Kooveen viime kauden tähtipelaajat saivat lähteä uusien vahvistusten tieltä

MESTIS / Artikkeli
Viime kaudella 24 maalia latonut Vili-Jesper Koivula sai etsiä uuden seuran kesken kauden.
Kuva © Timo Savela
Viime kaudella viimeiseksi Mestiksen runkosarjassa jäänyt Koovee on tehnyt satsauksia tämän kauden joukkueeseensa. Nimilista on kovaa luettavaa, mutta ehkä jopa liian kovaa. Viime kauden avainpelaajista neljä sai jatkosopimukset, mutta vain yksi heistä pelaa enää Kooveessa.

Kooveen päävalmentaja Miikka Kuusela vastaa myös seuran urheilupuolesta ainakin tämän kauden loppuun.

− Tällä hetkellä vastaan pelaajahankinnoista, ei tässä erikoisempaa, kun joukkue on pääosin kasassa.

− Päävalmentajuuden lisäksi olen myös seuran A- ja B-nuoria koordinoinut.

Viime kaudesta Koovee on muuttunut paljon. Todella heikolla pelaajamateriaalilla kauteen lähtenyt Koovee on saanut todella iskukykyisen joukkueen täksi kaudeksi ja tamperelaiset ovatkin parhaillaan runkosarjan toisella sijalla.

Viime kausi päättyi sarjapaikan säilyttämiseen karsintojen kautta. Kausi ei ollut onnistunut, mutta jotkut pelaajat esiintyivät edukseen. Tällaisia pelaajia olivat esimerkiksi suurelle yleisölle tuntemattomat hyökkääjät Vili-Jesper Koivula, Ville Saloranta ja maalivahti Tomi Risteli. Kaikki saivat jatkosopimukset, mutta tällä hetkellä kukaan heistä ei pelaa Kooveessa.

− Annoin oman näkemykseni heistä, ja meillä oli riittävän laaja pelaajarinki, jota pyöritetään yhteistyön puitteissa. Meillä ei rooli ja peliaika kohdanneet, joten parempi oli tehdä näin, jotta miehet saavat peliaikaa muualla.

− Valmentajat päättävät mitä roolia kukakin pelaa. He saivat sitten luvan katsoa itselleen uudet seurat.

Ensiksi sai lähteä Ville Saloranta, hän löysi uuden seuran Kokkolan Hermeksestä. Seuraavaksi Vili-Jesper Koivula, hän päätyi TUTO:on. Risteli on edelleen Kooveen sopimuspelaaja, mutta hänet lähetettiin lainalle Suomi-sarjassa pelaavaan Nokian Pyryyn.

− Päätös on tehty urheilu edellä. Meillä on Mäkiniemi kantanut päävastuun ja Tamminen kirittänyt. Ristelin lainan päätyttyessä käydään tilanne läpi maalivahtivalmentaja Jere Myllyniemen kanssa.

− Pyritään löytämään meidän pelaajille oikea paikka pelata, loppukädessä urheilu ratkaisee asian. Tällä kaudella Kooveessa iso arvo on ollut paikallisuus.

Kuusela tuli Kooveeseen konkurssiin ajautuneesta Lempäälän Kisasta. LeKi tuli tunnetuksi vähemmän mairittelevasta lainaruletista. LeKi saikin toimia kauan Tampereen ainoana Mestis-seurana, joten Tapparan ja Ilveksen rotaatiopelaajien suunta oli selvä. Kooveen tilanne on nyt sama kuin LeKillä oli monta kautta.

Kuusela ei pidä Kooveen ja LeKin tilannetta ollenkaan samana. Yhteistyötä seurat tekevät, mutta hyvässä yhteisymmärryksessä.

− Allekirjoittanut päättää, ketkä loppupeleissä pelaavat. Pääasiassa Liigasta tulee kuitenkin nuoria ja laadukkaita pelaajia meille.

» Lähetä palautetta toimitukselle