Kolme toivomusta: Peli-Karhuille ihmerohtoja terveyteen ja maalintekoon

MESTIS / Artikkeli
IPK:n sotisovassa on ollut tällä kaudella aiempaa totisempaa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto
Niko Härkösen IPK:n aikana tämä on huonoin kauden aloitus. Alkukausi sujui mallikaasti, mutta viimeisen 15 ottelun aikana karhulauma on ollut sarjan kolmanneksi huonoin joukkue. Isoja teemoja vaikeuksiin on jatkuvasti vaihtuvat pelaajat ja maalinteon vaikeus.

1. Loukkaantumis- ja lainaruletille loppu

IPK:lla on ollut koko kauden järkyttävä loukkaantumissuma. Kun yksi pelaaja on tervehtynyt, toinen on loukkaantunut. Osa pelaajista on joutunut hyppimään pelipaikalta toiselle sekä useampi IPK:n U20-pelaaja on saanut tulikasteensa miesten peleissä.

Kokoonpano on vaihtunut lähes jokaiseen peliin, ainoastaan viisi pelaaja on pelannut jokaisessa pelissä. 

IPK:n yhteistyöseurasta KalPasta ei ole ollut myöskään auttamaan hädän hetkellä. KalPasta ei ole herunut pitkäaikaisia lainapelaajia tällä kaudella ollenkaan, eikä lyhyitä lainojakaan kolmea enempää. IPK on joutunutkin kääntymään Mikkelin Jukureiden suuntaan, josta karhupaidat ovat saaneet kokoonpanontäytettä useaan peliin. IPK:lla on Mikkeliin hyvät suhteet iisalmelaislähtöisen Mikko Hakkaraisen kautta, joka toimii Jukureiden joukkueenjohtajana. 

2. Kultakypärälle maalintekotukea!

IPK:n hyökkääjistä ainoastaan Janne Hämäläinen on onnistunut hyökkäyspäähän tällä kaudella. Hämäläinen on iskenyt 11 maalia, seuraava on tehnyt yli puolet vähemmän. Ei kukaan kärkihyökkääjistä ole täydellisesti epäonnistunut, mutta Bastien Maian, Atte Karppisen ja Jacob Bjerseliuksen kaltaisten nimien pitäisi olla lähes jokaisena iltana tulostaululla. Tilannetta ei ole helpottanut ykkössentteri Erkka Seppälän pitkäaikaisloukkaantuminen. Atte Karppisen siirtyminen ulkomaille tekee myös valtavan loven hyökkäyksen kärkikuusikkoon.

Janne Hämäläinen on kantanut kultakypärää 22 ottelussa.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto

Syitä tehottomuuteen löytyy varmasti loukkaantumiskierteestä ja vaihtuvilla pelikavereilla. Mutta on IPK myös tilastollisesti ollut heikko laittamaan kiekkoa pussiin. YV:llä maalin Peli-Karhut on saanut tehtyä vain 15,22% todennäköisyydellä. Tasakentällisinkin laukaisuprosentti on vain 8,2%, mikä on Mestiksen neljänneksi huonointa.

3. Yleisö takaisin halliin

Iisalmen Peli-Karhut on ollut läpi historiansa loistava kotijoukkue. Pieni kaukalo ja äänekäs faniryhmä on tehnyt Iisalmen jäähallista vaikean paikan vastustajalle. Hieman yli 20 000 asukkkaan kaupungissa on myös yleisöä riittänyt peleissä hyvin ja arkipeleissäkin vakiomäärä ennen koronavirusta oli aina yli 700.

Tällä kaudella Kankaan montun punaoranssit katsomorakenteet ja mustat kuppipenkit ovat hohtaneet C Moren lähetyksiin, sillä ihmisiä ei ole ollut peittämässä niitä. Joukkueen ailahtelevat otteet ja koronavirus ovat vaikuttaneet varmasti yleisökatoon.

Yleisökeskiarvo on murheellinen 546. Viime lauantain perhepeliinkin oli saapunut ainoastaan 362 silmäparia ja trendi on ollut laskeva lähiviikkoina muutenkin. 

» Lähetä palautetta toimitukselle