Kiitos ja hyvästi, Sport 2021−22: Marraskuu tiputti koppelon oksalta

LIIGA / Artikkeli
Sportin kausi päättyi runkosarjaan sijalle 12.
Sportin kausi alkoi vakuuttavasti ja ennennäkemättömän tehokkaasti. Marraskuu toi kuitenkin iltojen synkistymisien lisäksi murheita kotkapaitojen kokoonpanoon ja pistetilin kertymiseen, eikä Sport kyennyt kääntämään kurssiaan tarpeeksi nousujohteiseksi.

Kauden kohokohta: Virtasen ja Riskan jäähyväiset

Sportin kauden parhaimmaksi hetkeksi loppujen lopuksi muotoutui kauden viimeinen ottelu. Jonne Virtasen ja Filip Riskan uran viimeinen ottelu sai arvoisensa lopun Sportin ottaessa voiton Ilveksestä. Sokerina pohjalla Erik Riskan voittomaalin alusti ottelun toinen juhlakalu Filip. Red Army ja muutkin kannattajat olivat sydän paikallaan muistamassa Virtasta ja Riskaa, tehden ottelusta entuudestaan ikimuistoisen.

Maininnan arvoisena asiana Sportin kokoonpanovajetta paikanneet juniorit esiintyivät pelaamissaan otteluissa mainiosti. Vaikka pistetilit eivät auenneet, nuoret slovenialaiset Bine Mašič ja Jure Povše jättivät positiivisen kuvan potentiaaleistaan.

Kauden synkin hetki: melkein maaliton marraskuu

Marraskuun hyvä alku muuttui kovalla alamäellä lohduttomaksi. Kuuden ottelun tappioputki ei tuottanut pisteen pistettä. Lohduttomaksi tilanteen teki myös kuudessa pelissä syntyneet kaksi maalia ja peräti neljän ottelun mittainen maaliton putki. Samaan ajanjaksoon oma verkko heilui kuudessa ottelussa 17 kertaa.

Kunniamaininta: Puolustuksen heikko ajanjakso kiteytyi JYPiä vastaan käydyssä kamppailussa, kun kiekon pudotessa maaliviivan tuntumaan välitöntä vaaraa ei ollut. Puolustajapari Victor Westermarck-Tyler Nanne kuitenkin kumpikin kiiruhtivat hakemaan pelivälinettä, ja onnistuivat taiteilemaan kiekon omaan maaliin.

Mitä kesän aikana on tehtävä:

Virtasen ja vanhemman Riskan aukot ovat isoja täytettäväksi. Sen lisäksi jos kastista Michael Keränen, Henrik Eriksson, Lari Heikkinen, Emil Johansson, Victor Westermarck, Aleksi MäkeläAaro Vigren ja Olavi Vauhkonen juuri kukaan ei jatka kotkapaidassa, joukkueen ydin on jälleenrakennuksen edessä. Kesän aikana on saatava riveihin kovuutta, ja ennen kaikkea maalintekotaitoa.

Puolustuksen tärkeimmät palaset Shaun Heshka ja Valtteri Viljanen nähdään jatkossakin kotkapaidassa, mutta puolustus tarvitsee lihaa luiden ympärille. Johansson oli tärkeä palanen Sportin puolustuksessa sekä hyökkäyksessä, ja hänen lähtiessä pelin avaaminen tulee olemaan iso tekijä.

Kuluneen kauden kultakypärä Turo Asplundin Sport onnistui pitämään vielä seuraavan kauden ajan. Roope Talaja puolestaan on suuntaamassa kohti uusia haasteita.

Kiitos ja hyvästi, Sport 21−22!

» Lähetä palautetta toimitukselle