Lännen divisioona: Kahden kerroksen väestä erottautuvat Avalanche ja Golden Knights pelaavat musketit täynnä ruutia

NHL / Artikkeli
Mikko Rantasen Colorado Avalanche on alkavalla kaudella jälleen vahvoilla.
Kuva © Getty Images

Lännen divisioona koostuu joukkueista, jotka pelaavat tosissaan Stanley Cupin voitosta ja joukkueista, jotka pyrkivät maalaamaan tulevaisuudestaan nykyistä ruusuisempaa. Lue tästä artikkelista joukkueiden kausiennakot kootusti.

Anaheim Ducks

Kausiennakko: Keskeneräisen Ducksin korpivaellus jatkuu eikä Kevin Shattenkirkistä ole yksinään sateentekijäksi

Anaheim Ducksilla on takana synkkä kausi, jossa joukkue ei saanut missään vaiheessa peluutustaan kuntoon. Ei tehoja, ei merkittäviä onnistumisia, ei oikeastaan mitään muistamisen arvoista. Peli piristyi vasta loppukaudesta, mutta siinä vaiheessa kaikki oli jo menetetty.

Ducks rakentelee vielä tulevaisuuttaan, mutta nuorien pelaajien sisäänajo on osoittautunut haasteelliseksi. Viime vuosien varaukset ja hankinnat ovat jo 22–23-vuotiaita ja harvalla heistä on erityisempää kokemusta NHL-kaukaloista. Moni tulevaisuuden johtava pelaaja on tässä iässä jo lupauksensa lunastanut.

Arizona Coyotes

Kausiennakko: Coyotesilla on Taylor Hallin kokoinen aukko täytettävänään

Arizona Coyotes pääsi viime kaudella haistelemaan NHL:n poikkeusjärjestelyin pidettyjä pudotuspelejä kahden kierroksen verran. Karsintakierroksella joukkue onnistui pudottamaan Nashville Predatorsin voitoin 3−1, mutta varsinaisella pudotuspelien avauskierroksella noutaja tuli Colorado Avalanchen muodossa.

Coyotes sai viime kaudella nauttia puolen kauden ajan Taylor Hallin otteista joukkueessaan, kun hän tuli New Jersey Devilsistä kojoottilaumaan. Täksi kaudeksi hän kuitenkin jatkoi matkaansa Buffalo Sabresiin. Alkavalla kaudella Coyotes lukeutuu yhä NHL:n haastajajoukkueisiin ja menestyminen sarjassa vaatisi kaiken onnistumista.

Colorado Avalanche

Kausiennakko: Laadukkaalla materiaalilla varustettu Avalanche janoaa menestystä ja hyvitystä viime kauden pudotuspelipettymykselleen

Viime kausi päättyi Colorado Avalanchella katkerasti: jo toista kertaa peräkkäin Läntisen konferenssin finaali jäi vain yhden voiton päähän. Dallas Starsin Joel Kiviranta onnistui kaikessa toisen kierroksen seitsemännessä ottelussa ja hänen hattutemppunsa paketoi Avalanchen kauden jatkoajalla. Joukkue joutui pelaamaan sarjan ilman ykkösmaalivahtiaan, sillä Philipp Grubauer loukkaantui avauspelissä.

Alkavaan kauteen Avalanche lähtee luottaen pitkälti samaan kokoonpanoon. Joukkue on kuitenkin myös vahvistunut entisestään parilla täsmähankinnalla. Merkittäviä menetyksiä joukkue ei oikeastaan kokenut yhtään. Lisäksi useiden nuorempien pelaajien Avalanche luottaa ottavan seuraavia askeleita urallaan. Etenkin viime kaudella parhaan tulokkaan Calder Trophy -palkinnon voittaneelta Cale Makarilta odotetaan paljon.

Los Angeles Kings

Kausiennakko: Jotain uutta ja jotain vanhaa − romuluinen Kings on entistä lähempänä nyky-NHL:n vaatimuksia

2010-luvun menestyjä Los Angeles Kings on jäänyt kahdella edellisellä kaudella pudotuspelien ulkopuolella. Organisaatio on ollut uudistumisvaiheessa, ja umpisurkeanakin ajoittain näyttäytynyt Kings on matkalla kohti nykyajan pelillisiä vaatimuksia.

Päävalmentaja Todd McLellanin johdolla Kings on nyt romuluisuuden sijaan aiempaa liikkuvampi ja kiekollisempi, mutta menestystä ei ole vielä syytä odottaa.

Minnesota Wild

Kausiennakko: Koivusta luopunut Wild aloittaa uuden aikakauden – Kaapo Kähkösen väylä todelliseen NHL-vastuuseen on auki

Kauden alku tarkoittaa Minnesota Wildille myös uuden aikakauden alkua, kun joukkue luopui pitkäaikaisesta kapteenistaan, seuraikoni Mikko Koivusta. Koivun poistuminen rivistöstä toimi samalla myös kokonaisvaltaisen muutoksen symbolina, sillä joukkueen voi nähdä siirtäneen katseensa menestyshaaveista jälleenrakentamiseen.

Jo vuosien ajan Wildin tekemistä on leimannut keskinkertaisuus, ja murtautuminen liigan keskikastista yhtään sen pidemmälle on osoittautunut mahdottomaksi. Viime kauden rimpuilu Keskisen divisioonan häntäpäässä päättyi koronatauon jälkeen heti pudotuspelien karsintakierroksella Vancouver Canucksia vastaan, mikä herätti seuran lopultakin hakemaan vauhtia kohti suurempaa menestystä jälleenrakennuksen kautta.

San Jose Sharks

Kausiennakko: Seuralegenda Patrick Marleaun takaisin saaneen Sharksin alamäki jatkuu

Erinomaisen kauden 2018−2019 jälkeen San Jose Sharks ajautui syöksykierteeseen. Nimekäs ja kokenut joukkue ei saanut peliään toimimaan missään vaiheessa, ja takavuosien kestomenestyjiin lukeutunut Sharks latistui pisteautomaatiksi.

Oikeastaan mikään ei anna aihetta olettaa, että asiat muuttuisivat suotuisampaan suuntaan tänä talvena. Kesken viime kauden joukkueen peräsimeen astunut Bob Boughner on vaikean tehtävän edessä.

St. Louis Blues

Kausiennakko: Pietrangelon lähtö ja Tarasenkon olkapää rokottavat Bluesin menestystoiveita raa'alla tavalla

Toissa kaudella hurjalla kevään rynnistyksellään aina mestaruuteen asti porhaltaneen St. Louis Bluesin viime kausi oli kaksijakoinen. Runkosarjassa joukkue jatkoi voitokasta menoaan napaten Keskisen divisioonan voiton, mutta pudotuspeleissä lähtö tuli yllättäen jo avauskierroksella Vancouver Canucksia vastaan.

Bluesia voi sanoa kestomenestyjäksi NHL:ssä: se on ollut sarjan parhaita joukkueita jo lähes kymmenen vuoden ajan. Suuri kiitos tästä kuulu GM Doug Armstrongille, joka on fiksuilla liikkeillään tehnyt Bluesista huippuluokan organisaation. Tähän kauteen Blues lähtee jälleen yhtenä mestarisuosikkina, mutta menestyksen tiellä on muutama huomattava este.

Vegas Golden Knights

Kausiennakko: Alex Pietrangelolla vahvistunut Golden Knights metsästää Stanley Cupia, mutta kaipaa sentterivahvistusta

Alkavaan kauteen Golden Knights lähtee kalliilla maalivahtikaksikolla, vaikka Marc-André Fleuryn lähdöstä liikkui myös huhuja. Lisäksi seura nappasi vapaiden agenttien markkinoiden kuumimman nimen puolustaja Alex Pietrangelon, mikä kuitenkin pakotti luopumaan puolustaja Nate Schmidtistä ja keskushyökkääjä Paul Stastnysta.

Golden Knightsin kokoonpano on rakennettu menestymään – sekä pitkällä että lyhyellä tähtäimellä – mutta kiistattoman ykkössentterin puute ja keskushyökkääjistön kapeus herättävät myös huolta. Penkin takana kesken viime kauden pestattu Peter DeBoer aloittaa ensimmäisen kokonaisen kautensa Golden Knightsissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle