LeKi−KeuPa: Mestiksen pakastinderbyssä KeuPan kokemus on liikaa LeKille

MESTIS / Artikkeli
LeKi tarvitsee Kimmo Rautiaiselta kovan luokan suorituksia.
Kuva © Jarno Hietanen
LeKi ja KeuPa iskevät yhteen sarjassa, jonka ottelut pelataan Mestiksen kahdessa pienimmässä ja kylmimmässä hallissa. Lisäaspektia sarjaan tuo LeKin tietoisuuteen tulleet talousvaikeudet, minkä johdosta lempääläisten pelit Mestiksessä voivat olla vähissä.

Saukkolauma pelaa elämänsä kevättä − ehkä jopa viimeistä?

LeKi oli sensaatiomaisesti runkosarjan kakkonen, ja selvitti puolivälierissä RoKin tieltään suhteellisen varmalla peliesityksellä voitoin 4−2. Miikka Kuusela on saanut saukkopaidoista irti huomattavasti enemmän kuin pelaajamateriaali antaisi odottaa − vaikkei kokoonpano kovin monelle kalpenekaan.

Nuoret Kristian Tanus ja Patrik Puistola ovat olleet parhaimmillaan jopa koko sarjan eliittiä. Isokokoinen Lassi Vanhatalo on pelannut nälkäisellä mailalla ja terävällä maalivainulla pitkin kautta. Puolustuksessa Matias Haaranen on ollut ilmiömäinen.

Lempääläläisten taloustilanteesta on puhuttu pitkin kautta. Milloin kapteeni Sami Laakso on tarjoutunut maksamaan joukkueen vieraspelimatkan, milloin joukkueen hajotettuja bussinrenkaita on ruodittu. LeKi on tullut kivisen tien välierien porteille, ja asenteen puutteesta kotietu puolellaan sarjaan lähtevää joukkuetta ei voi syyttää.

On mahdollista, että LeKi pelaa viimeistä kevättään Mestiksessä, mutta joukkue on onnistunut pitämään konkurssipeikon taka-alalla tavoitellessaan historiallista Mestis-mestaruutta.

Pelillisistä osa-alueista maalivahtipelaaminen lienee LeKin suurin kysymysmerkki. Kimmo Rautiainen on pelannut saukkopaitojen maalilla hyvin, mutta riittääkö nähty taso vielä finaaliin asti? Varavaihtoehtoa Lempäälän ylpeydellä ei juuri ole asettaa.

Rangaistuksia LeKi on ottanut siinä, missä KeuPakin, joten erikoistilanne-etua tuskin on luvassa, ellei jompi kumpi joukkueista osoita voittavaa kliinisyyttä ylivoimapelissä. Runkosarjassa joukkueiden keskinäiset kohtaamiset kääntyivät KeuPalle voitoin 3–1, eikä KeuPa muutenkaan ole ollut suotuisa vastustaja LeKille viimeisten vuosien aikana.

Keuruun karhu heräsi talviuniltaan ratkaisevalla hetkellä

KeuPa aloitti puolivälieräsarjansa runkosarjan voittanutta Hermestä vastaan nihkeästi, sillä se oli kahden kamppailun jälkeen jo 2–0-tappioasemassa. Ottelusarjan toinen ottelu kuitenkin antoi uskoa KeuPalle sarjan kääntämisestä ja lopulta lumipalloilmiö lähti liikkeelle sarjan kolmannesta ottelusta.

KeuPa oli lopulta hämmentävän ylivertainen kärkipelaajiltaan vahvempaa Hermestä vastaan sarjan neljässä viimeisessä ottelussa. KeuPa onnistui pelaamaan paljon kypsemmin tiukassa tilanteessa, mikä näkyi etenkin Hermeksen pelaajien turhautumisina ja ylilyönteinä. Voikin sanoa, että KeuPan pudotuspelikokemus oli sarjan ratkaisun avain.

Ennen pudotuspelejä KeuPan heikkoudeksi arvioitiin maalivahtipelaaminen, mutta Samuli Tervo osoitti Hermes-sarjassa olevansa luottamuksen arvoinen muutamasta virheestä huolimatta. Isokokoinen mänttäläinen nosti tasoaan selvästi sarjan edetessä ja erityisesti viidennessä ottelussa Kokkolassa Tervo suorastaan ryösti kolmannen voiton KeuPalle.

Myös KeuPan hyökkäyskalusto löysi aivan uuden vaihteen runkosarjaan peilaten. Keuruulaiset saivat hyvin laajalla rintamalla onnistumisia, sillä jokaisesta ketjusta löytyi ratkaisijoita. Erityisesti nuorten Anton Stråkan ja Jani Siekkisen ennakkoluulottoman vahvat otteet olivat tärkeä asia KeuPalle. Anttoni Honka puolestaan osoitti olevansa elintärkeä palanen puolustuksessa.

KeuPa ei kertaakaan runkosarjan aikana saanut esille parasta peliään ja joukkueen taso ailahteli reilusti. Pudotuspeleissä kellossa on kuitenkin ollut aivan eri ääni, sillä Niko Härkösen suojatit ovat esiintyneet todella yhtenäisesti ja uhrautuvasti. Kun KeuPa onnistui vielä selättämään maalinteon vaikeutensa, on hallitseva mestari vaikeasti kaadettavissa myös välierissä.

Toimituksen arvio

Vaikka lukuisat vastoinkäymiset ovat taatusti kasvattaneet LeKin joukkuehenkeä, niin silti nuorehko joukkue joutuu taipumaan hallitsevia mestareita vastaan. KeuPan rutiinitaso ja hyökkäyksen leveys ovat ratkaisevassa asemassa, kun Mestiksen loppuottelut saapuvat Keuruulle toisena vuotena perättäin otteluvoitoin 2–4.

» Lähetä palautetta toimitukselle