Kolme toivomusta: RoKilla on mahdollisuus tehdä olosuhteista etu itselleen

MESTIS / Artikkeli
RoKi on ollut Mestiksen keskikastia.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
RoKilla on vielä hyvä näkymä mahdollisista Mestiksen pudotuspeleistä. Saavuttaakseen tuon tavoitteen rovaniemeläisten on parannettava tiettyjä asioita ja tästä syystä joukkueella onkin esittää kolme toivomusta.

Jouluna RoKi keikkuu pudotuspelipaikkojen tuntumassa ja joukkue lähtee kevätkauteen varmasti kohentamaan sijoitustaan sarjataulukossa. Rovaniemeläisillä on olemassa työkalut pärjäämiseen, mutta myös sudenkuopat, joita välttää. Kolme toivomusta kertovat, mihin RoKin olisi hyvä keskittyä kauden jatkuessa joulun jälkeen.

1. Parempi alivoima

Vaikka Mestiksestä löytyy RoKia kolme huonompaakin alivoimajoukkuetta, on prosenttilukema 74,14 sellainen, että sen soisi rovaniemeläisnäkökulmasta parantuvan. RoKilla on hyvät mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin, sillä esimerkiksi sen ylivoima on ollut sijoituksensa edellyttämällä tasolla.

Vaikka rovaniemeläistä kiekkoa luonnehditaankin toisaalta iloiseksi ja maalintekoon pyrkiväksi, nyt Maso Lehtosen ryhmällä on se hetki, kun omassa päässä oleviin haasteisiin on keskityttävä erityisen tarkasti ja pystyttävä osoittamaan myös esiin noussutta lappilaista sitkeyttä.

2. Kärkipelaajien nousukiito

RoKin onnistujien kärki on kapea, mutta terävä. Ulkomaalaishyökkääjät Gabin Ville ja Batyrlan Muratov ovat osoittaneet olevansa vaarallisia pistemiehiä Mestikseen. Myös vastikään Rovaniemelle palannut Zdeněk Sedlák on ollut tehokas pelaamissaan otteluissa ja jatkossa on lupa odottaa lisää pisteitä. Myös Heikki Huttunen on ollut pelipäällä.

Batyrlan Muratov on yksi RoKin syyskauden valopilkkuja.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Oskari Kantola on johtanut RoKin joukkoja puolustuspäässä ja Nicholas Canade on antanut tulitukea. Heidän takanaan, samoin kuin mainittujen hyökkääjien vanavedessä, on hiljaisempaa.

Sikäli, kun rovaniemeläisten riveistä ei nouse uusia komeettoja kevätkaudella, on heidän puolestaan toivottava, että kärkipelaajat pysyvät hyvässä vireessä ja pistävät tehoja taululle tulevissakin peleissä.

3. Kotiyleisön tuki jatkuu

Lappi Areena tarjoaa komeat puitteet Mestis-kiekolle ja halliin mahtuu sarjan mittakaavassa paljon yleisöä. Pyhättönsä koon ansiostakin RoKin yleisökeskiarvo (966 katsojaa per ottelu) on Mestiksen suurin. Rovaniemi on kaukana muista pelipaikkakunnista, mikä tarkoittaa sitä, että vierasjoukkue tulee aina pitkän matkan takaa.

RoKin kotiareena on joukkueelleen mahdollinen avain menestykseen.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Kova meteli ja hurmioitunut kotiyleisö antaa paikalla ollessaan RoKille todellisen kotiedun ja hankaloittaa vastustajan keskittymistä peliin. Vaikka rovaniemeläiset ovat löytäneet tähänkin asti Lappi Areenalle, menneet yleisöömäärät eivät tuo onnea enää kevään peleissä.

Iloinen rovaniemeläiskiekko yhdistettynä tunnelmalliseen kannustukseen takaa sen, ettei yksikään Mestis-joukkue hae helppoja pisteitä napapiiriltä.

» Lähetä palautetta toimitukselle