Konsolikiekon Euroopan mestarin metsästys alkaa jälleen

Muut Sarjat / Artikkeli
Hannes "Hansulinho" Kettunen on yksi Suomen menestyneimmistä konsolikiekkopelaajista.
Kuva © NHLGamer.com
Konsolikiekon Euroopan mestaruusturnaus eli ECL (European Championship League) on jälleen alkamassa. Yhdeksännellä ECL-kaudella joukkueet jaetaan neljään divisioonaan aikaisemman kolmen sijaan.

Mikä ihmeen ECL?

ECL eli European Championship League on NHLGamerin järjestämä kaikille Eurooppalaisille konsolikiekon harrastajille avoin turnaus, jossa kilpaillaan NHL-pelin parissa. Suomalaiset ovat turnauksessa edustettuna selkeänä enemmistönä, ruotsalaisia on totuttu näkemään mukana runsaasti ja muualta Euroopasta osallistuvia joukkueita on muutamia.

ECL:ää pelataan EASHL-pelimuodolla kuudella pelaajalla kuutta vastaan. Joukkueiden pelaajat ovat etäyhteydessä toisiinsa verkon välityksellä. 

Turnaus on erittäin suosittu harrastajien keskuudessa ja viime kaudella joukkueita oli mukana 129. Tällä kaudella osallistujien määrä on oletettavasti suurempi, sillä ECL:ään on muodostettu kokonaan uusi divisioona, ECL Neo.

Lisäksi vuosi 2019 on ollut hienoa kasvun aikaa konsolikiekkoyhteisölle. Laji on noussut enemmän ihmisten tietouteen muiden e-urheilulajien rinnalle, rahapalkinnot ovat yleistyneet sekä pelitapahtumissa ollaan nähty useita konsolikiekkoturnauksien finaaleja.

ECL 8 

Edellinen ECL-kausi huipentui viime maaliskuussa Tampereen LanTrek -tapahtumassa.

Turnauksen voittajajoukkue Written in the Stars pelaa nykyään suomalaisen HAVU Gaming e-urheiluorganisaation alla ja kantaa samaista nimeä.

Pelitulokset, tilastot ja kaikki oleellinen tieto turnauksesta on nähtävissä NHLGamerin verkkosivuilla. Selostettuja pelejä on nähtävissä reaaliaikaisesti NHLGamerin Twitch-kanavalla.

Neljä divisioonaa

Joukkueet jaetaan divisiooniin taitotason ja kokemuksen mukaan. Jatkoajan seuraamaan ECL Elite divisioonaan kuuluu 16 Euroopan parasta konsolikiekkojoukkuetta.

32 joukkueen kokoinen ECL Pro on divisioona kokeneille harrastajille. Pro-divisioonasta on mahdollisuus nousta menestyksellä Eliteen. 

ECL Lite on avoin kaikille. Liteen ilmoittautuneista joukkueista valikoidaan aikaisemman kokemuksen, kokoonpanojen ja tilastojen perusteella 48-64 joukkuetta ja loput sijoitetaan uuteen ECL Neo -divisioonaan.

Uusi ECL Neo -divisioona madaltaa turnaukseen osallistumiskynnystä entisestään. Neo tarjoaa mahdollisuuden aloitteleville joukkueille päästä kivuttomasti mukaan ECL:ään sekä rennomman pelitahdin, sillä aikataulujen mukaan divisioonan joukkueilla on pelejä vain kahtena iltana viikossa.

Ilmoittautuminen Neo, Lite ja Pro -divisiooniin on auki vielä perjantaihin 15.11. saakka.

Kuva © NHLGamer.com

16 Euroopan parasta — ECL Elite

Tälläkin ECL-kaudella Jatkoaika raportoi säännöllisesti turnauksen etenemisestä Elite-divisioonan osalta.

ECL Eliten pelipäivät ovat maanantai, keskiviikko ja torstai. Ensimmäiset ECL Eliten pelit tullaan näkemään tänään keskiviikkona 13.11.

Ruotsalaiset jääkiekko-organisaatiot Färjestad BK sekä Luleå Hockey ovat laajentaneet toimintaansa e-urheilun puolelle. 

Ruotsalaiset e-kiekkojoukkueet Northern Ascendancy sekä Northern Stars ovat yhdistäneet voimansa yhdeksi joukkueeksi, joka kantaa nykyään nimeä Lulea Hockey.

Bucketeers tunnetaan nykyään nimellä Farjestad BK.

5000€ palkintopotti jakautuu seuraavalla tavalla:

1. sija: 3500€
2. sija: 1000€
3.- 4. sija: 250€

ECL Elite joukkueet:

Almost Famous Almost Famous
BRAYCE Phantoms BRAYCE Phantoms
Butterfly Effect Butterfly Effect
Checkmate Checkmate
Farjestad BK Farjestad BK
FILADELPHIA FILADELPHIA
HAVU Gaming HAVU Gaming
Lulea Hockey Lulea Hockey
Miracle Miracle
PARRU PARRU
POGGERS POGGERS
Roots Roots
Symphony Symphony
Synergy Hockey Synergy Hockey
TIKI TALK TIKI TALK
Unlucky Boys HC Unlucky Boys HC

» Lähetä palautetta toimitukselle