Kolme toivomusta: Forssassa vaatimaton lahjalista

MESTIS / Artikkeli
Forssaan odotetaan keväällä yleisöryntäystä, jos vain koronatilanne antaa myöten.
Sarjakakkosena porskutteleva Forssan Palloseura ei paljon apuja pukilta kaipaa. Rauhan ja rakkauden lisäksi suurimmat toiveet keskittyvät nykyisten asetelmien pitämiseen mahdollisimman ennallaan. Jos jotain kehtaa isommin toivoa, niin alivoimapeliin jotain.

1. Alivoimapelin käsikirja

Kuka repi sivun Asko Rantasen pelikirjasta alivoimapelin kohdalta? Taistelevan forssalaisjoukkueen vahvuus on ollut alivoimapelaaminen. Syksyn osalta alivoimatilastot näyttävät luvattoman kehnoilta. FPS on tässä tilaston pohjasakkaa alivoimapelin pelittäessä vain 70.45 prosentin tehokkuudella.

Tilastoa katsomalla on vaikea uskoa, että FPS on Mestiksen sarjakakkonen vain neljä pistettä Imatran Ketterää perässä. Kevään peleissä moinen hutilointi koituu vielä helposti turmioksi, joten Rantasen käsiin pitäisi pukilta saada alivoimapelin ohjekirja ja mielellään tuorein painos.

2. Painokone playoff-lippujen tulostamiseen

Jo nyt vaikuttaa siltä, että FPS pelaa keväällä Mestiksen pudotuspeleissä ja kevät saattaa venyä pitkäksikin. Pääsylippujen tehtailua varten tarvitaan uusi painokone tai nopeampi tulostin. Tällä hetkellä yleisökeskiarvo Forssassa on 506 silmäparia ottelua kohden, mutta pudotuspeleissä katsojamäärät mitattaneen lähempänä paria tuhatta, jos vain koronatilanne kevääseen mennessä hellittää.

Syksyn 1976 yleisöennätys 3805 katsojaa ottelussa Lahden Reipasta vastaan jää haaveeksi, mutta 2000 katsojan rajapyykki poksahtaisi varmastikin komeasti rikki, jos Forssassa satuttaisiin Mestis-finaaleita keväällä pelaamaan.

3. Turvatakuut Lahtelalle

FPS:n ykkösnyrkki on ollut pelottavan vahva, jopa ilman ulkomaille kaapattua Otto Niemistä. Ykköskentän keskushyökkääjä Mikko Lahtela on pelannut väkivahvan kauden ollen forssalaisjoukkueen pelillinen johtaja. Pukilta toivotaan jonkinlaisia turvatakuita siitä, että joukkue ei menetä kesken kauden Lahtelaa tai muita avainmiehiään Liigaan tai ulkomaille.

Forssalaiset ovat lätkineet sarjassa eniten maaleja, 101 kappaletta 26 otteluun. Tulivoimaa joukkueesta toki löytyy, vaikka yksi pelaaja lähtisikin, mutta mestaruustaistelua ajatellen FPS olisi nykyisellä kokoonpanollaan vahvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle