Kolme näkövinkkeliä Naisten Liigan tiukkaan loppurutistukseen: "Jaloissa on virtaa jäljellä tehdä töitä molempiin suuntiin"

Naisten Liiga / Artikkeli
Jenna Hietala odottaa innolla Naisten Liigan vuoden 2022 viimeistä viikkoa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten Liigassa alkaa viimeinen viikko ennen pitkää taukoa. Sarja jatkuu vasta tammikuun puolenvälin jälkeen, sillä joulun ja uudenvuoden jälkeen edessä ovat N18-ikäluokan MM-kisat. Sarjataulukon perusteella eri lähtökohdista tilannetta tarkastelevien joukkueiden pelaajat ennakoivat tulevia kamppailuja.

Naisten Liigan joukkueilla on edessään vielä kolme kamppailua kullakin ennen kuin sarja siirtyy puolitoista kuukautta kestävälle tauolle, jonka aikana muun muassa pelataan Naisleijonien pelejä Ruotsissa, vietetään joulu ja juhlitaan uuttavuotta. Tyttöleijonat ehtivät jopa MM-jäillekin. Runkosarja jatkuu tauon jälkeen 21. tammikuuta.

Kysyimme sarjataulukon eri kolkissa majailevien joukkueiden pelaajien mietteitä ja mielentilaa ennen viimeisen viikon rypistystä. Kysymyksiin vastasivat sarjakärki KalPan keskushyökkääjä Jenna Hietala, tasaisessa keskikastissa porskuttavan Ilveksen hyökkääjä Noora Mylläri ja pudotuspeliviivan alapuolella luuraavan Lukon maalivahti Johanna Niemi.

1. Miten kuvailisit joukkueenne tilannetta juuri nyt?
2. Mitä odotat joukkueeltanne tulevalla viikolla?
3. Mitä odotat itseltäsi loppuvuoden peleissä?
4. Kuka tai ketkä joukkueessasi ovat näissä tiukoissa hetkissä piristäjiä tai valopilkkuja?
5. Vielä ei ole joululoman aika, mutta mitä odotat siltä?

Jenna Hietala, KalPa

1. Meidän tilanteemmehan on hyvä! Näin pitkälle olemme päässeet ja voittaneet tiukkojakin pelejä. Lauantainakin lopussa nousimme HIFK:n rinnalle ja ohi. On ollut hyväkin, että on tullut sellaisia pelejä, että meitä on koeteltu. Kertoo hyvästä joukkueesta, että pystyy tiukoista paikoista nousemaan.

2. Odotan, että pelaamme loppuvuoden yhdessä joukkueena ja teemme kaikkemme voittojen eteen. Jokainen tulee laittamaan itsensä likoon ennen kuin lähdemme tauon viettoon.

3. Haluan myös saada itsestäni kaiken irti ennen taukoa. Uskon, että pystyn vielä pelaamaan hyvin ja jaloissa on virtaa jäljellä tehdä töitä molempiin suuntiin. Energiat eivät ole vielä lopahtaneet.

4. Ehdottomasti Tuuli (Repo)! Kentällä hän on aina tsemppaamassa, jos joku tekee virheen. Hänen suhtautumisensa on aina positiivinen. Kopissa hän aistii, jos jollain on huonompi päivä ja menee heti kannustamaan.

Tuuli Repo kuuluu KalPan sisäisiin valopilkkuihin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

5. Eniten odotan sitä, että pääsee tekemään jotain aivan muuta. On myös mukavaa, että pääsee lomalla käymään kotona. Varmasti tulee käytyä myös paljon ulkojäillä ja nähtyä ihmisiä. Täytyy osata myös levätä, ettei ole ryntäämässä riehumaan koko ajan.

Noora Mylläri, Ilves

1. Meillä on hyvä tilanne, sillä pelimme paranee jatkuvasti. Olen tyytyväinen suorittamiseemme tässä vaiheessa. Olemme myös menossa parempaan päin, mikä on hyvä juttu.

2. Tämä on viimeinen rypistys ja ehkä syyskausi vähän painaa. Viimeiset energiat ja keskittymiset peleihin, niin emmeköhän me yhdeksän pistettä sieltä kairaa.

Noora Mylläri odottaa pisteitä sekä itseltään että joukkueelta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

3. Olen sellainen pelaaja, että elän pisteistä. Odotan itseltäni ja joukkueelta onnistumisia. Haluan, että pelit menevät niin, että jää hyvä fiilis aloittaa joulutauko.

4. Nostaisin kapteeniston esiin. Heidän rooli on tässäkin merkittävä. Kaikki tavalla tai toisella piristävät toisiaan, mutta kapteenisto hoitaa sen homman, jos on vähän vaikeampaakin.

5. Joulunajan käytän varmaan sellaiseen hermolomaan jääkiekosta, mutta on siinä aikaa myös kehittää fyysisiä ominaisuuksia sekä pitää itsestänsä huolta.

Johanna Niemi, Lukko

1. Lähdemme aina haastamaan muita joukkueita. Joukkueissa on hyvä meininki ja olemme saaneet muutaman jatkoaikavoitonkin. Kärkijoukkueita vastaan pelit ovat tietysti aina kovia ja välillä vähän selviytymistä. Esimerkiksi HPK- ja Ilves-pelit osoittivat, että pystymme myös tekemään peliä ja meillä on ollut avaimet voittoihin. Tulos ei aina kerro sitä, millaista peli on ollut.

2. Ilves-pelistä odotan, että pystymme tavoittelemaan voittoa tosissaan. Eurajoella peli näytti sen, että pystymme heidät haastamaan, kunhan saamme hyvän 60-minuuttisen. Se vaatii tietysti onnistumista kaikilta ja hyvää joukkuepelaamista.

HIFK- ja Kiekko-Espoo-peliviikonloppuna peli saa olla ihan timanttia. Nuo joukkueet pelaavat hyvää hyökkäyspeliä ja lähtevät omista terävästi. Meidän pitää pystyä löytämään lääkkeet iskeä jo keskialueelle, etteivät he pääse meidän alueelle pyörittämään peliä.

Kokenut Lukko-maalivahti Johanna Niemi odottaa kaikilta hyvää suoritusta.

3. Maalivahtina minunkin on onnistuttava täydellisesti, eikä nukahtamisia saa tulla. Ykköskiekot pitää saada torjuttua hallitusti, jotta pakeille ei aiheudu pahoja irtokiekkoja. Samat asiat pätevät myös kenttäpelaajiin.

4. Joka osastolta löytyy sellaisia, jotka saavat piristystä aikaan. Vanhemmassa osastossa Maija Koski naurattaa aina jutuillaan. Nuoriso-osastolta Emmi Katilalla on aina hyvä meininki päällä. Monet ovat pirskahtelevia arjen keskellä tahallisesti tai tahtomattaan tilannekoomisissa hetkissä.

5. Tauko tulee hyvään saumaan, kun on pitkä syksy ollut pelejä. Jokainen varmasti kaipaa hengähdystaukoa. On siinä varmasti vajaan viikon verran sellaista aikaa, ettei ole mitään joukkueen toimintaa. Sekin on varmaan ihan virkistävää. Moni menee varmasti itseni mukaan lukien kotikonnuillaan käymään.

KalPa pelaa vielä Kuortanetta, HPK:ta ja TPS:ää vastaan, Ilves kohtaa ennen taukoa Lukon, HIFK:n ja RoKin. Raumalaiset mittelevät tupsukorvien lisäksi Kiekko-Espoota ja HIFK:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle