Kolme toivomusta: Peliittojen lahjalistalla uusia miehiä ja paljon maaleja

MESTIS / Artikkeli
Auttaako joulupukki rikkomaan Nikita Kochubeinikin kiikarit?
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Hyvin kautensa aloittanut Heinolan Peliitat valahti ennen joulua sarjan toiseksi viimeiseksi. Loukkaantumissuma ja maalinteon tahmeus ovat hyviä syitä kirjoittaa joulupukille.

1. Maalintekijöitä

Ensimmäinen toive olisi löytää joukkueeseen jostain maalintekijä tai vaikka kaksikin. Jos tämä osoittautuu kohtuuttomaksi vaatimukseksi, niin muutama maalintekijän mailakin kelpaisi. Tarvittaessa vaikka puumailoja, jos ne osoittautuvat toimiviksi.

Viimeiseen seitsemään peliin Peliitat on onnistunut maalinteossa varsinaisella peliajalla korkeintaan kaksi kertaa. Markus Lahtisen loppukauden sivussa pitämä loukkaantuminen ei millään tapaa helpota tilannetta. Tehot ovat olleet Sergey Popovin ja Juuso Heikkilän jälkeen liiaksi satunnaisten Pelicans-lainojen varassa.

Peliitat on pelannut sarjassa eniten otteluita, 27, mutta tehnyt maaleja toiseksi vähiten, 65 kappaletta.

2. Piristystä vieraspeleihin

12 hävittyä vierasottelua putkeen. Pitäisikö tässä kohtaa toivoa pukilta lahjaksi Seppo Hyrkäksen Virkisty Vieraissa -kirjaa? Vai ajaisiko Folke Westin Matkalla Suomessa -dvd saman asian?

Päijäthämäläisesti sanottuna, Jotain tarttis tehä. Toivottavasti pukki tietää ratkaisun, sillä tätä menoa Peliitat on matkalla karsintasarjaan. Vaikka vieraissa tappioita onkin tullut kuin lahjoja pukin pajan liukuhihnalta, niin pelillisesti Peliitat on ollut peleissä hyvin mukana. Otteluista kahdeksan on päättynyt yhden maalin tappioon ja kaksi kahden maalin häviöön. Vain kahdesti heinolalaiset ovat olleet selkeitä perässä hiihtelijöitä.

Peliittojen päävalmentajan Hannes Hyvösen puhelin käy varmasti kuumana uusien pelaajien kartoittamisessa.

3. Lisää pelimiehiä

Suurin syy Peliittojen viime aikojen alamäkeen löytyy vajaasta kokoonpanosta. Ensin pulaa oli hyökkääjistä ja sittemmin myös pakeista. Viidellä puolustajalla useamman ottelun pelaaminen on jo saavutus sinänsä tämän päivän Mestiksessä.

Tarvittavat vahvistukset löytynevät helpoiten Pelicansin U20-joukkueen leivistä. Kokeneempien hyökkääjien haalimiseen Heinolassa tarvittaisiin avustusta joulupukilta. Toisaalta myös Korvatunturilta tulevat tontutkin kelpaisivat ja punainen vaatetuskin kävisi yksi yhteen heinolalaisjoukkueen peliasun kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle