Latvia ei kyennyt vastaamaan slovakialaiseen tulivoimaan, Yhdysvallat varmisti lohkovoiton, Kanada kylvetti Kiinaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Kiinalla oli vitsit vähissä Kanadaa vastaan.
Kuva © Getty Images

Slovakia − Latvia 5−2

Vaikka Slovakian tempoa avauserässä hidasti yksi rangaistus, ei Latvia kyennyt estämään avausmaalin syntyä. Martin Marincin siirsi Slovakian erän puolivälin tienoilla johtoon, mutta Latvia kykeni vastaamaan takaisin. Ronalds Kenins onnistui ohittamaan Liiga−jäiltäkin tutun Patrik Rybárin , ja avauserästä eteenpäin siirryttiin tasatilanteessa.

Huilitauon jälkeen oli Latvian aika rikkoa, ja slovakialaiset saivat avauserää isomman temmon päälle. Peter Cehlárik ja Juraj Slafkovsky siirsivät Slovakian takaisin johtoon korotuksen kera.

Päätöserässä Latvia laittoi kaiken peliin, mikä tuottikin alkuun toivottua tulosta. Miks Indrasis onnistui maalinteossa erän alkuvaiheessa, ja Cehlárik antoi rangaistuksellaan mahdollisuuden nousta tasoihin. Latvian ylivoima ei saanut toivottua tulosta, ja lopulta Peter Zuzin kuittasi alun kavennuksen Janis Kalninsin vartioimaan verkkoon.

Avausmaalin alustanut Tomáš Jurčo iski vielä ottelun viimeisellä sekunnilla kiekon tyhjään maaliin, ja Slovakia poistui viimeisestä lohko−ottelusta voittajana lukemin 5−2.

Yhdysvallat – Saksa 3–2

Yhdysvallat varmisti lohkovoiton ja suoran puolivälieräpaikan kaatamalla lohkovaiheen päätösottelussaan Saksan. Läpi ottelun hieman niskan päällä olleet amerikkalaiset olivat hyökkäyksissään vastustajiaansa terävämpiä, ja pääsivät yrittämään maalintekoa paremmista paikoista. Ratkaisun hetkiä olivat erien alut, sillä kaikki maalit Saksan lopun kavennusta lukuun ottamatta tehtiin erien viiden ensimmäisen minuutin aikana.

Peliaikaa oli kulunut vain kaksi minuuttia, kun Patrick Hager ohjasi takatolpalta Matthias Plachtan syötöstä Saksalle turnauksen ensimmäisen ylivoimamaalin. Yhdysvallatkin käytti pari minuuttia myöhemmin oman ylivoimansa hyödyksi Steven Kampferin viivalämärin ohitettua Saksan maalilla pelanneen Danny aus den Birkenin.

Ottelun alkua leimasivat muutenkin jäähyt, sillä kahden minuutin rangaistuksia jaettiin jo ensimmäisen reilun kuuden minuutin aikana Yhdysvalloille neljä ja Saksalle kolme.

Yhdysvallat aloitti toisen erän vahvasti ja onnistui luomaan maalipaikkoja. Palkinto tästä tuli vajaan viiden minuutin kohdalla, kun Matthew Knies pääsi pyörityksen päätteeksi iskemään maalin edestä erän ainoan maalin. Erä oli kenttätapahtumiltaan selkeästi eniten Yhdysvaltojen hallussa, mutta lisämaaleja ei nähty.

Ylivoimalla kolmannen erän aloittanut Yhdysvallat jatkoi hallintaa myös tasakentällisin. Lopulta kiekko päätyi Saksan puolustuksen sekoilun jälkeen maalin eteen Nathan Smithille, jonka rystyveto upposi aus den Birkenin längistä maaliin.

Saksa pääsi lopussa vielä maalin päähän, kun Tom Kühnhackl siirsi jenkkiveskari Drew Commesson torjunnan jälkeisen paluukiekon maaliin. Viimeisillä minuuteilla Saksa haki vielä tasoitusta ilman maalivahtia, muttei tässä onnistunut.

Kiina-Kanada 0–5

Kiinan ja Kanadan välisessä ottelussa ei ollut hetkeäkään epäselvyyttä siitä, kuka vie ja käskee. Kanada hallitsi peliä mielin määrin ja vaikka Kiina paikkoja saikin, ei niistä jäänyt jälkipolville liikaa kerrottavaa.

Kanadan maalilla Matt Tomkins oli vakuuttavan varma ja kenttäpelaajista Kent Johnson tehoin 1+1 ja Tyler Wotherspoon tehoin 0+2 pitivät huolen, että pohjoisamerikkalaiset eivät irrottaneet missään vaiheessa pelin hallintaa isäntämaalle.

Pelin henki oli alusta alkaen selvä. Kanadan kokonaisvaltaisempi tekemisen- ja materiaalin laatu olivat selvästi Kiinaa korkeammalla ja vaikka Kiinakin sai satunnaisia mahdollisuuksia, kokonaiskuva ei jättänyt epäselvyyksiä.

Kanada latoi kiekon kolmesti kiinalaismaaliin ennen kuin pelikello näytti 11 minuuttia, eikä kiinalaismaalivahti Ouban Yongli saanut liikoja apuja kenttäpelaajilta. Kanadan Ben Street, Adam Tambellini ja Eric O'Dell sen sijaan kaunistelivat maalisarakkeitaan.

Toinen erä oli täyttä surffailua avauserään verrattuna. Kanadaa ei jaksanut kiinnostaa suurempi huhkiminen, eikä Kiinan peli ollut laadultaan kovin kaksista vieläkään. Ylivoimalla Kiina sai hieman enemmän eloa peliinsä, mutta niitä se hukkasi kolmin kappalein kahdessa ensimmäisessä erässä.

Kanadan Johnson tempaisi pelin neljännen maalin aivan erän lopulla, joten päätöserää kohti mentiin entistä selvemmissä merkeissä.

Päätöserä noudatti melko samanlaista kaavaa toisen erän kanssa. Kanada hiihteli puolivaloilla eteenpäin ja teki vain tarvittavan.

Corban Knight viimeisteli vielä Kanadan viidennen maalin seitsemännellä peliminuutilla, mutta muuten erä oli melkoista pelailua. Kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan ylivoimaa vielä erän aikana, mutta ne olivat yhtä ympäripyöreitä kuin muukin erä, joten Kanada nappasi rutiinivoiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle