Kolme suomalaista jahtaa Sveitsin naisten liigamestaruutta − Jenna Kaila taustoittaa lähtökohdat pudotuspeleihin

Muut Sarjat / Artikkeli
Vielä viime kaudella Jenna Kaila edusti KalPaa Naisten Liigassa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Sveitsin naisten liigassa alkavat maaliskuussa pudotuspelit. Mukana on neljä kovinta joukkuetta, joista kahdessa on suomalaisedustusta. HC Ambrì-Piottaa edustava Jenna Kaila kertoo, millaisia pelejä hän odottaa ja mitkä ovat kunkin ryhmän vahvuudet. Hyökkääjä avaa myös joukkueensa taktisia valmiuksia.

Sveitsin naisten liigan pudotuspelit käynnistyvät maaliskuun toisena päivänä. Neljän joukkueen rypistyksessä ovat mukana runkosarjan voittaja SC Bern, kakkoseksi sijoittunut ZSC Lions, kolmanneksi tullut HC Ambrì-Piotta sekä nelospaikalta ponnistava Neuchâtel Hockey Academy.

SC Bern ja Neuchâtel Hockey Academy sekä ZSC Lions ja HC Ambrì-Piotta ottavat toisistaan mittaa paras viidestä -systeemillä pelattavissa välierissä. Suomalaisia edustavat SC Bernin hyökkääjät Maija Otamo ja Jenna Suokko sekä HC Ambrì-Piottan Jenna Kaila.

− Runkosarja oli meiltä nousujohteinen. Pelasimme hyviä, ja vähän huonompiakin pelejä, mutta aina opimme niistä ja pystyimme viemään peliä eteenpäin. Pudotuspelejä odotan innolla, Kaila hehkuttaa.

TPS-paidasta tuttu Maija Otamo on Sveitsin sarjan parhaita pelaajia.
Kuva © Timo Savela

Suomalaiskolmikosta berniläisjoukkuetta edustava Otamo oli runkosarjan pistepörssin toinen tehtyään 27 ottelussa 55 pistettä. Edelle ehti vain joukkuekaveri Estelle Duvin 65 pisteellään. Suokko teki 26 pelissä 32 pistettä ja oli pörssin yhdeksäs. Kailakin hätyytteli kärkikymmenikköä 29 pisteellään 24 ottelussa.

Kailan joukkuetta vastaan tuleva ZSC Lions on Sveitsin naisten liigan menestysjoukkue, sillä se on voittanut vuoden 2010 jälkeen kahdeksan mestaruutta. Zürichiläisjoukkue on pudotuspelinelikosta ainut, joka on koskaan voittanut vuonna 1986 alkaneen sarjan mestaruuden. 

− Lionsin materiaali on laaja, he pystyvät pelaamaan kaikilla ketjuilla. Emme voittaneet heitä runkosarjassa kertaakaan, mutta peli peliltä pääsimme lähemmäs. Varmasti tulee tasaista vääntöä, Kaila tietää.

Emme voittaneet heitä runkosarjassa kertaakaan, mutta peli peliltä pääsimme lähemmäs.

Kaila nostaa vastustajan riveistä esiin kapteeni Sinja Leemannin, jonka kanssa hän oli nuorempana yhdessä IIHF:n kehitysleirillä. Omasta joukkueestaan suomalaishyökkääjä huomauttaa, että heilläkin on osaamista kärjen takana.

− Olemme luisteleva ja työteliäs joukkue. Tulivoimaa riittää enemmän kuin yhteen ketjuun. Ykkösketjua johtaa Fanny Rask ja siinä pelaa myös Romy Eggimann, kakkosketjussa on itseni lisäksi Theresa Knutson. Kolmosketjuunkin riittää kykeneviä pelaajia, esimerkiksi Zoe Merz. Hän on pelannut Sveitsin naisten maajoukkueessakin ja osaa tehdä maaleja.

Runkosarjan pistepörssin kärkikymmenikköön Kailan joukkueesta mahtuivat hänen itsensä (10.) lisäksi Rask (3.), Knutson (5.) sekä Eggimann (8.). 

Kokenut ruotsalaishyökkääjä Fanny Rask johtaa HC Ambri-Piottan peliä.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com

SC Bernin ja Neuchâtel Hockey Academyn välisestä välieräsarjasta Kaila nostaa esiin berniläisten maalivahtipelin sekä sen, että joukkue pelaa fiksua yhteispeliä. SC Bern liikuttaa Kailan mukaan kiekkoa terävämmin kuin muut joukkueet.

− Alkukaudesta Neuchâtelilla ei lähtenyt yhtään, mutta he ovat kehittyneet paljon. He pelaavat aktiivisesti ja aggressiivisesti sekä tulevat koko ajan iholle. Peli ei ehkä ole niin kaunista, mutta he ovat hyviä siinä, mitä tekevät, Kaila taustoittaa.

Kaila heittää vielä muutaman pelillisen yksityiskohdan siitä, miten HC Ambrì-Piotta lähtee lauantaina alkavaan välieräsarjaan.

− Meille on paukutettu paljon sitä, että Zürichin puolustajat pelaajat pelaavat leveillä, joten meidän kannattaa kokeilla sellaista taktiikkaa, jossa painottoman puolen hyökkääjä repäisee pakkien väliin ja yritämme pelata heidän selkiinsä. Lisäksi toinen, mitä olemme tehneet, on oman pelin kääntäminen keskialueella. Pyrimme käyttämään myös paljon pakkeja tukena hyökkäyksissä ja käytämme tarvittaessa kiekkoa heillä. Karvauspelimme on myös toiminut hyvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle