Kolme toivomusta: KOOVEEn suurimmat huolenaiheet ovat omassa päässä

MESTIS / Artikkeli
KOOVEEn syyskausi Mestiksessä oli hankala.
Kuva © Jarno Hietanen
KOOVEE lähti Mestiksen joulutauolle koko sarjan pahnanpohjimmaisena. Tamperelaisten syyskaudelle on mahtunut paljon, eivätkä tapahtumat ole olleet kovin positiivissävytteisiä. Joukkue tarvitsee avukseen ainakin kolme toivomusta.

Alle pisteen per peli Mestiksen runkosarjassa toistaiseksi kerännyt KOOVEE on koko sarjan viimeisenä ja tilanne näyttää melko tukalalta. Tamperelaiset vaihtoivat päävalmentajaa jo varhaisessa vaiheessa, kun Vesa Viitakoski sai väistyä Miikka Kuuselan tieltä.

Hyvät neuvot ovat KOOVEElle tarpeen ja nämä kolme toivomusta päätyvät varmasti joukkueen kirjeeseen joulupukille.

1. Oma pää kuntoon

Maalivahtipeliä ei voi yksistään syyttää KOOVEEn huonosta menestyksestä, mutta joukkueen maalilla käyneiden viiden maalivahdin osalta joka ukon torjuntaprosentti näyttää alle 90 pelimäärästä riippumatta. Eniten pelannut veskari Joonas Valtonen on lähellä tuota rajaa, mutta petraamista on. Päästettyjen maalien keskiarvo ottelua kohden on roteva 3,63.

Miikka Kuuselalla riittää mietittävää KOOVEEn penkin takana.
Kuva © Jarno Hietanen

Maalivahtipelin tukena on tietysti puolustus − tai KOOVEEn tapauksessa ennemminkin pitäisi olla. Joukkue on Mestiksessä ainut, joka "sai" sata päästettyä maalia täyteen ennen joulupukin tuloa. Tamperelaisten on syytä toivoa valkoparralta reseptiä tiiviimpään oman alueen peliin.

Keitoksia kaipaa myös KOOVEEn alivoima, sillä koko sarjan huonoin prosentti 71,08 on kauhea. Vaikka tamperelaiset eivät ole Mestiksen pahimpia jäähyseppoja, aiheuttaa vuotava alivoimapelaaminen harmaita hiuksia varmasti paitsi valmennukselle, myös pelaajille itselleen.

2. Maalihana ei tyrehdy

Vaikka joukkue on päästänyt tuhottoman määrän maaleja, ei se kuitenkaan ole sakannut niin pahasti hyökkäyspäässä. KOOVEEn tekemällä 72:lla maalilla sijoitutaan Mestiksen tasaiseen keskikastiin kyseisessä tilastossa.

Tamperelaisten riveistä ei ole löytynyt kovin suurta määrää ratkaisijoita. Alkukaudesta Juho Liuksiala paukutti pisteitä, mutta hän siirtyi muihin maisemiin jo hyvä tovi sitten. KOOVEEn sopii toivoa, että muut saavat pikkumustaa pussukkaan myös joulun jälkeen. Se, että liigajäillä kovaotteisena pakkina tunnettu Juuso Walli on joukkueen jaetulla kakkospaikalla maalitilastossa viidellä osumallaan, kertoo omaa kieltään tilanteesta.

Juuso Walli on osunut maalipuiden väliin.
Kuva © Jarno Hietanen

Esimerkiksi joukkueeseen vastikään liittyneeltä kokeneelta Tomi Iso-Mustajärveltä sopii odottaa ja toivoa tehokkuutta kevään peleissä.

3. Jani Nyman pysyy terveenä ja joukkueessa

Walli ja Santeri Sillanpää ovat viidessä maalissa KOOVEEn maalipörssissä, mutta ylhäisessä yksinäisyydessään on nuori Jani Nyman kymmenellä täysosumallaan. Lahjakas hyökkääjä on ollut tamperelaisten harvoja valopilkkuja alkukaudella.

Jani Nyman on ollut KOOVEEn isoin onnistuja.
Kuva © Jarno Hietanen

Ikänsä puolesta myös juniorijoukkueissa mahdollisesti isoa vastuuta saava Nyman olisi KOOVEElle tärkeä palanen myös loppukaudeksi. Saattaapa hän saada näyttöpaikkoja myös Ilveksen liigaryhmässä myös joulun jälkeen.

KOOVEEn puolesta puhuu se tosiasia, että 17-vuotiasta Nymania haluttaneen peluuttaa mieluummin miesten kuin poikien sarjoissa, joten peliminuutteja Mestiksessä lienee luvassa kauden loppua kohtikin. Toivottavasti nuorukainen pysyy siis terveenä.

» Lähetä palautetta toimitukselle