LeKi−TUTO, Mestiksen pronssiottelu: Saukkopaidoilla aseenaan tunne − Onnistuuko levännyt TUTO karsimaan virheet?

MESTIS / Artikkeli
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen pronssiottelussa toisensa kohtaavat LeKi sekä TUTO. Joukkueiden lähtökohdat sekä tulevaisuudennäkymät ovat varsin erilaiset, mutta kumpikin lähtee tavoittelemaan mitalia tämän kauden päätteeksi.

Mestiksen pronssimitalit jaetaan tänä keväänä Lempäälässä, kun isäntäjoukkue LeKi kohtaa TUTOn keskiviikkoillan kamppailussa. Toimittajat Lassi Seppä ja Olli Tiihonen perkasivat lähtökohdat otteluun.

LeKin tilanne ei ole kaukalon ulkopuolella muuttunut miksikään. Seura taistelee edelleen talouskurimuksen kanssa. On mahdollista, että perjantainen pronssikamppailu jää lempääläläisten viimeiseksi Mestis-ympyröissä. Miikka Kuusela on lietsonut ryhmänsä huikeisiin suorituksiin, kun saukkopaidat olivat runkosarjan toisia.

Lempäälän ylpeyden suurin valttikortti pronssimatsiin on tunne. Niitä on pelaajien, valmennuksen, toimiston väen sekä hallihenkilökunnan mielissä aivan varmasti. Jos LeKi onnistuu kääntämään tunteensa voimavaraksi, on se lähellä voittoa.

Kuusela johdattaa joukkonsa viimeiseen taisteluun.
Kuva © Jarno Hietanen

Välieräsarja KeuPaa vastaan oli tiukka, mutta lopulta hallitseva mestari eteni jatkoon oltuaan kliinisempi viimeistelijä. Pronssikamppailuun LeKillä on sinänsä hedelmälliset lähtökohdat, sillä joukkueella ei ole mitään hävittävää. Kamppailua voisi kuvailla jopa LeKin elämän peliksi. Historian ensimmäinen mitali kenties viimeisessä ottelussa olisi Sami Laakson ja Tommi Välimaan kaltaisille ikoneille todella suuri asia.

Pelillistä valtikkaa LeKin joukkueessa ovat kantaneet nuoret pelaajat, joista esimerkiksi Kritian Tanus on jo maajoukkueen mukana. Lassi Vanhatalo, Patrik Puistola ja kumppanit ovat olleet vastustajalle vaaraksi harva se ilta. Puolustuspäässä Matias Haaranen on ollut paikoin maaginen. Parhaana päivänään myös maalivahti Kimmo Rautiainen on hyvä Mestis-vahti.

TUTO on haastajan asemassa

4−0-välierätappiosta huolimatta TUTO on pelannut kelpopudotuspelikevään. Sarjan tulos ei kerro kaikkea, sillä pääasiassa turkulaisten peli oli hyvissä uomissa etenkin puolustuspään osalta. Ketterä onnistui luistelemaan mailataitavan TUTOn kumoon vauhdikkaalla rynnistyksellä, johon turkulaiset eivät pystyneet tarpeeksi hyvin vastaamaan. Toinen asia, joka koitui TUTOn kohtaloksi, oli katastrofaaliset virheet ratkaisupaikoissa.

Yksilötasolla turkulaisten pudotuspelikeväässä on useita onnistujia. Hyökkäyspäädyssä ehdottomasti vahvimmin väänsivät Niko Ahoniemi sekä veljespari Miro ja Atte Mäkinen, jotka pystyivät vastaamaan Ketterän luisteluvoimaan. Tästä kolmikosta voidaan odottaa ratkaisijaa pronssipeliin.

Puolustuspäässä Matias Mattson nousi pelaavaan kuusikkoon ja oli yksi varmimmista puolustajista. Lisäksi Matt Nickerson on nostettava peruspuolustajana esille, vaikka muutamia turhia jäähyjä järkäle on ottanut, ja näiden vuoksi miehen kymppitili on täyttynyt eikä pelaa keskiviikkona. Nickersonin tehotilasto on pudotuspeleissä peräti seitsemän pykälää plussalla. TUTO tarvitsee tällaisia puolustajia pitämään Julius Pohjanoksan maalinedustan siistinä pronssiottelussa.

Pronssipelin kohdalla puhutaan aina siitä, onko pelaajilla enää motivaatiota pelata. Miika Elomo saa piiskattua nuoret soturinsa vielä kerran iskuun, vaikka peli saattaa ollakin hyvin avointa ja aaltoilevaa. Välieräpettymys on varmasti jo nielty, ja kauden viimeisessä taistelussa taistellaan paineettomasti pronssisesta mitalista.

Elomo jatkaa TUTOn päävalmentajana ensi kaudellakin.
Kuva © Jarno Hietanen

Arvio lopputuloksesta 

Ottelusta on luvassa tiukka. TUTO on odottanut välieräsarjansa jälkeen jo hyvän tovin pronssiottelupäivää. LeKi saa kotiyleisön tuen taakseen ja kahden pettyneen joukkueen taistelussa löytää enemmän nälkää ja sydäntä kammeta itsensä mitaleille.

Juttua muokattu 17.4.2019 klo 13.30: Lisätty tieto Matt Nickersonin kymppitilin täyttymisestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle