Kolme haastajaa saapuu Karjalaan - maailmanmestari Suomea vastaan haetaan kokoonpanoja

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Johan Garpenlöv oli mukana jäällä Tre Kronorin valmentajana jo vuoden 2016 World Cupissa.
Kuva © Getty Images
Karjala-turnaus pelataan yhtä ottelua lukuunottamatta Hartwall Areenalla. Avauspäivänä torstaina Ruotsi isännöi Tšekkiä Leksandissa samaan aikaan, kun Suomi pelaa avausotteluaan Venäjää vastaan.

Ruotsin joukkueessa ei hyökkäysvoimaa KHL:stä

Ruotsin joukkueen valmentajalle Johan Garpenlöville on edessä ensimmäinen kausi päävalmentajana. Paljasjalkainen tukholmalainen pelasi kymmenen kautta NHL:ssä ja lopetti uransa vuosituhannen vaihteessa. Viime kaudella hän toimi maajoukkueen apuvalmentajana.

Ruotsin joukkueessa on viisi ensikertalaista. Maalivahtiosastoon ja pakistoonkin on löytynyt vahvistuksia KHL:stä, mutta hyökkäyspää on kokonaan Ruotsin ja Sveitsin liigoista. Samankaltainen miehistö oli viime kevään maaotteluissa, jossa vähittäin korvattiin koko runko NHL-pelaajilla.

Röglen hyökkääjä Daniel Zaar oli viimeisiä putoajia viime kevään MM-joukkueesta. Kevään maaotteluissa hän teki neljä maalia kahdeksassa ottelussa. Yli 30 maaottelun pelaajia ovat SKA:n veskari Magnus Hellberg, Kazanin pakki Mikael Wikstrand sekä hyökkääjistä Daniel Brodin (Fribourg), Carl Klingberg (Zug), sekä joukkueen nestori, 31-vuotias Djurgårdenin Patrik Berglund.

Ruotsin joukkueen kokoonpanon löydät täältä.

Tšekin joukkueessa paljon perinteitä

Tšekin peräsimessä alkaa KHL:ssä valmentajankannuksensa hankkineen Miloš Říhan toinen ja viimeinen vuosi maajoukkueen luotsin sopimuksesta. Říhan apuvalmentajana on Robert Reichel, joka on kolminkertainen maailmanmestari ja olympiavoittaja. Myös Říhan samanniminen poika on mukana valmentajana.

Tšekin joukkueesta voi bongata tuttuja nimiä. Kokoonpanossa ovat tältä kaudelta Liigasta tutut pelaajat Jakubit Galvas ja Krejčík. Myös David Tomášek nähtiin tällä kaudella Liigassa, mutta Tomášek purki sopimuksensa ja palasi Prahaan lokakuun alussa.

Viime kaudelta on tuttu Hynek Zohorna, joka siirtyi Pelicansista Amur Habarovskiin. Ei kannata kuitenkaan syöksyä optikolle jos Zohornan näkee kolmena. Joukkueeseen on nimetty myös hänen vanhempi veljensä ja joukkuetoverinsa Tomáš, sekä pikkuveikka Radim, joka pelaa Mladá Boleslavissa Tšekin Extraligassa. Pelicanseja on edustanut myös Michal Řepík kaudella 2014-15. Nyt joukkue on Sparta Praha.

Tunnetusta tšekkiläisestä kiekkosuvusta tulee Třineciä edustava pakki David Musil, jolla on myös Kanadan kansalaisuus. Musilin isoisä on moninkertainen Tšekkoslovakian arvokisamitalisti Jaroslav Holík, ja 18 kautta NHL:ssä pelannut Bobby Holik on Musilin eno.

Tšekin joukkueen kokoonpanon löydät täältä.

Venäjän keittoon tarjolla paljon aineksia

Venäjän joukkueen johdosta löytyy niin paljon kovia nimiä, että voi jo miettiä minkälainen soppa syntyy näin monella kokilla. Joukkueenjohtaja on Roman Rotenberg, ja hänen assistenttinaan toimii Igor Larionov. Päävalmentaja Aleksei Kudashovilla on kolme apulaisvalmentajaa, sekä lisäksi neuvonantajana vaatimattomasti Vladimir Jursinov.

Kaikki pelaajat joukkueessa ovat KHL:stä. Yllättävää on, että hyökkäyspäässä ei ole mukana yhtäkään pistepörssin johtoviisikossa olevaa tehomiestä. Korkeimmalla sijalla on Torpedon Damir Zafjarov, sijalla 9. Muista hyökkääjistä KHL:n 30 parhaan pistemiehen joukkoon mahtuvat Ufan Nikita Soshnikov sekä Avangardin Kirill Semjonov. Maalivahtipuolella yksi valituista on yhtäkkiä kesken alkukauden joukkuetta vaihtanut Aleksander Samonov.

Mainittakoon, että Venäjän "olympiajoukkue" pelaa samaan aikaan neljän maan turnausta Saksassa. Tähän joukkueeseen on KHL-tähtien lisäksi kelpuutettu kaksi pelaajaa Liigasta, Ässien Daniil Tarasov sekä Pelicansin Aleksandr Shtshemerov.

Venäjän joukkueen kokoonpanon löydät täältä.

» Lähetä palautetta toimitukselle