Kuortane kaatoi Kärpät, Naisten Liigan puolivälieräparit hahmottuvat − kahden maalin Hannele Tarkiainen kiinnitti huomiota virheisiin

Naisten Liiga / Artikkeli
Hannele Tarkiainen osui kahdesti Kärppiä vastaan. Arkistokuva.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Lauantain ainoassa naisten liigakamppailussa Kuortane kellisti vieraskentällä tärkeässä ottelussa Kärpät. Hannele Tarkiainen hääri vieraiden ratkaisupelaajana kahdella maalillaan. Tuloksen myötä on erittäin todennäköistä, että Kuortane on runkosarjan kuudes ja saa puolivälieriin hämeenlinnalaisvastustajan. Yksi pudotuspelien ottelupari on jo varma.

Kuortaneella oli perjantaina mahdollisuus tukevoittaa paikkansa Naisten Liigan runkosarjan kuudennella sijalla sekä Kärppien että TPS:n edellä. Kamppailu alkoikin vieraiden kannalta hyvin, kun Heidi Kokora lusikoi kiekon maalinedustalta ohi Emilia Piekkarin juuri ennen avauserän päättymistä. Lopulta Hannele Tarkiainen nousi ottelun hahmoksi kahdella osumallaan, kun Kuortane vei pisteet numeroin 4−2.

− Pelasimme ihan hyvin ja teimme niitä asioita, joita olemme harjoitelleet. Toisaalta tuli myös sellaisia tyhmiä virheitä, joita pitäisi alkaa vähentää nyt, kun pelit kovenevat. Itsellä oli tänään hyvä fiilis jo ennen peliä. Tykkään pelata täällä Raksilassa, ja aiemminkin on mennyt hyvin, Tarkiainen puheli.

Videot pelin tukena

Siistin ja jäähyttömän avauserän peruina Piekkari koppasi kahdeksan torjuntaa tilastoihinsa, kun taas Lilia Huovinen Kuortaneen tolppien välissä selvisi kolmella torjunnalla. Kokoran osumaan syötön tarjoili Kerttu Lehmus. Kuortane sai mahdollisuuden toisen osuman tekoon toisen erän alussa ylivoiman turvin. Vieraiden maalia tarkisteltiin lopulta videoltakin, mutta päätuomari Juuso Herranen päätyi ratkaisussaan hylkäävään tuomioon.

Paine Piekkarin kärppämaalilla kasvoi kasvamistaan, kun Kuortane rummutti laukauksia, mutta myös Huovinen joutui venymään parhaimpaansa johtoaseman turvaamiseksi. Muun muassa Tyttöleijonien MM-sankari Emma Ekoluoma joutui toteamaan maajoukkuekaverinsa räpyläkäden liian nopeaksi toisen erän edetessä. 2−0-kihaus kuitenkin syntyi, kun Tarkiaisen terävä rannekuti läpäisi Kärppien blokin ja kilahteli rautojen kautta sisään. Kotijoukkue pinnisti kuitenkin kannoille seuraavasta tilanteesta − Inna Korpi-Halkolan ruuhkasta iskemää kavennusta tarkisteltiin videolta pitkä tovi.

Abigail Byskata vei Kuortaneen 3−1-johtoon läpiajosta toisen erän lopulla, minkä jälkeen alkoi näyttää siltä, että nuori joukkue varmistaa kuudennen sijansa. Kärpät oli kuitenkin pelin varhaisesta ratkeamisesta toista mieltä, sillä Alisa Kylmäaho toi joukkueen maalin päähän kolmannen erän alussa. Tarkiainen kuitenkin venytti hetkeä myöhemmin marginaalia rystyvippauksellaan. Enempää maaleja ei ottelussa nähty.

Viittä vaille varma HPK

Ottelun tuloksen myötä jo ennen runkosarjan viimeistä otteluviikonloppua on selvää, että nelospaikan KalPan ja viidennellä tilalla tukevasti majailevan Ilveksen kohtaaminen pudotuspeleissä on sinetöity. Kuortane on 28 pisteellään erittäin lähellä kuudennen sijan varmistamista. 23 pisteessä kärkkyvän TPS:n pitäisi voittaa sekä Ilves että Kiekko-Espoo jäljellä olevissa otteluissaan asetelman keikauttamiseksi.

Kuortaneella itsellään on sen sijaan vielä kolme kamppailua jäljellä, kun se kohtaa vielä kahdesti sarjajumbo RoKin ja kerran KalPan. Joukkueella on siis mahdollisuus sunnuntaina Rovaniemellä ottaa kuudes sija itselleen ennen kuin turkulaiset pääsevät edes haastavaa temppuaan yrittämään.. Kärpät menetti lauantaina mahdollisuutensa tuolle paikalle, sillä oululaisnipulla on enää yksi RoKi-kamppailu jäljellä runkosarjastaan. eikä se voi ottaa Kuortaneen neljän pisteen johtoa enää kiinni.

− Tulee varmasti tasainen pari. Saamme toki pistää parastamme, mutta meillä on hyvät mahdollisuudet pärjätä, Tarkiainen ruoti todennäköistä HPK-puolivälieräsarjaa.

Sarjan kahden kärkipaikan kohtalon ratkaisevat Kiekko-Espoo ja HIFK, jotka kohtaavat loppusijoituksista riippuen joko Kärpät tai TPS:n. 

» Lähetä palautetta toimitukselle