Kolme toivomusta: Ketterä haluaa pitää kiinni pelin onnistuneista osa-alueista

MESTIS / Artikkeli
Ketterällä kulkee.
Kuva © Topi Lainio
Mestiksen siirryttyä joulutauolle Imatran Ketterä keikkuu sarjataulukon kärjessä. Joukkue on löytänyt onnistujia monelta osa-alueelta, mutta silti heillekin kelpaa kolme toivomusta.

Ketterä johtaa Mestistä sarjan ollessa joulutauolla. Imatralaiset ovat ainoa joukkue, joka on kerännyt yli kaksi pistettä per peli pelatuista otteluista. Ketterä näyttää tilastojen valossa hyvältä eikä suuria uhkakuvia ole havaittavissa.

Kolme toivomusta sarjakärjen osalta sijoittuvatkin pääosin kategoriaan "kunhan nyt ei sattuisi mitään".

1. Ylivoima puree edelleen

Ketterän ylivoimapeli on ollut ylivoimaisesti Mestiksen parasta syyskauden osalta. Joukkueen pisterohmut Henry Karjalainen ja Elmeri Kaksonen löytyvät pistepörssin kärkipäästä, joten ei ihmekään, että erikoistilanteissakin kulkee.

32,38% ylivoima on liki neljä prosenttiyksikköä tehokkaampaa tekemistä kuin tilaston kakkosjoukkueella Kiekko-Pojilla. Mainitun kaksikon lisäksi on nostettava esiin Olli Korhonen, joka on iskenyt 12:sta maalistaan peräti kahdeksan ylivoimalla. Melko tuore Ketterä-kasvo tälle kaudelle, Arttu Rämö, on tehnyt kahdeksassa ottelussa tekemänsä neljä kaappia kaikki erikoistilanteista.

Olli Korhonen on laittanut ylivoimalla verkkoa tötterölle.

Mikäli ylivoiman tehokkuus pysyy nähdyn kaltaisena myös kevätkaudella, on Ketterä muille Mestis-porukoille erittäin vaikea pysäytettävä − erikoistilanteiden merkitys kun tuppaa korostumaan tärkeiden pelien lähestyessä.

2. Peli pysyy kasassa

Ketterä on pystynyt hallitsemaan otteluita ja painamaan hyökkäyspeliä vastustajan päätyyn illasta toiseen. Laukaisutasapainoa mittaava corsiprosentti on joukkueella Hermeksen kanssa liki tasapäisestä Mestiksen parasta luokkaa. Tämä tarkoittaa sitä, että imatralaiset ovat viidellä viittä vastaan onnistuneet luomaan enemmän laukauksia kuin ovat niitä ottaneet vastaan.

Päävalmentaja Tuomo Ropo on avustajiensa kanssa luonut kestävän pelisysteemin, jolla Ketterä pystyy suorittamaan tasaisesti ilman suurempia hetkautuksia.

Myös aloitustilastot kertovat Ketterän onnistuneesta tekemisestä. Joukkue on päässyt aloittamaan Mestis-joukkueista selvästi eniten hyökkäyspäässä verrattuna vastustajiinsa. Omalta alueelta Ketterä sen sijaan on joutunut aloittamaan kaikista vähiten. Imatralaiset siis toivovat, että voitokkaat tilastot pysyvät suotuisina ja näyttävät suuntaa myös joulun jälkeen.

3. Maalivahdit pysyvät terveinä

Ketterä on päästänyt Mestiksessä kirkkaasti vähiten maaleja, mistä on kiittäminen suurilta osin maalivahtikaksikkoa Santeri Lipiäinen − Severi Auvinen. Veskarit ovat pelanneet kauden pelit toistaiseksi liki vuorotahtia ja molempien torjuntaprosentti huitelee kiitettävissä lukemissa.

Koppi on tarttunut Santeri Lipiäiselle.

Ykkösvahti Lipiäisen 91,16% on mainio lukema, eikä Auvisenkaan 89,61% ole kauhistuttava, kun sitä peilaa päästettyjen maalien keskiarvoon, joka hänellä on 2,21 maalia per ottelu. Lipiäisen vastaava lukema on rahtusen parempi (2,16).

Maalivahdit tarjoavat imatralaisille myös keväällä hyvän perälaudan, johon tukea kenttäpelinsä. Joukkueen sopii vain toivoa, että Lipiäinen sekä Auvinen pysyvät terveinä eikä heidän vireensä heilahda muustakaan syystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle