Kotietunsa luovuttanut Ilves aloittaa CHL-pudotuspelit tuttua tšekkijoukkuetta vastaan

CHL / Artikkeli
Ilves joutuu jälleen tiukkaan puristukseen tšekkijoukkuetta vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilves ja HC Dynamo Pardubice lähtevät historiansa ensimmäiseen CHL-pudotuspeliotteluun huippuvireessä.

CHL:n ensimmäinen pudotuspelikierros jatkuu kahdella ottelulla. Suomalaisittain mielenkiintoisimmassa ottelussa väkevästi CHL-kaukaloissa esiintynyt Ilves kohtaa tšekkiläisen HC Dynamo Pardubicen. Illan toisessa ottelussa kohtaavat RB München sekä Genève-Servette HC.

Ilves lähtee otteluun väkevässä vireessä. Liigassa se on kuntopuntarin kärjessä, mutta myös CHL-kaukaloissa on luistanut vakuuttavasti. Pardubice sen sijaan on Extraliigan kärkijoukkue, joka lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa.

– Vastassa on aivan huippujoukkue, joka johtaa tällä hetkellä Tšekin sarjaa. Viikonloppuna varmasti nähtiin, missä Tšekin huipputaso tällä hetkellä menee. Kova haaste meille, Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kuvailee haastetta.

CHL-pudotuspelien sääntöihin kuuluu, että vahvemmin alkusarjassa pelannut joukkue pelaisi ratkaisevan toisen osaottelun kotikentällään. Ilves pelaa kuitenkin poikkeuksellisesti kotiottelunsa ensimmäisenä, vaikka menestyikin vastinpariaan paremmin alkusarjassa.

– Kotietuun tietenkin kuuluisi se, että viimeinen peli pelattaisiin kotona, mutta lentoaikataulujen, TV-aikataulujen ynnä muiden syiden takia tämä menee nyt näin. Sille ei nyt voi mitään ja olemme pelanneet vahvasti myös vieraissa.

Joukkueet kohtasivat toisensa jo CHL:n alkusarjassa. Ilves kävi Pardubicessa ryöstöretkellä voittaen lopulta maalein 3–1. Tasaisen ottelun maalintekijöiksi kirjattiin Ilveksen Joona Ikonen, Samuli Ratinen ja Eemeli Suomi sekä Pardubice Lukáš Radil.

Kokenut Radil johtaa Extraliigan maalipörssiä tehtyään 12 maalia 18 ottelussa. Radilin lisäksi Pardubicen syömähampaisiin lukeutuvat Robert Kousal, Tomáš Hyka ja Lukáš Sedlák.

Ottelu alkaa keskiviikkona Suomen aikaa kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle