Mestiksessä neljänneksi. Lempääläläiset pelasivat rahanpuutteesta huolimatta hyvän kauden. Kesällä koitti kuitenkin konkurssi ja siirtyminen kakkosdivisioonaan. Listasimme, mihin saukkopaitojen runkomiehet siirtyivät jatkamaan uriaan.

LeKiä monta vuotta luotsannut päävalmentaja Miikka Kuusela teki sopimuksen Mestiksessä yhä jatkavan tamperelaisseura KOOVEEn kanssa. Siirto oli tiedossa jo hyvän aikaa ennen kauden päättymistä.

Pelaajapuolella tapahtui kesän aikana paljon ja ainoastaan viime kauden kapteeni Sami Laaksolla on tällä hetkellä sopimus kasvattiseuransa kanssa.

Viime kaudella LeKin maalia vartioi pääasiassa Tapparalta lainassa ollut nuori Kimmo Rautiainen. Hänen ensi kauden osoitteensa ei ole vielä selvillä. Myöskään kakkosmaalivahtina toimineella Arttu Kulmalalla ei ole vielä sopimusta.

Miikka Kuusela jatkaa päävalmentajana Mestiksessä.
Kuva © Jarno Hietanen

Puolustuksessa kovan kauden pelannut Matias Haaranen siirtyi Saksan kakkosliigaan Ravensburg Towerstarsin joukkueeseen. Hän teki LeKissä viime kaudella 45 runkosarjapelissä 38 pistettä. 13 pudotuspeliä toivat yhtä monta tehopistettä.

Toinen runkopuolustaja Santeri Arousva on vielä ilman seuraa. LeKillä oli paljon lainamiehiä kokoonpanossaan ja puolustuksesta HPK:n Roope Laavainen ja Otto Latvala jatkavat emoseurassaan. Juho Rautanen oli Lempäälässä viime kaudella Tapparasta lainalla ja ensi kauden osoite hänellä on kouvolalainen KooKoo. Toinen Tappara-laina Toni Utunen sen sijaan jatkaa kirvesrinnoissa.

Pitkään Mestistä ja Suomi-sarjaa kiertänyt Riku Väkiparta pelaa ensi kaudella Nokian Pyryssä. KOOVEEseen matkaa tehokkaasti pelannut sentteri Janne Seppänen

Nuoret tähdet palaavat liigakentille − kulttihyökkääjä ilman seuraa

Muista runkohyökkääjistä Tappara-lainapelaaja Otto Mäkinen siirtyi KOOVEEn riveihin, nuoret tapparalaiset Kasper Simontaival, Lassi Vanhatalo ja Patrik Puistola palasivat liigajoukkueeseen. Myös Anton Ollikainen nähdään kirvesrinnoissa. Kristian Tanus pelaa ensi kauden lainalla Jukureissa.

HPK:sta lainalla ollut Harri Kainulainen jatkaa Mestiksessä, kun seura vaihtuu K-Vantaaksi. Erkka Seppälä sen sijaan nähdään taas Hämeenlinnassa. Myös Kerhon oma kasvatti Niko Lahtinen edustaa ritaripaitoja tulevalla sesongilla.

Lempääläläinen kulttipelaaja ja Liigassakin hyvän tovin urallaan pelannut Tommi Välimaa, 35, on vailla sopimusta.

Tommi Välimaa kiitteli kannattajia pronssiottelun jälkeen.
Kuva © Jarno Hietanen

Yksi isoimmista kaloista, joka on yhä vapailla vesillä, on pistelinko Santeri Vuoti. Hyökkääjä nakutti LeKissä 49 ottelussa tehot 20+36=56. Yksi eksoottisimmista seuravaihdoksista on alla hyökkääjä Joni Lavosella, joka siirtyi Ranskan kakkosliigan Caeniin.

» Lähetä palautetta toimitukselle