LeKi−RoKi: Menestyksen janoa satojen kilometrien paineessa

MESTIS / Artikkeli
RoKi-vahti Rasmus Reijola on merkittävässä osassa pudotuspeleihin lähdettäessä.
Kuva © Timo Savela
LeKin ja RoKin välisessä puolivälieräsarjassa kohtaavat kaksi yllättäjää. LeKi taisteli loppuun asti runkosarjan voitosta, RoKi taas on mukana pudotuspeleissä ensimmäistä kertaa.

LeKin ja RoKin puolivälieräsarjasta ei bussikilometreja puutu, mikä johtikin ottelusiirtoihin. Muista ottelusarjoista poiketen joukkueet kohtaavat ensin kahdesti Lempäälässä, minkä jälkeen karavaani siirtyy Rovaniemelle pelaamaan seuraavat kaksi peliä. 

LeKi mitalijahtiin kakkossijalta

Historiansa parhaan runkosarjasijoituksen napannut lempääläläisjoukkue hyötyy ottelusarjassa kotiedustaan varmasti, mutta ei ole myöskään kotiyleisön tuen varassa. Joukkue oli runkosarjan eliittiä sekä koti- että vieraskaukalossa.

LeKin vahvuus on hyökkäysarsenaalin laajuus. Joukkue teki runkosarjassa eniten maaleja, lähes neljä täysosumaa peliä kohden. Kauden aikana maalivire ei hyytynyt edes isojen menetysten vuoksi, kun esimerkiksi Niclas Lucenius, Anton Ollikainen ja Kristian Tanus siirtyivät liigakaukaloihin.

Kristian Tanus palasi LeKin riveihin ennen pudotuspelien alkua,
Kuva © Jarno Hietanen

Joukkue sai pudotuspelien alla vielä iloisia uutisia, kun edellämainitusta kolmikosta nuori lupaus Tanus palaa LeKin riveihin, kun Jukurien kausi päättyi runkosarjaan. 33 ottelussa 44 tehopistettä ennen liigakomennusta mättäneen Tanuksen paluu tekeekin LeKi-rosterista entistä vaarallisemman.

Puolustuksellisesti LeKi oli sarjan keskikastia. Maalilla seisoi kauden aikana viisi eri torjujaa, mutta valtaosassa otteluista torjui nuori Tappara-vahti Kimmo Rautiainen.

Toisaalta joukkueen ylivoima oli suhteellisen heikkoa, mutta vastaavasti alivoimalla joukkue oli sarjan eliittiä, vaikka otti neljänneksi eniten jäähyjä.

RoKilla edessä historian ensimmäiset pudotuspelit Mestiksessä

Rovaniemeläisjoukkue sijoittui runkosarjassa tiukan taistelun päätteeksi seitsemänneksi. Toisinaan ailahdelleet otteet pitkin runkosarjaa asettivat haasteita pysyä kahdeksan parhaan joukossa.

Joukkueen yksi ehdoton tukipilari menneessä runkosarjassa oli tolppien välissä hienoja otteita esittänyt Rasmus Reijola. Espoolaislähtöinen maalivahti saikin vuokrasopimuksen HPK:oon tammikuussa. 

— Liigavisiitti oli kiva palkinto alkukauden peleistä ja olihan se sellainen asia, mistä on pikkupojasta asti haaveillut ja tavoitellut sinne pääsyä. Koen, että siitä sai ekstrapotkua loppukautta kohden, Reijola kommentoi Hämeenlinnan pikavisiittiä.

Rovaniemeläisvahti näkee runkosarjassa ajoittaisesta ailahtelevaisuudesta huolimatta hyvää, sillä vaikeat hetket ja niistä selviäminen yhtenäisti joukkuetta.

— Runkosarjasta jäi hyvät fiilikset. Välillä oli vaikeita hetkiä, mutta niistä selviäminen hitsasi joukkuetta yhteen ja osoitti, että meillä on luonnetta nousta vaikeistakin tilanteista voittoon. Pääsääntöisesti kuitenkin pelattiin hyvin ja sen takia ollaankin nyt pelaamassa playoffeja.

RoKi esitti etenkin alkukaudella hyvää taistelutahtoa pelin ollessa tappiolla. Joukkueen saadessa sen tahtotilan takaisin, voi sillä olla mahdollisuus yllättää ennakkoon kovempi lempääläläisjoukkue. Reijolan mukaan joukkueella on yksi selkeä tavoite.

"Joukkueessa on hyvä lataus ja koko porukka on valmis taistelemaan".

— Erittäin hyvillä fiiliksillä kohti pudotuspelejä. Joukkueessa on hyvä lataus ja koko porukka on valmis taistelemaan. Tietenkin joukkueena haluttiin lunastaa paikka kevään peleihin, mutta samalla nyt kun paikka on lunastettu emme todellakaan tyydy vain siihen, että päästiin sinne. Kaikilla on halu myös menestyä pudotuspeleissä ja päästä peli kerrallaan kohti kirkkainta palkintoa eli mestaruutta.

Päävalmentaja Santeri Immonen oli ihan tyytyväinen joukkueensa pelaamiseen, kun se ei joutunut suurempiin vaikeuksiin missään vaiheessa kautta. Entinen Jokereiden A-nuorten päävalmentaja lähtee hyvillä mielin kohti seuran historian ensimmäisiä pudotuspelejä Mestiksessä.

— Minun mielestäni arvosana on ihan hyvä, sillä vältyttiin todella pitkiltä tappioputkilta ja saatiin ne poikki tarvittavissa kohdissa.

— Hyvillä fiiliksillä lähdetään, pari päivää ollaan tässä huilattu. Nyt katseet kohti pudotuspelejä, siellä odottaa ihan oma maailmansa. Ei muuta kuin rennosti vaan, asioita täytyy siellä tehdä paremmin kuin aikaisemmin. Pienet asiat ratkaisevat, joten täytyy olla huolella, Immonen päätti.

Toimituksen arvio

Jesse: LeKi vie sarjan 4-1 ja etenee välieriin.

Sami: RoKi pystyy haastamaan Rovaniemellä, mutta LeKi vie sarjan lopulta 4-2.

» Lähetä palautetta toimitukselle