Kolme toivomusta: Kiekko-Espoolle selkeyttä peliin ja maalivahtitilanteeseen

MESTIS / Artikkeli
Kiekko-Espoo tarvitsee Roope Taposen torjuntoja myös ratkaisuotteluissa.
Kuva © Topi Lainio
Kiekko-Espoo lähti Mestiksen joulutauolle neljänneltä sijalta. Joukkue on elänyt pitkälti yksilöidensä varassa.

1. Roope Taponen pysyy joukkueessa

Roope Taponen on HIFK:n sopimuspelaaja, joka on viettänyt tällä ja edellisellä kaudella paljon aikaa Kiekko-Espoon ykkösmaalivahtina. Tällä kaudella hän kävi myös Ilveksessä tuuraamassa loukkaantunutta Marek Langhameria

Kiekko-Espoon menestyksen kannalta olisi elintärkeää, että Taponen olisi maalivahtina kauden tärkeimpien pelien lähestyessä, sillä hänellä on kykyjä voittaa otteluita lähes yksinään. Muiden maalivahtien Juho Järvisen ja juniori-ikäisen Jani Lampisen varmuus ei ole pitkässä juoksussa ollut riittävä, vaikka hekin ovat pystyneet ajoittain erinomaisiin esityksiin.

2. Joukkuepeli kuntoon

Kiekko-Espoossa on Mestis-tasolle nimekkäitä pelaajia, mutta joukkueen pelisysteemi ei ole toiminut, vaan pisteitä on tullut paljolti hyvän yksilötaidon ansiosta. Tässä näkyy auttamatta valmennuksen kokemattomuus, sillä Kim Hirschovits on valmentanut aikaisemmin yhden kauden ylivertaista joukkuetta Suomi-sarjassa, ja apuvalmentaja Kurtis McLeanille kausi on ensimmäinen valmennustehtävissä.

Erityisesti joukkueen syöttövarmuuden täytyy kohentua, ja joulutauko on hyvä aika hioa kuvioita kuntoon. Corsi-tilastossa joukkue on Mestiksen kolmanneksi heikoin, joten siihen nähden sarjasijoitusta voidaan pitää jopa poikkeuksellisen hyvänä.

3. Merkkejä kehityksestä kaukalon ulkopuolella

Kiekko-Espoo viestitti keväällä, että tavoitteena on liigakelpoisuus kolmessa vuodessa. Kehitystä on syytä näkyä myös kaukalon ulkopuolisissa teoissa, jotta kiinnostus seuraan pysyy. Toki myös kaukalossa asioiden pitää sujua, mutta organisaatiolta olisi hyvä nähdä joku konkreettinen asia, missä mennään eteenpäin kohti kauempana häämöttävää tavoitetta.

» Lähetä palautetta toimitukselle