Kolme toivomusta: SaPKo kaipaa tukimiestä maalivahtiosastolle

MESTIS / Artikkeli
Eetu Randelin torjuu kiekkoja etevästi, mutta lepokin tekisi hyvää.
Kuva © Jarno Hietanen
Mestiksen keskikastissa pyörivä SaPKo on hyvissä asemissa matkalla kevättä kohti, mutta pienillä parannuksilla sijoitus voisi nousta parikin pykälää.

1. Luotettava kakkosmaalivahti

SaPKon maalivahtipelaaminen on ollut hyvällä tasolla, kiitos Eetu Randelinin hyvän vireen. Taustatukea ei sitten olekaan meinannut löytyä. Neljässä pelaamassaan ottelussa Valtteri Nousiainen on poiminut kiekkoja takaansa keskiarvoisesti hieman yli neljä kertaa 60 minuuttia kohden.

Kolme ottelua lainalla Jukureista käynyt Waltteri Ingatjew toki onnistui loistavasti. Jospa pukinkontista löytyisi mitat täyttävä, silloin tällöin Randelinille lepovuoron antava kassari. Tai edes tehokasta palautumisjuomaa.

Eetu Randelin on ollut paljon vartijana.
Kuva © Jarno Hietanen

2. Tom Grönblomin jatko

Savonlinnassa kynät sauhuavat, kun toiveisiin kirjoitellaan Jukurit-laina Tom Grönblomin pysymistä pässipaidassa. Saavuttuaan SaPKoon marraskuun puolivälissä, Grönblom on nakutellut 13 otteluun yhtä monta pistettä ja ollut isolla jääajalla joukkueen kantavia voimia. 

Samaa lahjaa voisi toivoa puolustaja itsekin. Liigavauhti oli vielä hieman liikaa, mutta suuren roolin Mestis-keikka tuo onnistumisia siihen tahtiin, että ensi kaudella suurempiin saappaisiin hyppäämisen olettaisi olevan kosolti helpompaa.

3. Yleisöryntäys

SaPKolle varmasti kelpaisi, jos punanuttu ohjaisi enemmänkin yleisöä paikan päälle. Koronaa tai ei, tilille on kilahtanut Talvisalon lipunmyynnistä vain noin puolet siitä mitä takavuosina. Kun kulupuolellakin on vähintään yhden ylimääräisen päävalmentajan palkka maksettavana, lisätienesti olisi tarpeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle